Első országútim venném...

1-9 (9 hozzászólás)

Elküldve: 2013.06.20. 10:06 bikebaka 

• bikebaka avatar
  • virsli gumis/oútis
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok!

Országúti vásárlására adnám a fejem. A témában eléggé kezdő vagyok, pár hete kutakodok csak, minden segítség jól jön. 183cm magas vagyok, ha jól tudom, 58-as váz kéne. Használtban gondolkodom, max 80at szánnék rá. Mikre érdemes odafigyelni? pl ebben az árban már vannak fékváltókarosok, ami nagy előny. szingó macerás, kerülném. Milyen gépet ajánlanátok? Mali ironman nagyon szimpatikus, csak 58-ban nem igazán találok, most ment el 60.000ft-ért vaterán egy 56-os. http://sport.vatera.hu/kerekparozas/kerekpar/mali_ironman_verseny_kerekpar_1761794501.htmlLttam valahol, hogy a triatlonos vázból elég a kisebb is, ez annak minősül?

Elküldve: 2013.06.23. 18:54 bikebaka 

• bikebaka avatar
  • virsli gumis/oútis

@kbmpi: Vélemények a váz töréssel kapcsolatban kicsit elbizonytalanítottak... http://www.testbike.hu/velemeny/orszaguti-vaz/peugeot-competition

Elküldve: 2013.06.23. 11:38 bikebaka 

• bikebaka avatar
  • virsli gumis/oútis

@kbmpi: köszi a tippet! megnézem, hátha meg van még...

Elküldve: 2013.06.21. 09:03 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Méretezéshez: A profikat ne nézzétek, mert ott más a szempont. Meg manapság erősen design/geometria függő. Nem úgy, mint régen, amikor csak klasszikus geometria volt. Akkor az 58 mindenkinek ugyanazt jelentette. Csak pár példa: Tylor Phinney: 197 magas, nyeregvázcső CT 53!!!, vizszintes felsőcső 572mm, kormányszár 150mm, homlokcső 196! Peter Sagan: 184 magas, CT 47, 580, 120, 144. Nem kicsit lejt a Cannondale váz felsőcsöve! :)

Egy kezdőnél, hobbistánál a lényeg, hogy kényelmesnek érezze. A két legfontosabb paraméter ilyen szempontból, a felsőcső hozza (mennyire kell előrenyúlni) és a homlokcső hossza (mennyire kell lehajolni). A kormányszárral ezeken még azért lehet variálni (ha ahead, akkor egyszerű, de 80e-ből nem biztos, hogy az lesz). De, hogy a nyeregvázcső hossza most éppen 54, vagy 59, szinte tökmindegy. A legjobb, ha ki tudnál próbálni pár verseny bringát menet közben, majd lemérnéd ezt a két paraméterét és ezt tekintenéd fő szempontnak, amikor veszel.

Ki lehet fogni jó vételeket, csak sokat kell keresni. Elfogadható állapotban már láttam 125-ért pl. Full Ultegrával is (10-essel!). Lányomnak 80-ért vettem pl. 9-es Full Ultegrával, karbon villával, alu olasz Fondriest-et! Ami abban az állapotban is 10kg alatt volt!

Elküldve: 2013.06.21. 07:07 kbmpi 

• kbmpi avatar
  • virsli gumis/oútis
  • Eastern Riders csapat
  • Eastern Riders csapat

@mirage: na..

akkor

http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=149441

én vinném ha 183 lennék.

Ez a méretezés érdekes. Basso: 60 cm CT, 58 CC nyeregvázcső 56 CC felsőcső 15-ös fejcső, a chainstay meg 410 mm azt hiszem.

wilnek van 17-es fejcsöve, 57-es CC felsőcsöve, 52es cc nyeregvázcsöve meg 405mm chainstaye. ja, láncvilla, csak reggel van még. : D

Elküldve: 2013.06.21. 04:56 mirage 

• mirage avatar
  • virsli gumis/oútis

Nekem 180hoz, vazon levo matrica szerint 54-56van, mikozben c-t 51, felsocsohossz 55cm, tengelytav pedig 100..utanfutast meg se merem nezni...XD igazi taiwani versenygeo..XDXD

Elküldve: 2013.06.21. 04:51 kbmpi 

• kbmpi avatar
  • virsli gumis/oútis
  • Eastern Riders csapat
  • Eastern Riders csapat

@Kraslan: :D akkor meg a méretezés rossz, mert Specialized Allezből meg elég lenne az .. 56-os. : ) Nekem.

Elküldve: 2013.06.20. 20:28 Kraslan 

• Kraslan avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Fogjunk össze a TB-n csapat
  • Fogjunk össze a TB-n csapat

@kbmpi: Nem feltétlenül bullshit. Trekből biztos hogy 58 kell neked, Én 177 centi vagyok és 56 a vázam.

Elküldve: 2013.06.20. 18:40 kbmpi 

• kbmpi avatar
  • virsli gumis/oútis
  • Eastern Riders csapat
  • Eastern Riders csapat

az 58-as Bullshit.. BOcsánat, 187 vagyok, 57-es a Wilierem.. a Basso meg 56-os (felsőcsőhossz cc, a nyeregvázcsöve ct 60 cc meg 58..)

szóval az 58 az ÉN méretem, Neked elég lesz az 56 .. minden centi számít, hidd el.

bogarássz a bikemag aprón.. ár szerint :)

nomeg..

www.hasznaltbiciklik.hu 80-85 körül rengeteg fassza kromó vázas pezsgő-tricolor szettes masina kelleti magát 180-183 cm körülieknek.

hajrá :)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!