Használt bringa vásárlás

1-18 (18 hozzászólás)

Elküldve: 2016.02.12. 00:23 BarBro007 

• BarBro007 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Most előszőr vennék használt bringát ezért elég bizonytalan vagyok pár dologban. Láttam pár bringát aminek a listaára 400 ezer vagy afelett van, kb 4-5 évet voltak használva és 130-150 ezerért eladóak. Lehet valami hibájuk vagy tényleg ennyire olcsón lehet ilyen szintű bicajokat venni? És megvétel előtt miket érdemes megnézni a bringán? A válaszokat előre is köszönöm!

Elküldve: 2016.02.13. 10:43 BarBro007 

• BarBro007 avatar

Értem. Nagyon köszönöm a segítséged!

Elküldve: 2016.02.13. 10:38 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@BarBro007: Megnéztem, ha tényleg 1200-at mentek vele, akkor ez az eddig látott bringák közt a legjobb árban, verhetetlen és mivel nem írta, hogy fix áras azt a kilenc rugót simán le tudod tőle alkudni, gondolom rögtön berosál, ha azt mondod, máris adod neki a 140 ezret.. :-) Szezon előtt vagyunk, valszeg ez a gép hamar el fog menni, csapj rá hamar ha megvan a lé, de ésszel! Vigyél magaddal egy szakembert, mert a hátsó rugóstag és az első teló komoly motyó rajta, ha azokkal gond van, a gatyád is rá fog menni.. Mindene mása ránézésre egybe van, de mindent ki kell próbálni és alkudni, alkudni, alkudni!

Elküldve: 2016.02.12. 23:18 BarBro007 

• BarBro007 avatar

Az a baj, hogy ez már kicsit drága nekem. De találtam még egy összteleszkóposat. http://apro.bikemag.hu/browse/mountain-bike/mtb-kerekpar/genesis-slider-fully-l-es-meret-l327059.html Erről mi a véleményed?

Elküldve: 2016.02.12. 22:50 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@BarBro007: http://apro.bikemag.hu/browse/mountain-bike/mtb-kerekpar/corratec-revolutin-karbon-l327696.html

Nincs mit, a mai bámészkodásom csúcsgépét a végére hagytam..

Elküldve: 2016.02.12. 22:42 BarBro007 

• BarBro007 avatar

Köszi! A Steppenwolf tetszik. De körül nézek még.

Elküldve: 2016.02.12. 21:42 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

Ne siesd el, nagyon érdemes körülnézni és alkudni szinte kötelező, még ha minimálisan is, mindig annál van az előny, aki vesz és nem pedig annál aki elad!

Van konkurencia bőven, a bikepro->n is nézelődj, jó árban vannak ezeket találtam->

http://apro.bikemag.hu/browse/mountain-bike/mtb-kerekpar/hrinkow-team-xc-xtr-xt-r7-l328206.html

http://apro.bikemag.hu/browse/mountain-bike/mtb-kerekpar/steppenwolf-timber-26-quot-alu-mtb-kerekpar-l328178.html

