Hali!
Van tapasztalata valakinek ebayes rendeléssel EU-n kívüli országból, pl.: Hong Kong ? :)
Újonnan ez a Sora szett jó vétel lehet? :
Elvileg 13e hufos postaköltséggel haza is jön?
Hali!
Van tapasztalata valakinek ebayes rendeléssel EU-n kívüli országból, pl.: Hong Kong ? :)
Újonnan ez a Sora szett jó vétel lehet? :
Elvileg 13e hufos postaköltséggel haza is jön?
Hi All!!!!!
Ettől "lespárgáztok": http://www.ztehuaweisports.com/
Ezen a honlapon minőségi Trek és Speci, De Rosa stb. bringákat lehet venni kb. 2/3 áron.
Na most én sem nem tőlük vettem :D , pontosan az előbbi hozzászólások miatt, mert "rizikósnak" tartottam én is, deeeee elgondolkoztató a téma. Ha esetleg valakinek lenne tapasztalata a honlappal kapcsolatban ossza meg bátran!
@user2543: Pont az a lényeg hogy megéri! Miért is? Mert itthon az üzletek/webshopok árai jóval magasabbak ill. ha kintről rendelsz és nem egy ötmilliárdos Fabergé tojás van a csomagban és folyamatosan kintről rendelsz, akkor visszajön bőven az ára annak ha tízből-húszból egyszer elkapják a fináncok a csomagodat és baszakodnak veled!!!
@frigerald: Üdv! Szerintem ez nem éri meg. Ha valamelyik hazai webshop kínálatából összerakod, akkor kb. ugyanannyiba jön ki a szett teljes ára, mint az ebayes vételár+postaköltség, legfeljebb nem mindegyik alkatrész a legújabb 2013-as. Ráadásul, ha levámolják, akkor jóval több is lesz. Még ha egy tízessel kevesebben is állna meg kintről rendelve, 3-4 hét alaphangon a szállítási idő, ha garanciális problémát kell intézni és visszaküldeni, akkor hónapokig fordulhat, nem éri meg az idegeskedés. Eddig lámpát, akksikat, meg utoljára mechás tárcsafékeket rendeltem Kínából/Taiwanból/Szingapúrból, mindegyik gift megjelöléssel érkezett, kis értéknyilvánítással (~5$), vámot/áfát nem fizettem egyikre sem, a fék pedig már belelógott az áfa értékhatárba, amennyiben cég küldi magánszemélynek.
@frigerald: http://kkk.nav.gov.hu/eles/1/taricweb/Pages/Search/TariffInfoQuery.aspx?menu=true Itt meg lehet nézni. Hogy a taric-kódot honnan szeded? Rejtély számomra. Valszeg a különböző árucsoportoknak van.
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=hu
http://en.wikipedia.org/wiki/TARIC_code
Jó böngészést, nekem nem sikerült kibogoznom :D
@johnny336:
Ez komoly? Ez ennyire megfoghatatlan téma? Ezért valaki sok fizetést kap, hogy kidolgozott egy ilyen rakásszart, amit félóra google-zéssel sem lehet hivatalos forrásból megtalálni, csak blogokon olvasni róla? Mi az hogy 0-12% ? Én választhatom ki? - ha nem akkor ki és miért titkolja el? A sok beszedett pénzből nem futja arra, hogy ezt értelmes módon publikálni lehessen egy erre alkalmas felületen?
Mennyivel kell számolni? Összevonva az adókat: (vételár+szállítási-díj) x (1,27 + 0vagy0,12)
Vagy esetleg még azon is húznak hogy a vámolt összeget áfázzák? (vételár+szállítási-díj) x 1vagy1,12 x 1,27
A végén hozzáadva a bűvös 1220 Ft-ot.
A nagy kérdés a végére, 0 vagy tizenkettő? Esetleg a kettő között? Ha minden eshetőséget kiszámolok elég nagy a szórás, nem is éri már meg. Viszont Magyarország jobban teljesít.
