Első kerékpár vásárlás - Milyet vegyek?

1-24 (24 hozzászólás)

Elküldve: 2016.05.10. 11:01 Bakó Attila 

• Bakó Attila avatar
  • sima XC-s
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni az első gépem megvásárlása előtt. Teljesen kezdő vagyok a témában és nehéz olyan helyet találni a neten ahol segítenének hozzáértő tapasztalt emberek. Szóval hegyi túrákra kezdetben dombos erdős földutakra(amíg egy kis kondi nem lesz a hegyi utakra, túrákra) kellene valami jó bringa. Nem tudom milyen információk szükségesek a válaszokhoz leírok néhányat; 175 centi magas vagyok 72kg. A fentebb leírtakon kívül minimális aszfalton használnám még de ez tényleg minimális. a keret amit rászánnák 180-200ezer huf. Remélem tudok ajánlani márkákat de inkább konkrét kerékpárt. Ha bármilyen infora szükség lenne még írjatok és mondom. Előre is köszönöm a segítségeteket.

Elküldve: 2016.05.13. 07:20 Bakó Attila 

• Bakó Attila avatar
  • sima XC-s

@GPT: az eladó srác is emlitette h a féknek vannak gyengéi, sokaknak voltak vele gondjai de akár jo is lehet nekem. mivel olcsobban lesz bicaj mint amit rászánnék ha nagyon nem tetszik kicserélem rajta kis idö mulva.

Elküldve: 2016.05.12. 22:41 GPT 

• GPT avatar
  • sima XC-s

@Bakó Attila: 145ért korrekt ajánlat. Ha már leírtam a fék és telszkóp dolgokat, akkor illik leírnom, hogy ezen a Suntour XCR azért jobb mint a Zoom... Az avid fék, hát majd meglátod, mondjuk nem fogja a villát elcsavarni, meg a súlyodhoz biztos elegendó, szóval rendben van. A váz nagyon szép, én nagyon szeretem a Kross márkát, mert nagyon tisztességes gépeket raknak össze: ennek is tök jó a geoja.

Elküldve: 2016.05.12. 20:31 Bakó Attila 

• Bakó Attila avatar
  • sima XC-s

ennek örülök. holnap akkor megyek is érte.köszönöm szépen mindenkinek a segitséget. továbbra is olvasni fogom az oldalt. :)

Elküldve: 2016.05.12. 20:11 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@Bakó Attila: Nagyon is!

Elküldve: 2016.05.12. 18:32 Bakó Attila 

• Bakó Attila avatar
  • sima XC-s

http://www.kross.pl/hu/2014/mtb-xc-275quot/level-r4 erröl vélemény esetleg? 145ezerért jo vétel lenne?

Elküldve: 2016.05.11. 21:11 GPT 

• GPT avatar
  • sima XC-s

Én nem vennék új biciklit kezdőként. Kb fele áron lehet kapni nagyon jó állapotú bicikliket. kb 200ért nagyon komolyokat is lehet kapni, sőt olcsóbban is. A Zoom teleszkópos Gepida szerintem nem ilyen.

Ha már tekertél 1-2 szezont és saját magad fogod tudni, hogy mit szeretnél, nem pedig tippekből merítkezel, akkor érdemes olyan gépet választani ami sokáig elkísér. Ha most használtat veszel, az sokkal kevesebbet fog az értékéből tovább veszíteni, tehát kisebb deficittel adod majd tovább, mint egy most még újat.

Én 2 dologra hívnám fel a figyelmet: a teleszkóp és a fék. Mind a kettő fontos egy kezdő számára, mert pont a tapasztalatlanságból fakadó dolgokat tudják valamelyest kompenzálni. Egy tényleg jól mozgó teleszkóp nagy segítség a stabilitásban, ha rázós a lefelé menet és az is jó, ha a fék tényleg megállít, ha nagy a baj. Ezek szerintem fontosabbak, mint hogy milyen a váltó (persze abból is kell egy minimum szint)

A Cube geometriája tényleg nagyon jó, meg elég sok is van ma már használtan emiatt: egy LTD, ACID príma első kerékpárnak. 27,5-es a Neked való kerékméret, de jó ha nem felejtjük el, hogy egészen pár évvel ezelőttig mindenki 26ost tekert nagyon nagy boldogsággal. Ez csak a használt bicikli miatt érdekes, mert a mai trendek miatt nagyon olcsón lehet jó 26ost találni. (205 centivel nem írnám ezt, de 175 tel nyugodtan lehet 26-ot venni pár évre).

