Tehát adott egy Kenzel Vagabond névre hallgató dirt kerékpár, amit már egy kicsit átalakítottam. Így nézett ki pár hónapja: http://foto.testbike.hu/index.php?p=foto&gid=11967&id=1&pp=usrgl&uid=49649
De már leszedtem az első féket+tárcsát, első váltót. (sajnos még képet nem tudok mutatni). Shimano Sora váltót meghagytam, ez láncfeszítőnek szolgál mert a váz ejtőpapucsos, és feszítő nélkül nem volt elég feszes a lánc. 8 fokozatú kazetta van jelenleg fent. Nemtudom, hogy mit kéne elsősorban változtatni a cangámon, arra gondoltam hogy a kazetta helyett vennék egy single speedet (tehát hézagolók és egy 16os fogaskerék), aztán egy single speed láncfeszítőt. aztán ameddig fel nem mondja a szolgálatot a shimano hátsóagy addig használnám. továbbá ami a cangán található még: teleszkóp : SR Suntour Duro DJ-E 130mm - 2008as (mivel ekkor kaptam a biciklit csak nem használtam intenziven csak így boltba járni) aztán most már érzékelem hogy egy kicsit fura a mozgása.. mit lehetne vele kezdeni? váz : Kenzel Vagabond - 26"-os alu váz, 14" a magassága felnik : mach 1 magma disc - elől hátul, ezzel szerintem nincs probléma gumik : tioga dh factory - már kezdenek kopni, gondoltam Maxxis Holy Roller-re vagy Kenda K-rad-ra többi az nem annyira lényeges.
180at szeretném megtanulni, de amikor próbálgattam lepattant a gumi a felniről :D lehet azér mert puha volt a gumi hátul, de már beleraktam 3 bar-t, azóta nem mertem próbálni. Footjam Tailwhipet is próbálgattam de oldalasan nekib*sztam a hátsó kereket a talajnak és kipattant a hátsó agy a vázból, ezt lehet valahogy korrigláni? pl erősebben kell behúzni a gyorszárat? ja és 180nál nem törhet el a hátsó agyam?