Elöl a középső fogaskeréken miért zörög a lánc?

1-4 (4 hozzászólás)

Elküldve: 2014.05.14. 01:01 Szásaaa 

• Szásaaa avatar
  • DH/Freeride arc
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Történt pár napja, hogy leesett a láncom egy ösvényen egy odacsapódás után, én pedig nem vettem észre és tekertem volna tovább. Ennek az lett az eredménye, hogy a lánc szépen beszorult elöl a fogaskerék és a váz közé. Miután visszatettem és tovább tekertem egyből hallottam, hogy nagyon csúnyán zörög. Először azt hittem, hogy a lánc sérült meg, de nem. Az egész csak akkor van jelen, ha elöl 2-esbe váltok, a középső fogaskerékre. Se 1-esben, se 3-asban nincs semmi baj, de 2-esben valami halál csúnya hangja van. Néztem a fogaskereket de nem úgy néz ki, mintha baja lenne. A láncnak sincs baja. Segítsetek légyszíves, mi lehet a gond?

Elküldve: 2014.05.20. 10:55 Szásaaa 

• Szásaaa avatar
  • DH/Freeride arc

Közben már megvan mi volt a gond. Ahogy ledobta a láncot, valahogy beakadt a váltóba és rántott rajta egy nagyot. A váltó elgörbült és 2-esben hozzáért a nagyobbik fogaskerék fogaihoz fent.

Elküldve: 2014.05.14. 10:36 Szásaaa 

• Szásaaa avatar
  • DH/Freeride arc

Szia. Kösz a tippet, holnap este otthon leszek, akkor majd megnézem az átdobót. Megírom, hogy mire jutottam. Nem folyamatosan zörög. Egy tekerés alatt, kb a 3/4 fordulatot zörög, egy negyed fordulat meg csendes. Csak akkor, ha odalépek, ha simán gurulok, akkor nem csinálja. Nem, nem függ a hang a hátsó fokozattól.

Elküldve: 2014.05.14. 09:25 Knight_ 

• Knight_ avatar
  • túrázgató/városi harcos

Nem az átdobó állítódott el? Lehet, hogy elfordult a bilincs és pont azon a tányéron beleér valahol a lánc. Ha nem ez a gond, akkor kicsit írhatnál még a jelenségről, hogy több esélye legyen valakinek kitalálni mi a hiba. folyamatosan zörög, vagy szaggatottan? Csak akkor csinálja ha odalépsz neki, vagy nyomaték nélkül is? Függ a hátsó fokozattól a hang?

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!