Elküldve: 2016.05.11. 19:30 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@OKdoki: Ahogy nézem, most nincs versenyképes Cube MTB kerékpárjuk a szóban forgó ár közelében. Csak egy 29-es CTM. http://www.jobringa.hu/kerekparok-79/mtb-ferfi-kerekpar-86/ctm-rambler-20-3708

Elküldve: 2016.05.11. 19:25 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Azt tudom, hogy Debrecenben van Cube forgalmazó. Jártam is náluk múlt nyáron. Volt választék. Készleten lévő kerékpárból talán könnyebb kedvezményt kicsikarni. http://www.jobringa.hu/index.php?route=filter&filter=category|86/gyarto|3/kerekmeret|6/nem|2

Elküldve: 2016.05.11. 19:22 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@OKdoki: Van Kelly's. Érdemes lenne megnézni, ha tudod. http://www.kellysbike.com/HU/kerekparok-2016/mtb/hardtail-27-5#.VzNo2oSLRkg Elméletileg van Trek és Cannondale is. Drágábbak, de élvonalbeli gyártók. http://trek.hu/kerekpar/itemlist/category/59-kifuto-modell.html De számításba venném a Csepel Woodlands-t is. http://www.testbike.hu/velemeny/mtb-27-5/csepel-woodlands-pro-30

Elküldve: 2016.05.11. 19:14 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@Bakó Attila: Nyíregyházán a Teskbike boltkeresője szerint ezekben a kerékpárboltokban árusítanak is kerékpárt. Itt lehet esetleg a készleten olyan amire hajlandók nagyobb kedvezményt is adni. Mondjuk egy 2015-s modell. http://kerekpar.info/bolt/baddog%7Ccannondale%7Ccsepel%7Ckellys%7Ckerekpar-alkatresz%7Cmerida%7Cnopeus%7Cnyiregyhaza%7Cschwinn-csepel%7Cszabolcs-sz-b-megye%7Ctrek

Elküldve: 2016.05.11. 13:28 Bakó Attila 

• Bakó Attila avatar
  • sima XC-s

@therealvita: holnap megyek kipróbálni párat. ha tudsz egy konkrét tipust ajánlani 180ezer környékén szivesen felirnám a kipróbálando listámra.

Elküldve: 2016.05.11. 13:12 therealvita 

• therealvita avatar
  • Veszprém megyei bringások csapat

@Bakó Attila: A Kross erősen megy a maratonra jó vázgeóval. Én Cube-ot ajánlanék-(RFR-geo, rövidebb a felsőcső, kényelmes,jó "mászó" bringa. nem kell annyira előrehajolni mint pl a Krossnál)-, úgy hogy a Kross-hoz is volt szerencsém pár évig. Elég jó a felszereltsége ebben az árban, szinte a legjobb. És abból is van 27.5-be 15"-tól 23"-ig váz. De te tudod, amelyik megfelel azt választod.

Elküldve: 2016.05.11. 10:57 Bakó Attila 

• Bakó Attila avatar
  • sima XC-s

@OKdoki: a kross nagyon tetszik. ha jol látom a fékje hidraulikus a gepida nem. a váltoja is ujabb!? holnapra döntenem kellene mert utána nem lesz idöm egy ideig elmenni megvenni. a kross is elvileg beszerezhetö nyíregyházán több helyen. szoval ha valamelyi más van amit érdemesebb lenne megvennem nyugodtan ajánljátok mert nálam sokkal sokkal jobban értetek hozzá. én könnyebben nyulok mellé:) szoval a fent irt két kerékpár közül melyik a jobb vétel?

