GT Agressor hajtását hogy fejlesszem, hogy gyorsabb legyek?

1-9 (9 hozzászólás)

Elküldve: 2013.08.29. 18:04 zolis 

• zolis avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Érdeklődnék, hogy az új GT agressorom hajtását, hogyan tehetném jobbá? A jelenlegi adatok: fogaskerék szett: SUNTOUR XCC T102 42/34/24T hajtómű: CARTRIDGE SEALED Milyen hajtásnak számit, monoblok, oktaline, kazettás? Azért kérdezek ilyen butaságokat mert nem értek hozzá! A bajom az lenne, hogy lassú a masina, gondolom a fogaskerék fogainak száma miatt! Milyen fajta első hajtást javasoltok? Köszi: Zoli

Elküldve: 2013.08.31. 20:39 zolis 

• zolis avatar

hátsó fogaskeréksor: SHIMANO HYPERGLIDE 7-SPEED, 11-34T F/W lánc: KMC Z51 Gondolom a lánc hossza sem lesz az igazi?

Elküldve: 2013.08.29. 21:16 XCode 

• XCode avatar
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@perelli: Meglehet, barátunk jól választott, csak közben meggondolta magát. Megesik az ilyesmi.

A terepjárónál szűk keresztmetszet a kisebb kerékméret és a vaskos gumik. Utóbbin lehet segíteni, ha nem akarsz terepre is kimerészkedni.

Magam is úgy ítélem, jobb választás egy cross bicaj, vaskosabb gumikkal. De ha már megvan a terepjáró, nemigen hajítja ki az ember... Esetleg eladja, de akkor is veszít valamennyit az üzleten.

Elküldve: 2013.08.29. 20:58 mirage 

• mirage avatar
  • virsli gumis/oútis

de ha ragaszkodsz a hajtascserehez, akkor inkabb bonthato tanyeros trekking hajtast nezzel, ne pedig szegecselt, enyhen szolva tularazott tourney-t....es a bb-un26os se a legkiralyabb valasztas, mivel bal csesze muanyag ami kiszarad, recsegesre hajlamosabb mint a fem, es a szerszam is konnyen kinyirja.... masik kerdes az elso valtod....mivel mas a terelolemez gorbulete a 42-44t es a 48t hez tervezett kozott, ezert lehet hogy a lemez eleje megfelelo tavolsagra van a fogaktol, de valszeg hogy a hatulja beleer a fogakba....ha nagyon tutkofranko elso atdobod van akkor eleg annyi hogy a megfelelo magassagba rogzited es ha makod van akkor gond nelkul hasznalhato, de sajna az elso valtoval sporolnak a gyartok (nem egy bringa fut alivio hatso valtoval es TZ atdoboval ami vicc), ezert valszeg hogy a hajtashoz illo elsovaltocsere is bejatszhat..:D

Elküldve: 2013.08.29. 20:56 perelli 

• perelli avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@XCode: igen, még ha 42-14 lenne, azt megérteném, nekem is kevés volt, de ahogy nézem, ezeken 42-11 van. Mondjuk aki trekkinghajtóművet akar, az miért nem vesz trekkingbringát, azzal lehet haladni.

Elküldve: 2013.08.29. 20:52 XCode 

• XCode avatar

@zolis: Csótányom túrahajtóművel (48-38-28) és 11-34 fogaskoszorúval van felszerelve. A 48/11 áttételt alig tudom használni. Teljesen sima út kell hozzá, mert ha rázkódik a gép, vagy kerülgetni kell a gödröket, nyomban kiesek a ritmusból. Borzasztó fárasztó így tekerni: újra meg újra visszaszerezni az elveszett lendületet. Egyszóval, nem feltétlenül nyereség a nagy áttétel. Még a 48/13 is sok terepjáróhoz. Természetesen nem eltéríteni akarlak a szándékodtól, csak figyelmeztetni a buktatókra.

Elküldve: 2013.08.29. 20:40 mirage 

• mirage avatar
  • virsli gumis/oútis

42-11t 110es rpm-el az 52km/h... ha racsnid van hatul akkor 42-14t 110es rpm-el 40.7, de ha jo a keringesed es a szived akkor 130as fordulattal felviheted 48.2re is.... onerobol sik uton ennel jobban hogy akarsz tekerni????

1x osszeraktam egy outit compact (50-34) hajtassal hatul racsnival (14-28t), es a srac panaszkodott hogy ez keves neki..elmentem vele bringazni csak kivancsisagbol, szinte csak nagytanyer-konuszon tekert, de majd besz@rt ugy elorkodott es a labai alig forogtak 60rpm-nel (27.1km/h) tobbet de az keves volt neki..:O

Elküldve: 2013.08.29. 19:07 zolis 

• zolis avatar

@Vilmos23: Nagyon köszönöm a válaszodat! Utánajárok! Üdv!

Elküldve: 2013.08.29. 18:16 Vilmos23 

• Vilmos23 avatar

Szia én shimano tourney 48-38-28-as hajtóművet használok shimano bb-un26 4szög tengelyes monoblokkal. A hajtókart sokan lenézik mert olcsó meg mi más de mégis képes vagyok vele haladni gyorsan ha akarok:) Hátra egy 11-28 fogkiosztású kazettás racsni szerintem bőven jó.Meg ami számít sebességnél hogy legalább 3,5baron legyen fújva a gumi(monti esetében).

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!