Fixi kerékpár. Építsek/vegyek vagy ne?

1-8 (8 hozzászólás)

Elküldve: 2014.09.25. 19:57 gpeti94 

• gpeti94 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Üdv!

Szeretnék többet szánni egy bicajra,mint 20ezer. 11000 Ft a limit és arra lennék kíváncsi, hogy 11000ből össze lehet e dobni egy jó fixit? Vagy tudtok ajánlani készen? Megéri egyáltalán fixizni? Úgy hallottam okés, de egy kisebb emelkedőn meghal az ember. Igaz ez? Köszi a válaszokat!

Elküldve: 2014.10.07. 11:14 ArtWolf 

• ArtWolf avatar
  • Csapassuk a Pilisben csapat

@Krupcheck: Nam baj, jól elbeszélgetünk mi itt egymással :)

Elküldve: 2014.10.07. 08:38 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Szeretem, mikor valaki kérdez fórumon, emberek az idejüket töltik vele, hogy megválaszolják a kérdését, és aztán erre sem szagol az illető...

Elküldve: 2014.09.26. 12:11 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@OKdoki: Én mondjuk elvagyok váltás nélkül is Pesten, egy felüljáró nem probléma az 52-21-el, sőt Pasaréti sportcentrumig is simán fölmegyek váltás nélkül, ha sietek (alsócsöves, pozicionálatlan váltás rulez :) ) Mindezt 28-30 körüli tempóval, 37-40-ig simen felmegyek így egy-egy gyorsításnál, ha kell, SPD-vel meg kigyorsításkor sem vagyok tetű. Mondjuk... Van lábam...

Elküldve: 2014.09.26. 11:38 OKdoki 

• OKdoki avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@gpeti94: Na, én csak kibic vagyok! Ahogy nézem, általában 36-38 esetleg 34-es tárcsát használnak elöl. Tehát olyan mint ez én crossomon a 2-es azaz a 38-as tányér. Nyilván, számít mit teszel hátra. De ahogy okoskodom (!), arra a következtetésre jutok, hogy erősen edzettnek kell lenned. Városban én ellenék egy tárcsával elől, és az pont az a méret. Viszont hátul akkor is kellene min. 7-8 fokozat. Ugyan a legtöbb helyen simán jó a 2x4 elindulni, de ha egyensúlyozok, vagy (néha) állok a pedálon, akkor ez nem ideális. És ilyen gyakran van. Nem látsz ki az utcából ahonnan kifordulnál, mert fák, bokrok stb. takarják a kilátást. Ekkor ugye, a lehető legjobban kigurulsz a sáv széléig. Erre van egy kis hely. Ezt megindítani 2x6-ból nehezebb. Persze a 2x1/2 hamar elfogy, de arra jó, hogy egy hat méteres úton átvágódj keresztbe állóhelyzetből. Szóval a fixihez jó ha van erőnlét! Sok film van a Youtube-on, ahol New York-ban (vagy máshol) száguldoznak a biciklis futárok Fixivel. Hegyet látsz a képeken? Mondjuk én nem. A "lapos" Pesten annyi emelkedőt mutatok neked, hogy jól összevágva, hegyi városként is feltüntethetnénk a TeCsőn. Itt van Kőbányán a Harmat utca eleje (nekem max. 2x4). És ez csak egyetlen példa. OK! Választasz mondjuk annyi fogat hátra, hogy 2x5-nek feleljen meg az én kerékpáromon. Ez még elmegy elindulásnál. Esetleg néha tolod. De én alig használom folyamatosan a 2x5-t. Rendben. Lehet, hogy a magas pedálfordulatot szereted, de ez más 25-26-nál is egy kicsit magas, kivéve ha közepes szembe szél van. Abban fáradsz el hogy pörgeted a lábad. Főleg 30-nál! Vagy csak másodpercekre szeretnéd ezt a sebességet megközelíteni? Mert akkor jó. Mindennek ellenére egy edzett Fixis nagyszerű dolgokat fog felsorolni. Most már csak az a kérdés, hogy kellően erős vagy e? Ha nem, az sem baj, majd megerősödsz. Csak legyen kitartásod az első egypár ezer kilométeren!

Elküldve: 2014.09.26. 10:53 hrub 

• hrub avatar
  • sima XC-s

@gpeti94: 11 ezerből nem lehet összedobni egy jó fixit, viszont ha van már bicaj alapod, akkor 4500ért veszel egy joytech fixi hátsó agyat, meg egy olyan hajtómű kell amire csavarozva van a lánctányér és akkor lesz egy nagyonalap fixid. Amit majd lehet (kell) fejleszteni. De előbb próbáld ki mindenképp, hogy milyen is egy ilyet hajtani, mielőtt belevágsz. "emelkedőn meghal az ember" - ez az áttételtől is függ. Egy áttételed van. Azt úgy kell megválasztani, hogy neked jó legyen.

Elküldve: 2014.09.25. 23:06 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Hogy jó-e fixizni, azt fórumról nem fogod megtudni. BP-n van csillió fixis, kérd el egytől, hajtsd meg, aztán vagy úgy maradsz, vagy örülsz, hogy végre leteheted. Mindenesetre inkább akkor ajánlott, ha amúgy jól tudsz bringázni, és nem első bringának veszed. Sajnos sokan a fixivel találtak rá/vissza a bringázáshoz, mer' az menő, hát, katasztrofális amit leművelnek...

110-ből már szépet is meg jót is lehet építeni. Én soha nem vennék készen (max. építettet, ha pont lefedi az igényeimet). Szerintem a fixi az egy olyan dolog, amihez akkor kell eljutni, amikor tudod, hogy mik az igényeid bringás téren, és tudod, hogy mi elégíti azt ki. Ha ez megvan, akkor meg úgyis csak a saját építés lesz a jó.

Elküldve: 2014.09.25. 22:04 shiverlead 

• shiverlead avatar

Nem 110 000 Ft-ra gondoltál? Amúgy fixizni jó. Amióta van, 80%-ban ezzel tekerek, pedig van itthon 13 db bicaj(MTB, országúti, BMX). Ha kisebb emelkedőn meghalsz vele, az azt jelenti gyenge vagy. Ha mennek a nagyobb emelkedők(Mátra, stb), akkor már nevezheted bicajosnak magad :). Egyik lényege szerintem, hogy egy bringával sem lehet olyan szinten erősödni, mint fixivel.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!