Elküldve: 2016.05.11. 10:18 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Egyébként, hogy mondjak valami a kerékpáról is. A Gepida egy teljesen jó átlagos kerékpár márka, például az MTB területén. Nekem is egy Gepidám van, elégedett vagyok vele. Ha ez a konkrét kerékpár akciósan 150 ezer forint környékén megvehető, akkor már bekerül az elég jó ár/érték arányú bringák közé. Azért nézd meg a nálunk általánosabban elterjedt márkák kerékpárjait is ebben az árkategóriában. Óvatos lennék a konkrét ajánlással (nem akarok senkinek a fogadatlan prókátora lenni) de esetleg ilyeneken érdemes elgondolkodni. Mechanikus vagy hidraulikus tárcsafék. Az utóbbi egyértelműbben jobban kezelhető és hatékonyabb. Cserében drágább karbantartani. Esetleges sérülést nehéz a helyszínen javítani, igaz ekkor még megvan valamelyik féked, de ez csak a hazajutásra biztonságos. Az Avid BB5 mindenképpen egy élvonalbeli mechanikus szett. Persze a Shimano is tudja hogyan kell hidraulikusat gyártani. Kerékpár súlya, bár ez nem mindég pontosan adják meg agyártók, de azért egy kilós eltérést még a tévedés sem szokott felülírni. A villa. A Suntour az általános ebben a kategóriában. nem is rossz. A Zoom is gyárt komolyabb villákat, de nekem egy olcsóbb változatukkal nincs jó tapasztalatom. A számodra kihúzott nyeregcső, hosszan "kiálljon" a nyeregvázcsőből. Ez a kényelem miatt fontos. Minél jobban annál jobb, bár ez ma már jellemző, és 3.5 centi különbség még nem számít olyan sokat. A 24-34-42es első tárcsák kisebb áttétel átfogást jelentenek, mint a 22-32-44es tárcsák. 27 sebesség jobb, mint 24, de az utóbbi valószínűleg tartósabb, igaz ez is csak olyan 1-2000 kilométert jelent. Állítólag (szerelőm szerint, aki versenyzett is MTB csapatban) a kilences rendszerek kevésbé tartósak, mint a 3x10 Deore és a 3x8as Shimano-k. Más területeken is lehet a különbségeket indokolni, de egyre kevésbé érzed meg átlagos felhasználásban. http://gepida.hu/Kerekparok/MTB2016/Sirmium/30160050-21B http://www.ctm.sk/model/mtb/delta-1-0/matna-cierna-cervena/ https://www.dema.bike/bicycle/2016/7250-adro-5-0 http://meridawebaruhaz.hu/mtb/27-5/big-seven-szeria/merida-big-seven-40-d-zold-2016 http://www.kross.pl/hu/2016/mtb-xc-275/level-r2

stb..

Elküldve: 2016.05.11. 09:45 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@Bakó Attila: Ja igen! A Gepida 19-est ajánl a Te méretedhez. Nyilván ez így megfelelő, hiszen egy-egy adott gyártó tudja, hogy kinknek tervezi a vázát. Az persze más kérdés, hogy a vázgeometriát milyen általános felhasználásra, vagyis mennyire célirányosan tervezi, mit tart fontosabbnak illetve kevésbé fontosnak a sok kompromisszum közül.

Elküldve: 2016.05.11. 09:40 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@Bakó Attila: A Cube (bár kevés gyártó csinál ilyet) például 17 től kínál 29-es méretet és a 27,5 18-asig tart. Már persze azoknál a kerékpároknál, ahol van ilyen két csoportba osztás. Mivel ez alapvetően a merev farú XC (marathon) gépekre jellemző. Egyébként neked kezdőként és ahogy írod is a terveidet, ez a kategória tűnik értelmesnek.

Elküldve: 2016.05.11. 07:36 Bakó Attila 

• Bakó Attila avatar
  • sima XC-s

@OKdoki: megmértem magam most gyorsan és beirtam az adatokat. 18"(46cm, M) ajánl.