@frigerald: a vámot a termék és szállítási díj összegéből számolják. 22 euróig ingyenes. 22-150 EUr között ÁFA terheli, természetesen a bűvös eljárási díjat ne feledjük - 1220 Ft. 150 EUR felett 0-12% vám terheli, illetve ÁFA. Meg az eljárási díj. A vám termékenként eltérő.
Ez az ebayes vásárlásokra érvényes - tehát magánszemélyként cégtől veszed.
Ha két magánszemély küld egymásnak valamit, akkor 0-45 EUR között ingyenes, 45-150 között ismét ÁFA. 150-700 EUR között 2,5% plusz ÁFA, 700 EUR felett pedig a kereskedelmi vámtarifa szerint.
@sram80:
Abban az esetben ha megvámolnak meg levámolnak meg átba*znak meg minden szar elképzelhető és elképzelhetetlen illetékes-áfás-matricás-bélyegzős-pecsételős díjat rátesznek úgy mennyi plusszal kell számolni?
@johnny336: Ilyenek.......Itt németeknél is rendszeresen e-bayezem és sose volt gond.Rendeltem már a világ minden tájáról,sok mindent.Átlagosan 5 nap alatt ideér minden és az az összeg a vége mindig,amit a pp levesz.Nem értem otthon miért szarakodnak,esetekben ülnek a dolgokon.Csak a lehúzás.De egyébként ajánlom a e-bayt,mert ha még meg is vámolnak,akkor is olcsóbban jön ki az ember.Ezt a rizikót megéri.
Legközelebb rendelek valamit 1 dollárért, aztán nem veszem át, dolgozzanak csak vele, meg küldözgessék a leveleiket. :)
@sram80: a múltkor elküldtem őket, mert a nyeregcsövemen volt 10 dollár szállítási költség, amit kifizetve a címemre jött volna az áru. Vámon megállt, levámolták a szállítási költséget is - tehát egy szolgáltatást, majd rábasztak egy belföldi csomagküldési díjat (1200). amikor rájuk írtam, hogy a gerinctelen szarevő kurva mindenit (természetesen az első levelem nem ilyen hangvételű volt), hogy ugyan egy kifizetett, és levámolt szolgáltatás után miért számolnak fel még egyszer szállítási díjat az volt a válasz, hogy az eljárási díj. Arra a válaszomra, hogy az eljárási díj tudtommal a cca. 5000 forint vám volt, azt írták, hogy az a vám, de nem eljárási költség. Szóval szopjanak lovat. Bőnyállal, 24/7. :D
Valszeg azóta nem szeretnek engem.
@sram80: 1x balhézol és bekerülsz a rendszerbe....sztem simán kiszűrnek.
@johnny336: :) Ne hívd fel magadra a figyelmet.Ez olyan,mint a TB,3 röpke példa: -nem fizettem 1 évig,majd kijöttem N.o.-ba,megszüntettem és nincs tartozásom, -1 évben 2x ellenőriznek,ebben az adott 2 hónapban fizeti haverom és nincs tartozása, -bejelented,h fizetnéd és ........elveszik mindened a ellátásnak nem minősülő szolgáltatásért.
@sram80: lámpámon rajta volt a 10 dollár, nem is kapták el. Kesztyűmet most elkapták, pedig az eleve közelében sincsen a vámköteles értéknek. Küldtem papírt a postaimportnak, hogy minél előbb továbbengedjék, remélem nem basznak rá költséget, mert akkor tuti szétcsapok valakit :D
@johnny336: Ilyennel már nem játszik senki.....ez otthon szerencse dolga...sztem.
Ezt elég nagy dobozba fogják pakolni, tuti elkapják a vámosok. Ha esetleg ráírják, hogy gift, vagy winning, meg valami hihetően alacsony értéket, pl. 20 dollár, akkor megúszhatod. Nekem a nyeregcsövem elkapták, a lámpámat nem.
Eu-n kívülről, 46 EUR érték felett minden vámköteles. A 46 EUR-ba beleszámít a szállítási költség is. Ez nem azt jelenti, hogy le is fogják vámolni, csak, hogy nem alszol amíg haza nem ér.