Gyerekülés 27,5-ös régi versenybiciklire

1-3 (3 hozzászólás)

Elküldve: 2021.02.23. 16:46 Batuqueiro 

 • Batuqueiro avatar
 • hozzászólások: 1
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Van egy 27,5-ös osztrák régi országutim. Lecserélgettem rajta apránként a versenybiciklis alkatrészeket, így mostanára egy igazi frankó kis hybrid cucc lett. Szeretem, de vannak hibái, mint minden réginek(pl a krümozott felni vs. patkófék probléma) Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ha tenni akarok rá egy váz rögzítéses gyerekülést, akkor kibírhatja e a jómagam 90+ a max 22 kg-os terhelést? Vagy inkább gondolkozzam el azon, hogy felteszem a jófogásra és vegyek egy 28-as 'holland'-ot inkább a városi használatra... ( nagy távokra ott a 29-esem, de azzal nem szívesen mennék városba, boltba stb) Ami gond lehet az a felni, nem tudom, hogy érdemes e hozzá nyúlni, hogy kicseréljem egy erősebbre, más anaygúra, ami mind a terhelést, mind a fékerőt segítené...

Köszönöm előre is.

Elküldve: 2021.02.24. 09:56 dtailleur 

 • dtailleur avatar
 • hozzászólások: 5

Feltételezem hogy ez igazából egy bikeboom-os tömegbringa, nem egy igazi versenykerékpár. Azokat pedig pont ilyen felhasználásra találták ki anno, szerintem simán bírnia kell, ha jó állapotban van és nincs szétrohadva a váz. A kerekek érdekesek lehetnek, az acél felni szerintem bírni fogja ha a küllők rendben vannak, de a fékezés plusz súllyal valóban problémás, anélkül is borzasztó. Szerintem ha nem mész gyorsan, sosem jársz lejtő közelében, nem mész ki esőben / eső után, akkor vállalható (lehet, ha maga a fékrendszer rendben van és ki van belőle hozva a maximum). Egyébként nyilván jobb lenne egy alufelni, modern, kétforgáspontos patkófék, rendes pofával (bowdenezés nem is kérdés hogy rendben legyen) kombó és nem is nagy ár a lelki nyugalomért és biztonságért cserébe.

Elküldve: 2021.02.23. 20:28 rcs2003 

 • rcs2003 avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 242

Én nem játszanék vele (mármint sem a bicajjal sem a gyerek életével). Felniből duplafalú kell, ez egyértelmű. Inkább nézz valami bombabiztosat.

 
Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
 • lista első elem
 • lista második elem
 • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
 1. számozott lista első elem
 2. számozott lista második elem
 3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!