Én ilyent még nem tapasztaltam. A kerékpáromról másfél évvel ezelőtt leszerelésre került az első keréken Tubelessként használt Conti Crossking külsőm. Akkor rendben is volt vele minden. A gumi leszerelt állapotában normálisan volt tárolva, nem lett összehajtogatva, nem lett rápakolva, nem érte szélsőséges hőmérséklet..stb, mert még szerettem volna használni. Ma felraktam és ahogy kell, a gumi szépen felpattant a felni szélére, a felni peremén egyenletesen fútot. És ekkor jött meglepetés, hogy a futófelületbe akkor deformáció van, (8_as) hogy az kb 2-3cm kileng jobbra - ballra. Felpumpáltam 5_barra (4bar lenne a max) és vártam vele egy napot, aztán egy napra, a tűző napra is kitettem, de semmi, maradt a deformitás. 26év birngás időszakom alatt, soha egyetlen egy külsőnél sem tapasztaltam ilyent! Talán a Sealant száradt úgy a gumi szerkezetén belül, hogy leszerelt állapotában azt eldeformálta? (csak találgatok) Nyilván, most már semmit nem akarok kezdeni ezzel a külsővel (kár érte), de több mint érdekes.