Üdv! Van egy két éve vásárolt, illetve 3 hete garanciában váz cserélt (A váz új, a felszerelés a régi) Dema MTB bringám, aminek a hátsó váltóját szeretném fejleszteni, mivel mára már kinőttem és rengeteget tekerek. Most egy shimano revoshift váltókarral és egy shimano tourney tx hátsó váltóval van felszerelve. Ezt szeretném cserélni egy jobb lehetőleg Deore szettre (Akár elöl is).
A próbléma ami fellépett, hogy jelenleg egy 7es fogaskoszorú (kazetta) van a bringán a kiszemelt váltó/váltók pedig 8-9 vagy 10est igényelnek (Még nem tudom melyik lesz, vagy melyik lenne a legjobb választás).
Mi az amire oda kell figyelni fogaskoszorú vásárláskor? Honnan tudhatom meg, hogy melyik új passzolna a jelenlegi kerékagyra? A mostani egy Shimano CS-HG20-7 / 12-28T. Ennek a helyére például passzolna egy Shimano CS-HG50-9 12-25T vagy egy Shimano CS-HG500-10 12-28T?
Tudom, hogy az első váltóra is figyelni kell és kelleni fog egy új lánc is ami az új fogaskoszorúval is kompatibilis... Ami érdekel főleg az, hogy milyen koszorú passzolna a mostani agyra. Tehát lehet 7es sor helyére rakni 9est, 10est, vagy ezt felejtsem el?
Válaszokat és tanácsokat előre is köszönöm! :)