A hajtásrendszeremben lévő alkatrészek 16300km futottak. -Shimano XTR CS-M960 (11-32) -Truvativ Firex GXP (22-32-44) -HG93 lánc. Ennek ellenére még nem ugrik a lánc és nincsenek kihegyesedve a fogak. Természetesen ennyi km után azért már látható kopások vannak, ezért a téli akcióban elkezdtem kinézni az új alkatrészeket. - Shimano XT CS M770 (11-32) - Új 32T és 44T lánctányérokat a hajtóműre.
De, van egy új HG-93 láncom, ezért gondoltam egyet és felraktam. Első áttekerésre jónak tűnt a lánc futása, ezért ráültem a kerékpáromra és ahogy csak bírtam minden fokozatban alaposan megterheltem, tapostam neki ahogy bírtam. Legnagyobb meglepetésemre az új lánccal semmi ugrás, vagy váltás probléma nem merült fel.
Vajon mennyit bírhat még ez a rendszer az új lánccal??? Nyilván a nyári kerékpározások során ki fog derülni, hogy előjön-e bármi hiba az új lánccal, ezért most nem is vonok le messzemenő következtetéseket. Mindenesetre meglep, hogy ennyi km után is van benne tartalék.
Megjegyzem, hogy a bringázások során pörgősen tekerek és minden út után tisztítva és újra kenve van a hajtás rendszerem.
Mindezt csak érdekességként írtam le, mert magam is totál meg vagyok lepődve. (ez már a hihetetlen kategória)