Felni-agy kompatibilitás

1-6 (6 hozzászólás)

Elküldve: 2013.07.14. 10:50 spiroka 

• spiroka avatar
  • virsli gumis/oútis
Témaindító hozzászólás:

Egy régi Puch országúti kecskére szeretnék új felnit vásárolni. Úgy döntöttem nem veszek komplett kereket, mert az agy jó állapotban van, ráadásul így jóval olcsóbban megúszom a dolgot. A kérdésem az lenne, hogy mitől függ, hogy egy felni kompatibilis-e a régi Puch aggyal. Gondolom a lyukak száma már egy jó viszonyítási pont, de kétlem, hogy csak ezen múlna. Valamint az is érdekelne, hogy a felni átmérőjén kívül milyen méreteket kell még figyelembe venni a vásárlásnál. Értelem szerűen nem tervezek traktor gumit venni egy országúti vázba, de ha esetleg néhány millivel szélesebb/keskenyebb a felni, akkor az baj-e? Előre is köszönöm a válaszokat!

Elküldve: 2013.07.14. 15:16 ArtWolf 

• ArtWolf avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Csapassuk a Pilisben csapat

@spiroka: Ha alu az agy, és nincs semmi baja, akkor ne cseréld le! Nekem Weinmann agyam van, mióta nálam van a bicaj (14 éve), azóta nem volt cserélve a tengely, tavasz óta kb 1400 km-et tettem bele Bp-n, viszonylag sok padkázással (igaz, csak lefelé), szóval ilyen tartós agyat szerintem csak nagyon drágán fogsz kapni... Vagy úgy se...

Elküldve: 2013.07.14. 14:42 spiroka 

• spiroka avatar
  • virsli gumis/oútis

Színéből ítélve alu agy lehet, mert nem fényes (pontosan nem tudom megmondani mert most az ország másik felén van a bringám). Ha alu az agy akkor is érdemes lenne újat venni?

Elküldve: 2013.07.14. 14:33 dave55 

• dave55 avatar
  • virsli gumis/oútis

Ha valami acél agy van benne, gondolkodás nélkül kidobnám. Egy sima alu agy 1500 Ft körül van, vagy akár egy komplett kerék se jön ki drágábban, mint egy új felni befűzése.

Elküldve: 2013.07.14. 14:17 spiroka 

• spiroka avatar
  • virsli gumis/oútis

Köszönöm a gyors választ! Szervizben szeretném fűzetni, mert gondolom elég macerás egy meló és magamat ismerve szívesebben bíznám egy szakértőre.

Elküldve: 2013.07.14. 11:50 ArtWolf 

• ArtWolf avatar
  • túrázgató/városi harcos

A lyukszámon kívül arra kell még figyelni, h gumival együtt beférjen a villák közé a felni, mert gyárilag valamivel kisebb kereket raknak bele (az enyém pl 27,5-es). Ezen kívül küllőhosszt kell számolni, amit megcsinálnak neked egy normálisabb bicajboltban, ha meg ott fűzeted, akkor nem is kell külön kérni...

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!