Hajtás fejlesztés 8->9, mit kell cserélni?

1-11 (11 hozzászólás)

Elküldve: 2014.05.04. 15:42 Marton. 

• Marton. avatar
  • sima XC-s
Témaindító hozzászólás:

Van most egy 8-as rendszer a bringámon. Fejleszteném 9-re. A váltókaron, első-hátsóváltón, fogsoron és láncon kívül, cserélnem kell a hajtókart is? A hajtókar a gyári 7-es rendszerből marad még a bringán. Nemsokára biztos lesz cserélve, de ha nem muszáj, kicsit eltolnám a cserét pénzbeosztás miatt.

Elküldve: 2014.05.05. 14:48 annusgabor12 

• annusgabor12 avatar
  • sima XC-s

@Knight_: miután most szeretnék váltani :D

Elküldve: 2014.05.05. 14:45 annusgabor12 

• annusgabor12 avatar
  • sima XC-s

@Knight_: remélem :D

Elküldve: 2014.05.04. 21:42 Marton. 

• Marton. avatar
  • sima XC-s

@bukidavid: "Újrakezdtem" a biciklizést, gondoltam kvázi alkatrészenként cserélem le a bicót. Tudom hogy drágább, de így tudom minden alkatrészről hogy ez milyen, és mennyibe került, és így nemlesz 150.000-es bringám nonename agyakkal(haver nemrég vett, belefutott). Elég sok cuccot, ami nem kopik(hajtókar, váltó) használtan szerzek be, így most pont kapóra jön hogy sokan váltanak. Nem fogok versenyezni vele, heti 100km körül túrázok a bringámmal, szerintem erre elég egy full deore felszerelés. Ez a kilences rendszer remélem kihúzza úgy 2 évig, amikor majd mindenki vált 10-11-ről. :D

Elküldve: 2014.05.04. 21:21 Knight_ 

• Knight_ avatar
  • túrázgató/városi harcos

@annusgabor12: Reméljük, hogy a 10-es rendszer nem jár így pár év múlva, most hogy kijött a 11-es. :D

Elküldve: 2014.05.04. 17:02 annusgabor12 

• annusgabor12 avatar
  • sima XC-s

ha adhatok egy tanácsot akkor inkámb 10-es rendszerre válts ne 9-re! Megmondom miért! hiszed vagy sem de a 10-rendszer olcsóbb!! ha shimanos vagy akkor a deore a plafon az slx már 10 rendszer, elvétve nagy szerencsével lehet még találni slx lx xt váltókat 9 rendszerhez korábbi évekből de nagyon ritka most 2014-ben a deore a plafon 9-rendszernél ha bemész egy szervizbe hogy váltó kell vagy fogaskoszorú, lánc, lánctányérok hamarabb kapsz 10-eshez mint 9-eshez Ez személyes tapasztalat, én 2012-ben vettem 9 hajtást és megbántam a fentiek miatt, jó a rendszer csak macerás a pótlás slx, xt cuccokból de ha nem szeretnél rá ennyit költeni akkor jó a 9 rendszer akkor nem szóltam

Elküldve: 2014.05.04. 16:35 Marton. 

• Marton. avatar
  • sima XC-s

Köszönöm a választ! Akkor szerintem marad az első szekció teljes egészében(váltó, hajtókar). És következő hónapban egy monoblockk, hajtókar, elsőváltó csere lesz.

Elküldve: 2014.05.04. 16:22 bukidavid 

• bukidavid avatar
  • sima XC-s

@Marton.: Én is hasonló helyzetben voltam a 7-esről 9-esre átállásnál. Egy darabig volt is a 7-es hajtókar, 9-es rendszer koncepció, ugyanúgy takarékosságból. Aztán sikerült egyszer úgy beváltanom elől, hogy a lánc a két tányér közé került és begyűrődött (Szerencsére csak 2-300 méter volt még hazáig) és csak szerszámokkal sikerült kiszabadítani a láncot. Ezután a lehető leggyorsabban beszereztem egy új hajtókart. Szóval én azt gondolom, hogy nem szükséges az azonnali csere, mert egy darabig működik így is (pl. városban tekerésre stb. jó), de komolyabb használat esetén érdemes minél hamarabb cserélni azt is, mert nem igazán optimális a működés.

Elküldve: 2014.05.04. 16:09 Marton. 

• Marton. avatar
  • sima XC-s

Köszönöm a gyors választ!

Elküldve: 2014.05.04. 16:09 Marton. 

• Marton. avatar
  • sima XC-s

A 9-es lánc vékonysága sem zavar be?

Elküldve: 2014.05.04. 16:03 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

Nem szükséges a hajtókarcsere.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!