Érdemes lenne "tuningolni" a biciklimet?

1-3 (3 hozzászólás)

Elküldve: 2013.03.30. 17:37 spir1t 

• spir1t avatar
  • dirt/street gyerek
Témaindító hozzászólás:

Tehát adott egy Kenzel Vagabond névre hallgató dirt kerékpár, amit már egy kicsit átalakítottam. Így nézett ki pár hónapja: http://foto.testbike.hu/index.php?p=foto&gid=11967&id=1&pp=usrgl&uid=49649

De már leszedtem az első féket+tárcsát, első váltót. (sajnos még képet nem tudok mutatni). Shimano Sora váltót meghagytam, ez láncfeszítőnek szolgál mert a váz ejtőpapucsos, és feszítő nélkül nem volt elég feszes a lánc. 8 fokozatú kazetta van jelenleg fent. Nemtudom, hogy mit kéne elsősorban változtatni a cangámon, arra gondoltam hogy a kazetta helyett vennék egy single speedet (tehát hézagolók és egy 16os fogaskerék), aztán egy single speed láncfeszítőt. aztán ameddig fel nem mondja a szolgálatot a shimano hátsóagy addig használnám. továbbá ami a cangán található még: teleszkóp : SR Suntour Duro DJ-E 130mm - 2008as (mivel ekkor kaptam a biciklit csak nem használtam intenziven csak így boltba járni) aztán most már érzékelem hogy egy kicsit fura a mozgása.. mit lehetne vele kezdeni? váz : Kenzel Vagabond - 26"-os alu váz, 14" a magassága felnik : mach 1 magma disc - elől hátul, ezzel szerintem nincs probléma gumik : tioga dh factory - már kezdenek kopni, gondoltam Maxxis Holy Roller-re vagy Kenda K-rad-ra többi az nem annyira lényeges.

180at szeretném megtanulni, de amikor próbálgattam lepattant a gumi a felniről :D lehet azér mert puha volt a gumi hátul, de már beleraktam 3 bar-t, azóta nem mertem próbálni. Footjam Tailwhipet is próbálgattam de oldalasan nekib*sztam a hátsó kereket a talajnak és kipattant a hátsó agy a vázból, ezt lehet valahogy korrigláni? pl erősebben kell behúzni a gyorszárat? ja és 180nál nem törhet el a hátsó agyam?

Elküldve: 2013.03.30. 18:02 spir1t 

• spir1t avatar
  • dirt/street gyerek

Akkor szerintem ezzel is meglehet majd tanulni, nekem nagyon kényelmes a cangám, vázzal meg vagyok barátkozva, manual az megy rendesen.. de megilyedtem amikor a hátsó gumi lepattant a felniről egy kicsit 180 gyakorlása közben.. lehet azért pattant le mert nem volt keményre felfújva? most 3bar van hátul..

Elküldve: 2013.03.30. 17:52 KevinMetal 

• KevinMetal avatar
  • dirt/street gyerek
  • Veszprém megyei bringások csapat
  • Veszprém megyei bringások csapat

még emlékszem,hogy én 1 schwinn csepel-magnum montival kezdtem,azzal megtudtam tanulni 180-azni meg fakiezni...amit szervizelni kellett rajta az a lánc volt...

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!