Meg tudná valaki mondani, hogy a petróleumot mivel lehet leszűrni miután leretkeltem pár alkatrészt vele? Addig oké, hogy pár napig hagyom állni, hogy leüljön az aljára.
Meg tudná valaki mondani, hogy a petróleumot mivel lehet leszűrni miután leretkeltem pár alkatrészt vele? Addig oké, hogy pár napig hagyom állni, hogy leüljön az aljára.
Mindenképp érdemes leszűrni mert egy liter az Obiban 1000 ft!!!!!!! Rablók! Máshol is 800 ft egy liter.
@KRM: Több megoldás is létezik. Nem a szűrőpapír egyedül üdvözítő. Sűrű szövésű ruhaanyagot, pl. rossz lepedődarabot is használhatsz. A műszarvas műbőréhez hasonló törlőkendők is megfelelnek. A papír kezelhető a legkönnyebben. Ha már nem kell, kidobod, begyújtasz vele stb.
Kávé/tea filterre én is gondoltam már, még anno a wd40-es tisztításnál (csak aztán elmaradt), azt szépen le tudtam önteni. Utána mondták a petróleumot, gázolajat.
@KRM: Veszel valami nagyobb boltban kávé, tea, bor stb. szűréséhez használt szűrőpapírt. Kibélelsz vele, esetleg két rétegben, egy nem műanyag tölcsért. (Lehet műanyag is, de azt egyszeri petróleumozás után már nem tudod többé a háztartásban is használni.) Felül óvatosan, kisebb adagokban töltöd a koszos löttyöt: alul elfogadhatóan tiszta levet csapolhatsz. A petróleumos szűrőpapírt elvben többször is használhatod, ha meg tudod oldani a tárolását. (Szörnyen büdös. Legjobb egyszeri használat után kidobni.) Szűrőpapír helyett jó a háztartási papírtörölköző stb. is, de az hajlamos elázni és kilyukadni, tehát jóval óvatosabban kell vele bánni.
én úgy szoktam hogy óvatosan leöntöm a mocsokról egy másik edénybe, de sztem tölcsér kávéfőző filter kombó ami neked kell :D