Elküldve: 2016.02.12. 20:24 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@BarBro007: Dolgokat lehet, hogy cserélni kell majd csak az nem mind1, hogy mikor, mert ha megvetted és egy hét múlva kell másik, telós villa vagy ami még rosszabb, 1 új hajtómű, akkor gáz van.. Ezért fontos amit írt, alattam itt egy másik hozzászóló, hogy bizony, egy teleszkópos villát nem biztos, hogy le tud csekkolni 1 laikus úgy, hogy arról kiderüljön hogy hamar másik kell majd.. Én is csak bringázom, de profi szinten egyáltalán nem értek hozzá.. A hajtóművet simán le tudod a kipróbálásakor csekkolni, a fékeket is ellenőrizheted hitelesen nagyjából, egy két masszívan megtett körrel, de ez még nem minden.. A váltását is szépen végigpörgetheted oda-vissza terhelés alatt, itt is szinte rögtön kijön, ha nagyon kopott a hátsó fogassor vagy bármi más baj van érezni fogod, hogy nem úgy szuperál, mint ahogy kéne.. De sajnos még mindig marad egy rakat rejtett hiba, ami lehet 20-50km alatt jelentkezik, de lehet csak később.. Lutri mindenképpen az első telós villa, ezt szinte azt lehet mondani, hogy egy bizonyos árkategória alatt, négy-ötévnyi használat után természetes életidejénél fogva elhasználódik, terheléses kopásból, nem megfelelő karbantartásból stb.. Fontos a váz is, ne legyen csavarodott vagy olyan sérülés rajta, ami már átlépi a szépséghibát és funkcionálisan is gondot okozhat.. Át kell nézni tokkal vonóval, lehetőleg olyan valakivel együtt, aki tényleg ért hozzá.. Én például sík hülye vagyok az egészhez, de van egy jó szerelőm, aki csak azért mert odaviszek neki valamit még, rögtön mindjárt nem építi be nekem, hanem megnézi, és elmondja, hogy okés e a dolog vagy sem, vagyis őszinte.. Ilyen kell neked is, ha nincs én ajánlom neked, és mielőtt megvennél valamit kikérheted a véleményét, telefonon vagy akár személyesen.. Negyven éve a piacon van, mióta az eszét tudja bringákkal foglalkozik, boltja is van, az enyémet ő építgeti, remélem egyszer kész lesz.. :-) Privibe megadom a számát és a nevét, ha szükséges..

Elküldve: 2016.02.12. 19:48 BarBro007 

• BarBro007 avatar

Én is azt a Haibikeot néztem. Köszi a segítséget !

Elküldve: 2016.02.12. 19:32 BarBro007 

• BarBro007 avatar

Tehát akkor arra mindenképp számítsak, hogy cserélni kell a dolgokat?

Elküldve: 2016.02.12. 19:13 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=241405

Tévedtem! Menni fog azzal a kerettel amennyit szánsz rá.. Itt, az oldalon is találtam olyat, ami azonos árban, és úgy tűnik, meg van mindene.. :-)

Elküldve: 2016.02.12. 18:15 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@BarBro007:Elmondom amit tudok, de az nagyon kevés, minden esetre ha már eddig írtam, megpróbálok valami használhatót hozzátenni az eddigiekhez, most hogy írtad, hogy nagyjából mire gondoltál.. Rendes XC->integrált hajtás nélkül nem létezik, ez alap szerintem, komoly első villára is szükség lesz.. Egy normálisnak mondható XC->alapból megfelelő vázgeometriával rendelkezik, továbbá remélhetőleg komoly váltókkal és elfogadható összsúllyal, ami max 10-11kgnál pozicionál.. Azt nem tudom, hogy feltétlen szükséges e->össztelóshoz ragaszkodni, véleményem szerint léteznek merevvázas kivitelű, komoly cross country->montik is, amik nagyon jók hegyre és a nehezebb terepre valamint, elfogadható versenyszintű teljesítményt adnak le aszfalton is. Egy jó xc->nek ha a váza és a váltása rendben, a kerekek a lelkei, a kerekeknél úgy számolj, hogy minimum a bringa összárának a felét a kerekek adják, csak ennyire fontos hogy min gurul egy xc, legalább középszintű versenykerekekre van szükség, mavic vagy novatec xt agyakkal.. Jó fajta terepgumikon sokat fogsz tudni spórolni, mert milliónyi van csak szét kell nézni, és azzal kell megvenni ami van, azt már később úgy is testre szabottan választod.. Árban 5rongy/darab áron már válogathatsz, felső határ itt is a csillagos ég.. Fékek->nem kell megijedni, ha mechanikus tárcsafékes akkor sem, már egy mezei hayes-is, bivaly erős fékhatást produkál, 180->as tárcsákkal és karbantartási szempontból is igénytelenebb a hidrósnál, olcsóbb is..

