Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy meglévő felniből ki lehet venni a küllőket? Például, hogy új agyhoz kell venni új felnit is, vagy a küllőket ki lehet-e venni?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy meglévő felniből ki lehet venni a küllőket? Például, hogy új agyhoz kell venni új felnit is, vagy a küllőket ki lehet-e venni?
Ha a két agy
-jobb és bal küllőperemének átmérője -jobb és bal peremtávolsága -villasarutávolsága -lyukszáma
megegyezik, akkor jó hozzá a régi küllő, ha ugyanannyi keresztre akarod fűzni.
A kerék alapvetően áll: felni-, küllőanya-, küllő-, agy-ból, ezeket így szét is tudod szedni, ha a küllőanyákat lecsavarod, és egyesével kihúzgálod a küllőket. Először mindig a kazetta/racsni eltávolításával kezdd a mutatványt. Ha még nem fűztél ki, akkor ne most kezdd, és főleg ne azzal a kerékkel amit még használni is akarsz, előbb egy olcsóbb, vagy már nem használt keréken gyakorolj. Ha elbaszod a kifűzést, akkor ugyanis könnyen 8ast vághatsz a felnibe, ami utána nagyban nehezíti a befűzést.
Kérdésedre válaszolva agycserénél először szétfűzik a kereked, majd az új agyat a régi felnibe fűzik be, a régi küllőanyákkal (ha még nem sérültek) és a régi küllőkkel (ha a méretük jó, és nem kérsz új küllőket, illetve megbeszélés alapján, van ahol régi küllőkkel drágábban fűznek).
@skater: csak az a baj, hogy én még sose csináltam ilyet, azt se tudom hogy kell, milyen eszközök kellenek, milyen technikával kell ezt csinálni
jaja ha az agyperem szélessége és magassága megegyezik, akkor a küllők jók lesznek bele, de amúgy kifűzni kb 15 perc és befűzni centirrel kb fél óra. összvissz megvan egy óra alatt
@Benyyyxxx: szét szedni könnyebb mint össze rakni,ha még nem csináltál ilyet akkor sztem vidd el szerelőhöz,jah és az sem biztos hogy jó lesz a küllőnek a hosszúsága az új agyhoz
@mike gábor: És azt itthon hogy tudnám meg csinálni? Egy napos meló, vagy rá kell szánnom egy hétvégét?
@skater: hát úgy gondolom, hogy van egy hátsó kerekem (fogaskoszorúval) és most lesz egy single-speed hátsó agy, és az a kérdésem, hogy felnit is kell vennem, vagy az agyat ki lehet fűzetni?
úúúú most látom milyen rosszul írtam!:( felnit írtam hátsó agy helyett!
@Benyyyxxx: szóval az a kérdés hogy a felniből ki lehet e szedni a küllőket? pontosan mire célzol ezzel? valahogy nem áll össze a kép..