Használt cr-mo váz túrázáshoz

1-8 (8 hozzászólás)

Elküldve: 2014.03.11. 15:49 Camaendir 

• Camaendir avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Egynapos túrákhoz, illetve általános felhasználáshoz, aszfaltra, könnyebb terepre szeretnék egy biciklit. A keret max 30-40 ezer lenne, tudom hogy ebben az árban nem kell csodát várni, ezért is gondolkodom használtban. Ami a legfontosabb lenne az a megbízható váz, és villa. A kérdésem az lenne hogy milyen márkákra érdemes ennyiért vadászni, és körülbelül milyen évjáratúra?

Elküldve: 2014.03.12. 21:54 Camaendir 

• Camaendir avatar

@sandorp9: Minél többet olvasok annál inkább hajlok a montik felé. A mozgékonyság szerintem többször hiányozna mint a sebesség különbség, meg a stabilitás. Jó hogy írtad a régiség vásárokat, majd körbenézek, az eszembe se jutott volna, hogy ezek a bringák már olyan korúak, hogy ilyen helyeken is felbukkanhatnak.

Elküldve: 2014.03.12. 20:13 sandorp9 

• sandorp9 avatar

@Camaendir: Szia, én is viharsarki vagyok, és rengeteg régi 28as kerekű trekking bringa van erre is. Én Gyulán a Tesco melletti régiségek piacán vettem 15ezer Ft-ért egy Hercules 5sebis+2sebis agyváltós paripát (képet találsz az albumaim közt). Kicsit nagy volt (60as váz), és lecseréltem 20ezerért egy columbus vázas agyváltós+6sebis trekkingre (képek szintén u.ott). Szerintem csak szét kell nézni, illetve el kell dönteni, hogy mit/milyet szeretnél...

Elküldve: 2014.03.12. 20:05 Camaendir 

• Camaendir avatar

Köszönöm a válaszokat. Akkor valószínűleg maradok a MTB-nál. Már meg is tetszett kettő (egy Giant, meg egy Bianchi), csak hát mind a kettő elég messze van :/, mondjuk nem is várhatom el hogy Békés megyében olyan hatalmas választék legyen.

Elküldve: 2014.03.11. 19:12 perelli 

• perelli avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@Camaendir: szerintem ha nem a sebességre hajtasz, megfelelő gumi mellett annyira nem lényeges. Nyilván pár km/h-t lehet nyerni. Viszont ennyiért csak sokéves, belépőszintű cross trekkinget kapsz, vagy nagyon régi, hagyományos trekkinget. Egyiken sincsenek szerintem tartós alkatrészek. Még ha kifogsz egy régi, megkímélt, jó cuccokkal felszerelt MTB-t, az kiszolgálhat sokáig.

Elküldve: 2014.03.11. 19:02 Camaendir 

• Camaendir avatar

No igen. Ez is nagy dilemma. Ahogy néztem a használt piacot jóval több a MTB, "túrásított" viszont abból is ritkább. Mondjuk az alkatrészeket később is be lehet szerezni, ráadásul több tapasztalattal valószínűleg azt is jobban tudni fogom hogy mi az amire tényleg szükségem van (meg tanulok egy kis szerelést is). Amúgy a MTB és trekking közötti kerékméret különbség tényleg sokat számít (amatőr szinten), mert a vélemények eléggé megoszlanak.

Elküldve: 2014.03.11. 17:13 perelli 

• perelli avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@hefi: bár valóban cross trekking kellene neki, de mivel maga a kategória nem olyan régi, így szerintem egy régebbi, jó állapotú és felszereltségű túrásított MTB-vel akár jobban is járhat.

Elküldve: 2014.03.11. 17:08 hefi 

• hefi avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Camaendir: ilyen keret esetén ne foglalkozz a márkával, mert olyat tudsz venni, amit lehet kapni :)

Itt nézz szét >>

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!