Összegzés> A fékrendszeren és a külsőkön rendesen tudsz majd spórolni amikor használt bringában gondolkodsz, viszont a többin nem nagyon vagy ha igen akkor, engedned kell az igényekből, de akkor meg másnak hívják majd, nem xc-nek.... Árban ez is elég nehezen megközelíthető azzal a kerettel amit írsz, véleményem szerint 200 ezer alatt, majdnem lehetetlen dolog, ha csak nem kapsz valakitől tök ingyen egy XC->vázat és egy hozzá való kormányt.. Építeni eleve drágább, mint komplett bringát venni, ettől függetlenül amit írtam tartom.. Itt elfogytam egy kezdő bringás tanácsait illetően, de nálam itt sokkal avatottabb és dörzsöltebb bringások vannak, tehát biztos vagyok benne, hogy elegendő infód lesz hamarosan.. Remélem sikerül majd hamarosan valami megfelelő gépet választani..

Minden jót addig is!

Elküldve: 2016.02.12. 15:19 BarBro007 

• BarBro007 avatar

Köszönöm az eddigi válaszokat! Merevvázas MTB-t szeretnék venni , amiket láttam az egy Corratec és egy Haibike volt. XC-re használnám , 50+ km-eket mennék vele , esetleg amatőr szintű versenyzés is szóba jöhet. A márka annyira nem számít, inkább, hogy jól menjen és bírja a strapát.Kb. 120-140 ezret szánnék rá.

Elküldve: 2016.02.12. 13:59 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

Bocsi a pontatlanságért, sajnálatos módon nincs lehetőség, az oldalon a korábbi hsz->javítására, a módosítás a kommentemhez pedig úgy látom szükséges, mert így az félreérthető..

Nem azt akartam mondani, hogy nem lehet kifogni jó alkatrészt vagy akár 1 komplett kerékpárt használtan, (akár itt is az oldalon), de nagyon kell érteni hozzá, különben az olcsó->ból drága lesz, azt hiszem ez lett volna a mondanivalóm lényege.. Ezt írta előttem más is, lényegében még egy alkatrész megvétele is megkíván némi hozzáértést, nemhogy egy komplett bringa, az viszont már elég nagy segítség vagy előrelépés, ha tudod mit szeretnél, akkor már minden konkretizálható.. A stílus eldöntése után jön a kategória->ha anno jól figyeltem, :-) nyilván az egyikből következik a másik.. -Mtb -Országúti -Városi -Vegyes (terep. aszfalt) -Freeride -Trekk és kitudja még hány kategória van, erre akartam kilyukadni.. Az ár is nagyjából aszerint változik, mert minden kategória máshogy van beárazva.. Nemcsak a márka, hanem a felhasználás tárgya is mérvadó, az egyes gépek ára tekintetében, új és használt bicónál ez egyaránt így van! Mit és mire veszünk, nagyjából ennyi volna, azt pedig továbbra is tartom, hogy nagyon sok ember véleményével szemben állok amikor azt mondom, hogy nemcsak a csúcsmárkák gyártói képesek, tartós és tetszetős darabokat készíteni, (horror-árért) erre igen jó példa a saját belépő szintű kerékpárom is, amely még 1 komoly átépítés után sem fogja elérni, egy csúcsmárkás bicó árát, annyiból viszont nem biztos, hogy sz@rabb lesz, de plusz minimum egy százas azért, lehet marad majd a zsebemben.. Ami meg szintén a saját véleményemre erősít rá az az, hogy úgy látom az úgyszólván csúcsgépek is majdhogynem eladhatatlanok, a használt piacon jelentős árveszteség nélkül, még akkor is, ha garázsban álltak vagy hónapok esetleg évek óta nem ült rajtuk senki.. Az új modellek lenyomják a régiek árát, ezt eddig értem, de azért gondolom nemcsak erről van szó, hanem arról amit meg úgy hívnak, hogy pénztárcafüggő, vagyis egy dolog az, hogy mi mennyit ér és egy másik, hogy mennyit adnak érte..

