Sziasztok! Keresgéltem interneten de nem találtam oldalt, ahol leírják milyen erős rugó kell hány kg-hoz! 60kg vagyok, 216mm-es a tag! Hányas rugót vegyek? Előre Köszönöm!
Sziasztok! Keresgéltem interneten de nem találtam oldalt, ahol leírják milyen erős rugó kell hány kg-hoz! 60kg vagyok, 216mm-es a tag! Hányas rugót vegyek? Előre Köszönöm!
@agressor12: igen, kb. 7 cm-t tud rugózni. Egy 216-os tag 6.3cm-t tud rugózni.
@szacsi72: Kicsit részletesebben kifejtenéd,ha megkérlek? 2,80"*2,54mm=7.12mm rugoút?
@agressor12: a 2,8" a rugó rugóútját jelenti. Ha a tagot nem változtatod, akkor 2,8"
@szacsi72: Köszönöm ,megnyugodtam a hangja miatt. A rugonál a 400x2.80-ban a 2.80 mit jelent?Ha vennék rá egy 450-es rugót az mekkora legyen 450x2.80 ?
@agressor12: A DHX 3.0-nak jellegzetes olajos hangja van, ez természetes. Inkább egy 450-est próbálj szerintem. Ha pedig puha rugót raksz rá, és szétfújod a tagot az sem jó!
Sziasztok,tudom nem ide való ,de sajnos nem tudok új témát indítani valami oknál fogva...
Egy kis segítséget szeretnék kérni,megvettem első Freeride/DH kerékpáromat (KTM Caliber 38) és FOX DHX 3.0 van benne.
A kérdésem a következő lenne: 80-82 kg jo -e a 400x2.80-as rugo?Levegő ráfujással tudok segíteni a helyzeten?Mekkora nyomás kell/lehet benne?
Ill. az olajtartájban szürcsög az olaj,ez természetes?Nem engedi az olajat sehol,de eddig amiket próbáltam,ott nem lettem figyelmes ilyen hangra...
@szacsi72: igen, utolag visszaolvastam, de mondom nem javítgatom, csak remélni mertem, hogy érthető :-) Szóval az 58 kilós srácnak volt 450-es rugója és keménynek bizonyult neki, így váltott 400-ra. Szóval lehetséges, hogy az lesz számodra is a megfelelő testtömeged és a vázad áttételezése alapján.
@bundasalma: Szia! Köszi, egy kicsit félreérthető volt, akivel cseréltél, őneki volt 450-es rugója az 58kg-hoz?
Jaja, Balázs jól mondja egy 400-ast próbálj meg,hasonló mozgáskarakterisztikájú vázam van, bár én nehezebb vagyok, nekem nem így jó a 400, de akivel elcseréltem anno a 400-as rugómat 450-esre, ő 58 kiló volt, szóval elvileg jónak kell lennie.
Ez a váz áttételezésétől is függ, tehát nem mindegy milyen a vázad