Hajtókar mitől lazulhat le?

1-7 (7 hozzászólás)

Elküldve: 2015.09.18. 22:51 Roland1982 

• Roland1982 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Van egy hollowtech 2,rendszerű integrált hajtásom. A bal hajtókar elég gyakran lelazul. Maximálisan rá van húzva. Mi lehet a probléma? Bringaboltbannis voltam vele. Beállították. Kb. 2 hét és ismét lazult egy picit. Válaszaitokat köszönöm.

Elküldve: 2015.10.01. 18:05 Roland1982 

• Roland1982 avatar

@sziklánülö: Köszönöm!

Elküldve: 2015.09.26. 10:28 sziklánülö 

• sziklánülö avatar

@Diamond29: Hello.Nekem is meg volt ez a probléma.Hiába húztam maxira a csavarokat,akkor is lelazult a bal hajtókar.Megoldásként,a menetragasztó segített.Kis tubusban is kapható,kb.egy ezres az ára.Piros,vagy kék színben.Hajtókar le,a tengelyt és a kar belső "csatlakozását" megtisztít.A tengelyen körbe adagolj néhány cseppet(nem kell "eláztatni") a ragasztóból.Összerakás.A csavarok meghúzásával ovatósan,mert ha "túlhúzod" azokat,akkor az alu karban a menet könnyen megadhatja magát,és lehet újat fúrni....Este megcsinálod,másnap tekerhetsz. A hajtókarnak egy kevés elmozdulás is elég ahhoz,hogy az lelazúljon.Ezt a kevés elmozdulást ellentélezi a menetragasztó.Viszont nem ragasztja úgy oda,hogy legközelebb "letépni" kelljen a kart.Nekem bevált ez a módszer.Évente egyszer szerelem a hajtóművet(csapágy zsírzás céljából),sosem lazul le a kar.Autónál is használom a ragasztót,amit bekenek vele,az ott marad:))Enyi. Szép napot.

Elküldve: 2015.09.19. 13:29 Roland1982 

• Roland1982 avatar

Persze minden a helyén. Sorrendben csinálok mindent. Maximálisan minden csavar meghúzva.

Elküldve: 2015.09.19. 11:58 Snec 

• Snec avatar
  • sima XC-s

@Diamond29: ezzel is volt gyárilag szerelve? Esetleg olyan érdemes megpróbálni még, hogy a tárcsa felől a kar egy gumikalapáccsal megütőd, hátha nincs a helyén. Vagy egy fa, amit kalapáccsal megütsz. Nekem volt kétféle is a bringán, néha ellenőriztem is, de nem volt semmilyen kilazulás. Nézd meg a bordákat nincs-e rajta valami esetleg.

Elküldve: 2015.09.19. 09:42 Roland1982 

• Roland1982 avatar

@Snec: Lemez a helyén. Műanyag csavarral hajtókart fölhúzom, imbuszok megszorít és mégis meglazul.

Elküldve: 2015.09.19. 08:25 Snec 

• Snec avatar
  • sima XC-s

A két imbusz csavar közt benne van az a kis lemez? És a cső részbe bele van tekerve a műanyag szorító?

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!