Sziasztok! Adott egy 29er Cube XC bringa, ami gyárilag 160as tárcsákkal és hidraulikus tárcsafékkel van szerelve. Igazából meg vagyok velük elégedve, de ha nagy ritkán lejtősebb terepre megyek, akkor felforrósodnak, csökken a fékező-erő és visítanak kicsit. Arra gondoltam, hogy az elsőt lecserélem egy 180-asra (vagy 203-asra). Tegnap bementem egy bicó boltba kikérni az eladó véleményét, ő azt mondta, hogy nem ajánlja, mert a villám (Manitou M30) nem bírná. Ezen meglepődtem, mert annak ellenére, hogy nem duplavállas és nem 32mm becsúszóvastagságú, azért egy elég fasza teleszkóp szerintem. Állítása szerint nagy valószínűséggel nem bírná a nagyobb tárcsát és elveszítené a bringa eleje a masszívságát, mert berezonálhatna. Nyilván egy 180as PM-PM adapterrel kéne megoldanom, ami alapból plusz egy elem és merevebb már biztos nem lenne tőle, de ő nagyon le akart beszélni róla, inkább akkor már magát a fékeket cserélné le. Kicsit elbizonytalanodtam, kíváncsi lennék a Ti véleményetekre. Valaki cserélte már le 160-asról nagyobbra az első féket? Ha igen, változott negatív irányba a menettulajdonsága a bicónak? Megbántad? Minden tapasztalat érdekel, köszi!