Elküldve: 2016.02.12. 12:32 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

Kiegészíteném annyival, hogy mountain bike esetén az ár jelentős részét teszi ki a teleszkóp, illetve a hátsó rugóstag (ha van). Ezek rendszeres szervizt, karbantartást igénylő darabok, ha az eredeti tulajdonos ezt elmulasztotta, a rendbetételük/cseréjük komoly többletköltséget jelent.

Elriasztani viszontsemmiképp nem akarlak a használt vásárlástól. :) Kellő körültekintés mellett hozzá lehet jutni jó bringához jó áron másodkézből.

Azzal csatlakoznék az előttem szólóhoz, hogy jóval több segítségre számíthatnál, ha leírnál ilyeneket, hogy milyen jellegű kerékpár érdekel, nagyjából mire szeretnéd használni, és mennyi pénzed van rá. Emellett számolni kell az esetlegesen cserére szoruló dolgok árával(lánc, lánckeréksor, bowdenszett, külső gumi...) és a szervizköltséggel is.

Elküldve: 2016.02.12. 11:39 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

Egy négy-öt éves használt bringa, akármilyen gondos gazda mellett, folyamatos használat esetén, már bőven lerakta a valamikori új árát, még akkor is, ha idő közben rendesen cseréltek rajta ezt-azt, tehát az új és régi ár közötti, óriásinak mondható különbség csak első hallásra tűnhet annak.. A használt bringánál, minden esetben kiesik, a garanciális javítás(ok) lehetősége, ezért akárhogy egyezel meg az eladóval a vételkor, miután elhoztad, magadra maradsz és minél drágább a használt paripa, annál többe lesz az alkatrész is, és mire kijavítgatod, lehet hamar felzárkózol az új árához, emiatt tényleg nagyon meggondolandó a dolog és nagyon fontos a választás.. Egy prémium kategóriásan 4-5 százezerbe kerülő bicót bevállalni, kábé 100-135 ezerért amúgy sem valami okos dolog, kivált akkor ha valóban magad is igen jól értesz hozzá vagy van valaki aki ért, de látom ezt az előttem szóló már írta.. Minden felhasználó függő, mire veszed, ha tényleg szeretnél hatékony és konkrét tanácsot, nem ártana tudni, hogy milyen használtra vásárolnál(?) A műfaj ami a év alatt szerepel, bármelyik kategóriával kivitelezhető.. -terep -országút -vegyes Nincs írva konkrétan, hogy miben gondolkodsz pedig az nagyon fontos lenne, illetve számít e azon belül is, hogy csúcs márka legyen vagy csak egyszerűen, nem bízol az árban alatta lévő kategóriákban..

Elküldve: 2016.02.12. 07:08 BarBro007 

• BarBro007 avatar

Értem. Köszi a választ!

Elküldve: 2016.02.12. 00:48 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

@BarBro007: Szia! A használt kerékpár árakra nincsen képzési szabály. :) Esetleg annyi, hogy ősszel-télen valamivel olcsóbban lehet bringát eladni, mint tavasszal-nyár elején.

Amikor a listaárat megnézed, a felszereltségre is figyelj. Lehet hogy 105-ös szettes bringa árát találtad meg, amit eladnak, az pedig Tiagrás vagy Sorás.

Hogy a kinézett bringán valami cserére vagy javításra szorul-e, az nem az árából lehet kideríteni, mindig az adott esetben az eladóval tudod megbeszélni.

A bicikli megvásárlása előtt MINDENT meg kell nézni rajta, és ki is kell próbálni. Ha nem értesz hozzá, mindenképp menjen veled egy tapasztalt bringás (lehetőleg olyan aki az adott szakágban járatos), és mondjuk ne a szomszéd bácsi, aki több-kevesebb sikerrel már bütykölt meg Csepel Tacskót. :)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!