Gepida Alboin hátsó agya kerbantartás után mitől kattoghat?

1-12 (12 hozzászólás)

Elküldve: 2013.05.09. 19:04 yager01 

• yager01 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Adott a mellékelt linken lévő Gepida Alboin 500-as kerékpárom hátsó kerékagya. A fogaskereket leszedtem, kitakarítottam az egészet és tele tömtem új zsírral! Szépen fut tőle, minden ok, DE a képen látható fekete rész amire ráhúzom a fogaskeréksort "hangosan nyekereg". Úgy értem, hogy mikor forgatom akkor ugyebár ad egy alap kattogó hangot, amit akkor hallok mikor pl. hátra felé tekerem a pedált. DE van egy olyan hang is amit olyan mintha kenés nélkül érnének egymáshoz fémes felületek. Annyira nem hangos, de a vázban ez egy kicsit felerősödik és zavar!

Le lehet valahogy szedni az említett fekete részt hogy adjak neki egy kis kenést?

http://kepfeltoltes.hu/view/130509/hatso_agy_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elküldve: 2013.05.10. 10:03 Vilmos23 

• Vilmos23 avatar

@perelli: én nagyon sokáig szenvedtem vele hogy mi lehet a hajtás közbeni kattanások oka.pedált számtalanszor szétszedtem zsíroztam és pontosra hangoltam. Monoblokkot is cseréltem nem egyet mert azt hittem szar míg idén miután volt egy full generálom(új blokk új lánc új hajtókar új racsni). Egy darabig jó is volt míg újra nem hallottam és észleltem ezt a jelenséget.Tehát kimerem jelenteni hogy a hátsó agy racsni egysége a ludas Matyi.Szóval azt mondjátok hogy ez széria hiba és sehogy sem orvosolható cserés lesz?

Elküldve: 2013.05.09. 21:27 perelli 

• perelli avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@yager01: a pedált kizártad már, mint hibaforrást?

Elküldve: 2013.05.09. 21:22 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

@yager01: sima 4szöges, ISIS, vagy octalink? Agy: küllőcsere nélkül Shimano Deore 2010 vagy ennél jobb (a korábbiak szériák még sz*rok voltak.) küllőcserével Novatec segédletnek: http://ebike.hu/termekek/kerek/agy-hatso/v-fekes/

Elküldve: 2013.05.09. 21:14 yager01 

• yager01 avatar

@dr.anonimus: Ez király... Ennyire nem lehetek balf...x. Jó Ár érték arányban tudtok ajánlani egy középső agyat arra Az esetre ha nem tudo megmenteni? Hátsó agyat is. ;)

Elküldve: 2013.05.09. 20:53 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

@yager01: talált, kimostad a zsírt. szét lehet szedni 2 célszerszámot igényel, de ez sem nagy művészet. Túl sok reményt ne táplálj, talán egy tisztes zsírmennyiség elmulasztja a kattogást. Ha Shimano középrész van benne azt még szét se lehet szedni, az kuka.

Elküldve: 2013.05.09. 20:45 yager01 

• yager01 avatar

Hát ez nagy csalódás. Azt hittem, hogy ugyanúgy mint a belső részeket ezt is szét lehet szedni valami tutorial alapján és rendbe lehet rakni. Magának az agynak semmi baja. Az új zsírral tökéletes!!! :(

MÁS ----

a középső agy felől nagyobb erőkifejtésnél egy kattanást hallok, érzek. A monoblockot is szét lehet szedni, és ki lehet kenni zsírral? Azt sem ártana egy kicsit rendbe raknom...szerintem a kattanás azt okozhatja, hogy idióta módon sterimóval mostam a gépet, és kimostam onnan amit nem kellette volna... :(

Elküldve: 2013.05.09. 20:34 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

@dr.anonimus: persze akkor nem szükséges a küllőcsere ha maradsz a Shimanonál

Elküldve: 2013.05.09. 20:34 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

@yager01: pontosan, küllőcsere nem szükséges. Az átfűzéshez egy 1000ftos 8állású küllőkulcs, némi fantázia és sooook tutorialvideó szükségeltetik. nem kell csodálkozni ha nem jön össze elsőre, újra lehet próbálni. Lényegesen olcsóbb mint szervizben sokezerért újrafűzetni, ahol esetleg még rádtukmálnak küllőcserét is.

Elküldve: 2013.05.09. 19:56 yager01 

• yager01 avatar

@dr.anonimus:

Az agy ebben az esetben azt jelenti, hogy ki kell fűzni és berakni a régi felni közepébe az új agyat?

Elküldve: 2013.05.09. 19:28 Vilmos23 

• Vilmos23 avatar

@yager01: szerintem nekem is hasonló bajom van mert nekem meg tekerés közben csinál olyat hogy csattan egyet de mostanában egyre sűrűbben.Acera agyról van szó

Elküldve: 2013.05.09. 19:21 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

Le, de nem sokat érsz vele, még ha szét is tutod szedni. Hasonló probléma miatt került cserepadra Shimano agyam.

Megoldás, egy Shimano Deore szintű agy beszerzése

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!