Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata excentrikus középrészekkel kapcsolatban, amit megosztan?
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata excentrikus középrészekkel kapcsolatban, amit megosztan?
Előre is köszönöm!
Szerintem jobban jársz egy csúszópapuccsal. Ha nem is sima, akkor mondjuk egy ilyen: http://cx.cxmagazine.com/wp-content/uploads/2013/10/Rallye_TRP-and-rearend-1024x681.jpg Legalábbis ha vázat készíttetnék, akkor mindenképp ilyen típusú lenne.
Például érdekelne, hogy mennyire van ebben a műfajban szabvány? Pl. az excentrikus középrészek, illetve "csapágyházak" szélessége, átmérője, hogyan lehet a középrészeket a legjobban a vázba szerelni, valóban deformálódik e a "csapágyház", kattog-e, vagy bármi rendellenes dolgot csinál-e?
Tegnap este kicsit próbáltam a témában keresgetni, és ezekre jutottam eddig:
kb 4 olyan középrészt találtam amiket úgy-ahogy ajánlanak fórumokon, könnyen beléjük lehet botlani a neten (carver, bushnell, phil wood, niner biocentric II). Ezekből a legszimpatikusabb a niner biocentric II lenne, de a használati utasításában azt olvastam, hogy kizárólag niner vázakkal együtt lehet használni, vagy vmilyen speckó beavatkozással esetleg más vázon (sajnos ezt nem igazán értettem, hogy mire gondolhattak). Ezután jönne egy phil wood középrész, és nem igazán értettem, hogy a gyártó saját középcsapágyházzal árulja, vagy meg lehet venni magát a középrészt is külön (webshopjuk egyenlőre nem működött). Majd legvégül jönne, ha az előző kettő nem működne, vagy mert valaki lebeszél róla a bushnell illetve a carver. Érdekes, de ahogy néztem az árakat a bushnell középrész a legdrágább.
nos ha el is döntöttem, hogy melyiket szerezzem be, még mindig ott a kérdés bennem, hogy milyen középcsapágyházzal lenne a legjobb használni? Simán egy esztergált, nem nyitottal, egy nyitott, összecsavarozhatóval, vagy egy olyannal amibe belecsavarunk két csavart és az tartja ott a középrészt. Ez utóbbiról azt olvasni, hogy oválissá deformálhatja a "csapágyházat".
Nos egyelőre örülnék, ha azt tudnám magamban tisztázni, hogy milyen "csapágyház" legyen, lehetőleg olyan, amilyenbe azért tudnám cserélgetni a középrészeket ha úgy alakulna.
Igazából azért vetődött fel ez a téma bennem, mert vázat szeretnék készíttetni - ejtőpapuccsal, tárcsafékkel, agyváltóval, későbbiekben szíjhajtással - , de mielőtt felvenném a kapcsolatot a készítővel magam is szeretnék körbejárni egy-két dolgot, főleg a kiegészítők anyagi vonzata miatt. Nagyjából hirtelen ennyi :)