Sziasztok! Ami most jön az mechanikai, műszaki mélyvíz, egy kis maximalizmussal fűszerezve, ha nem szereted az ilyesmit ne küzdj az olvasással. A jelenlegi FOX 36-om a második, az előző egy Talas volt. Ezelőtt Rock shox-aim voltak. Lyrik, Revelation, Totem is járt nálam. Nos egy ideje foglalkoztat valami, már a talas is problémás volt, megindulás szempontjából. Úgy éreztem tapad mintha szárazon indult volna. Sok mindent megpróbáltam skf low friction szimering, mindig slickoleoum zsír a szimeringekbe, 10w green olaj, 20w gold olaj ugye ezek a fox gyári olajai. Még a rockshox gyári 15w olaját is próbáltam. De finom lenyomásnál halk surrogás hallatszott tapadt. Sokat beszélgettünk ismerősökkel mitől lehet ez. A becsúszók felületkezelése ezeknek nem teflonos hanem köszörült anodizált. Csak a perselyek teflonosak. Nos ez adná a magyarázatot hogy miért tapadhat meg. De lecseréltem egy kashimás van rc2 re. Amelynél elsőre nem tapasztaltam ilyen ragadást viszont kotyogott, a perselyek miatt melyek megmozdultak a lábban. Megcsináltattam, erre mikor visszaérkezett hozzám tapadt, hozta ezt a furcsa surrogó hangot finom lenyomásnál. Visszaküldtem, kértem módosítsanak rajta, újból visszaérkezett, sokkal jobb lett. De időnként, még mindig tapasztalom ezt a tapadást surrogást. Kérdeztem hogy lehetne e még alakítani rajta, a válasz, nem mert a gyári méreten van lehetséges hogy újból kotyogna. Egyenlőre így maradt. Elsőnek próbáltam 10w green olajjal, de hamarabb jött elő a tapadás, aztán jött a gold olajjal jobb, viszont kicsit lassítja a mozgását, és ezzel is előjön a tapadás surrogás. Az van hogy próbáltam hard rugóval ami a súlyomhoz megfelelő lenne, de nem jó fárasztja a kezem, így most visszatettem a mediumot. Ezzel voltunk hosszabb keményebb trail-en is. Nem fárasztotta a kezem. Hogy miért vekengek mégis ezen az egészen? A rockshox-ok miatt, vajpuha megindulásúak voltak. Sosem tapadtak. Ez természetes a foxoknál? Egyik havernak fox 40-e van ott nem érzek ilyesmit, viszont van kotyogás. Ha már eddig elolvastad, és van foxod Te tapasztalsz ilyet? Ha nem kotyogás van? Szeretnék pontot tenni az ügy végére, ilyen a fox fogadjam el? A köszörült anodizált becsúszók, a teflon perselyekkel ilyen? Mit gondolsz, mit gondoltok? Kösz!