Elküldve: 2016.05.11. 07:18 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Ki kéne próbálnod, de szerintem is (olvasottak alapján) a testmagasságodhoz a 27,5 jobb választás. Ha Gepidában gondolkodol, akkor meg kell jegyeznem, az elmúlt három évben minden nyár elejen volt álltalanos (sok kereskedőnél igénybe vehető) akció, 15-20% mértékben. Egyébként is, nézd át a netet akciók után. Múlt éven a Cubenak is volt erős akcióban nagyon sok kerékpárja. Vázméret kalkulátort nézted már az oldalon?

Elküldve: 2016.05.11. 06:51 Bakó Attila 

• Bakó Attila avatar
  • sima XC-s

újat szeretnék hisz csak az első komolyabb gépem lesz.nem tudom lehet e linkelni de ezt néztem ki eddig: http://www.kerekparguru.hu/kerekpar/mountan_bike_kerekpar_237/ferfi-mountain-bike-390/275_mtb_336/gepida-sirmium-650b-mountain-bike-kerekpar

29es kerék forgolodni elönytelenebb a 27.5-össel szemben ugye? mert a linken lévö 27.5.ös szoval az a méret rendben lesz ugye? holnap megyek megnézni az üzletbe csak nem akarom h rámsozzanak valami nem megfelelöt a tudatlanságom miatt. ezért inkább szakmai forumokon kéérek segitséget.amit köszönök mindkettötöknek :)

Elküldve: 2016.05.10. 21:36 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Szia, ha ennyi pénzt rá tudsz szánni, akkor már érdemes valami nagyobb gyártó termékét választani. Trek, Merida, Giant, Specialized, igazából egyik ismert márkában sem fogsz csalódni, úgy gondolom.

Nem sznobériából, de akkor is ragaszkodnék a fővonalas márkákhoz, ha valamely kisebb (Torpado és tsi) ránézésre jobb, vagy jobban felszerelt bringát ad. Miért? Mert vázat cserélni a legnehezebb.

Ha a keményebb bringázás felé fogsz mozdulni, 1-2 cuccot előbb-utóbb úgyis túl fogsz nőni, és cserélni fogod. Ha egy csak Deore hátsó váltód van, nem nagy ügy, majd ha kevesled, veszel pl. egy XT-t. De ha egy egyszerű vázra építkezel, akkor el fogsz oda jutni, hogy minden kicseréltél, mégsem tudsz továbblépni. Ekkor jön a vázcsere, az meg drága, és ránt magával egy csomó plusz cuccot.

A teleszkóp sem mellékes, annál is érdemesebb az eggyel jobbért plusz pénzt kiadni, de számomra a váz után 2-es prioritás.

Szóval valami nagyobb márka termékét venném.

Használtból ennyiért már szó szerint csodákra lehet lelni, de az egy másik vonal, ha arra mozdulsz, ott nincs tuti ajánlat, mert kismillió típus van, különböző állapotban megtartva, szóval abban nehéz tanácsot adni, de ott is a váz (meg a teló) lenne, amit elsőnek néznék.

Jaés 175 centihez nem erőltetném a 29ert. Próbáld ki persze, ha bejön, hajrá, de szerintem túl van lihegve.

Elküldve: 2016.05.10. 20:25 therealvita 

• therealvita avatar

Használt vagy új kéne?
Ebben az árban már elég jó felszereltségű használtat kapni.

Amúgy szerintem vagy Cube vagy Merida 29er bringa lenne a jó olyan 18" körüli vázzal.

Elküldve: 2016.05.10. 11:48 Bakó Attila 

• Bakó Attila avatar
  • sima XC-s

@therealvita: merevfarút szeretnék. nincs semmi márka amit preferálok a legjobb döntést választást szeretném meghozni. mindenképp a keményebb tekerés felé mennék majd el, ez az ami miatt szeretném elkezdeni és eljutni olyan szintre h "száguldozhassak" a lejtökön és szenvedjek felfelé :).

Elküldve: 2016.05.10. 11:37 therealvita 

• therealvita avatar

A 200ezres kategóriában már lehet csemegézni.

-Merev farú vagy esetleg össztelós? -Van olyan márka ami igazán tetszik, vagy akármilyen márka lehet? -Milyen a stílusod? (nyugodt tekergős vagy esetleg kicsit keményebb, csapatóssabb?)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!