Sziasztok! Gyakorlati tapasztalatok alapján, mik a vélemények:
17 cm villanyakat szeretnék hosszabbíttatni 22 cm hosszúra. Állíólag "bevett" eljárás, esztergált toldalék + aluragasztás.
Sziasztok! Gyakorlati tapasztalatok alapján, mik a vélemények:
17 cm villanyakat szeretnék hosszabbíttatni 22 cm hosszúra. Állíólag "bevett" eljárás, esztergált toldalék + aluragasztás.
@JPeti86: Nemtom,azt látni kellene. Én hegeszteném,az biztos bír mindent !
Esetleg ilyen beledugós átalakító nem jó, amivel "Ahead-esíteni" szokták a menetes villákat? Nekem ilyesmi van a vásosi bicimen, szerintem adnak hozzá olyan vastagítót is ami 1 1/8 egyenes villanyakba belefér. (Bár attól függ mekkora erőket kell az egésznek kiállnia... Városba oké, vadulni nem mernék vele) https://ebike.hu/termekek/kormany/kormanyfej/adapter/
De ahogy elnézem, ez egy igen masszív villa, talán inkább hegeszteni lenne érdemes, azután szépen le kell sorjázni a varratot. Szakira lenne érdemes bízni.
@Lasha: azt ugyan úgy hegesztéssel csinálnám.Vagy körbe,vagy lyuk hegesztéssel.( fúrni kell egy-két lyukat a nyakra,miután elvágtad,és a beleütött csövet a lyukon keresztül odahegeszteni.)
@Lasha: Mi a villanyak anyaga? Alu?
Régen csináltam ilyent.A villanyakat középen elvágtam,és egy illesztett csövet beleütöttem,és arra vissza az elvágott cső másik felét. Mindkét helyen hegeszteni !