Fogaskoszorú és alkatrészek kompatibilitása?

1-5 (5 hozzászólás)

Elküldve: 2017.04.02. 10:33 Minion 

• Minion avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Üdv! Van egy két éve vásárolt, illetve 3 hete garanciában váz cserélt (A váz új, a felszerelés a régi) Dema MTB bringám, aminek a hátsó váltóját szeretném fejleszteni, mivel mára már kinőttem és rengeteget tekerek. Most egy shimano revoshift váltókarral és egy shimano tourney tx hátsó váltóval van felszerelve. Ezt szeretném cserélni egy jobb lehetőleg Deore szettre (Akár elöl is).

A próbléma ami fellépett, hogy jelenleg egy 7es fogaskoszorú (kazetta) van a bringán a kiszemelt váltó/váltók pedig 8-9 vagy 10est igényelnek (Még nem tudom melyik lesz, vagy melyik lenne a legjobb választás).

Mi az amire oda kell figyelni fogaskoszorú vásárláskor? Honnan tudhatom meg, hogy melyik új passzolna a jelenlegi kerékagyra? A mostani egy Shimano CS-HG20-7 / 12-28T. Ennek a helyére például passzolna egy Shimano CS-HG50-9 12-25T vagy egy Shimano CS-HG500-10 12-28T?

Tudom, hogy az első váltóra is figyelni kell és kelleni fog egy új lánc is ami az új fogaskoszorúval is kompatibilis... Ami érdekel főleg az, hogy milyen koszorú passzolna a mostani agyra. Tehát lehet 7es sor helyére rakni 9est, 10est, vagy ezt felejtsem el?

Válaszokat és tanácsokat előre is köszönöm! :)

Elküldve: 2017.05.09. 11:12 Károly Bálint 

• Károly Bálint avatar

Sziasztok!

ha 8-ról 9 sebességes rendszerre váltanék, és lecserélem a hátsó váltót (SLX rd-m 662) + 9es fogaskoszorú,lánc és váltókar (Deore SL-M590), akkor le kell cserélnem az első lánctányérokat/hajtóművet is (Turney TX - SL-M590)?

Mindenhol azt látom, hogy ez a hatómű 7/8 sebességes, de nem tudom, hogy van-e ennyi tolerancia a rendszerben, hogy elmenjen 9es rendszer alatt. (amúgy kb 200km van benne, nem szívesen dobnám még ki)

Köszi előre is a válaszokat!

Elküldve: 2017.04.02. 18:17 winkipapa 

• winkipapa avatar

Sajna pontos infot nem találtam a hátsó agyról e nélkül nehéz elindulni de az új agyak általában 8-9 fogaskoszorút kezelnek. A másik lehetőség, hogy megnézed a jelenlegi fogaskoszorú mögött van e hézagoló mert ebben az esetben tuti, hogy jó a 9 sor. https://ebike.hu/termekek/hajtas/fogaskoszoru/alkatresz/4973_shimano-3mm-hezagolo-7seb-fogaskoszoruhoz/

ÉN egy 9 sebességes rendszert ajánlanék.

Elküldve: 2017.04.02. 14:43 Minion 

• Minion avatar

Ha minden igaz, akkor a hátsó agy: Extend KT F/H 32H. Rövidebb-hosszabb túrázáshoz használom a bringát, illetve faluban rohangálok vele minden felé, néha könnyű terepen is, ezért szeretném ha az új váltórendszer bírná jobban a strapát, mert rengeteget használom. Nyáron irány a balaton körbetekerése, addigra szeretném ha meglenne az új váltórendszer és tökéletesen működne is.:)

Az első hajtómű már volt cserélve. 3 Fogaskerék van elöl és 48as a legnagyobb, mivel a régi MTB-men is ilyen volt és imádtam ezt a nagy fogast. A váltót nem kellett cserélni, tökéletesen működik ezzel a kiosztással is az egész rendeszer jelenleg.

Elküldve: 2017.04.02. 13:38 winkipapa 

• winkipapa avatar

Üdv! Mi a hátsó agy pontos modelszáma az segítene pl: https://ebike.hu/termekek/kerek/agy-hatso/disc/124_shimano-alivio-fh-m475-hatso-agy/

Szerintem nézd meg a régi hátsó agyat, hogy fogad e 9 vagy 10 sort(pontosan milyen típusú?). Ha fogad akkor az új hátsó váltó dönti el, hogy milyen fogaskoszorút lehet felszerelni(milyen fog kiosztással pl. 11-28 az új Alivio hátsó váltó nem szereti). Az első váltót csak akkor cserélném ha cseréled a hajtóművet is. Shimano fogaskoszorú mellé Shimano láncot választanék de nem kötelező.A másik, hogy döntsd el 9 vagy 10 sebességes legyen az új hajtásod.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!