Egy minden nap bicajozó milyen kerékpárt vegyen?

1-3 (3 hozzászólás)

Egy minden nap bicajozó milyen kerékpárt vegyen?

Elküldve: 2018.04.11. 16:43 felhasználó ikon   Daggy 

  • Daggy avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Hozzászólások: 1
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok,

A segítségetek kérném abban, hogy milyen bicajt vegyek. Magamról: minden nap tekerek, mindenhova kerékpárral járok, munkába is. Télen nyáron, ha méteres hó van ha esik ha 40 fok van, akkor is bicajjal megyek. Szóval nagyon fontos, hogy strapabíró legyen. Le szoktam mosni télen a sok felgyülemlett koszt, sarat, sós cuccot, de óhatatlanul tönkreteszi a só a mozgó dolgokat. Eddig egy régebbi túra/trekking kerékpárom volt, de szegény már nagyon sokba lenne megjavítani, annyi mindent kéne rajta cserélni. max a váza ami még jó.

Szervízben agyváltóst ajánlottak, hogy az bírja a telet, merthogy nem megy bele a só, kosz, de véleményem szerint az nem túl jó és a javítása is drága lehet. Vagy hogy vegyek fixit, de számomra az is fontos, hogy legyen váltó max 3x7es, mert hoszabb túrázásra is használnám.

Tudnátok ajánlani pár márkát, típust, melyek jók?

Ez pl eléggé tetszik: https://bolha.testbike.hu/apro/ktm-strada-speed-2016-305476

De lehet, hogy városban, Budapesten, jobb az egyel vastagabb kerék (nekem 26x1,75-ös volt a régin). És melyik a jobb a 26-os vagy 28-as?

Köszönöm, Zoli


Elküldve: 2018.04.13. 21:44 felhasználó ikon   szellemkutya 

  • szellemkutya avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Hozzászólások: 101

@Daggy: Szia! Jó találmány az agyváltó de annak is mint mindennek meg vannak a a negatív oldalai! Egyébként már egy 5 vagy 7 sebességgel ki lehet tekerni a világból! Valóban kevésbé szerviz igényes mint a lánc váltók, de más! :) Ha a lánc váltóssal szimpatizálsz akkor olyat vegyél! Arra, hogy a 26 vagy a 28 elég nehéz válaszolni, kinek ez kinek az, ha túrázni is akarsz akkor a 28 haladósabb. A városban a 622x28 ( a 622 az a 28as )méretű gumi már bírja a szép állapotú útjainkat! :) És végül olyan bringát vegyél ami Neked tetszik, ne hallgass másra! :)


Elküldve: 2018.04.11. 20:09 felhasználó ikon   dr.anonimus 

  • dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis
  • Hozzászólások: 682

Erre a típusra Rohloff agyváltó + Gates szíjhajtás kéne. Rohloff 100e+ km-t elmegy pusztán olajcserékkel, szíjhajtás meg időjárásigénytelen, nem olcsó de egyszer kell megvenni.


Új hozzászólás:
Az "Elküld" gombra kattintva elfogadod a felhasználási feltételeket!
(formázási lehetőségek)
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!