Hátsó kerék menetirányú lötyögés?

1-3 (3 hozzászólás)

Elküldve: 2015.12.01. 21:51 colew 

• colew avatar
  • sima XC-s
Témaindító hozzászólás:

A minap indultam kerekezni, és ahogy a tárolóhelyiségből hátsó kerékre kaptam a bringát, azt vettem észre, hogy felemeléskor, majd a hátsó kerék blokkolásakor valami lötyög. Amikor a hátsó kereket fékezem (akár felemelve, akár földön) és előre-hátra lököm a bicót, a kerék el tud fordulni kb fél centit. Megnéztem, megfogdostam a gyorszzárat, a fékeket és csavarjait, a tárcsát és csavarjait, az agyat megfogtam (de még nem szedtem szét, holnap ez lesz az első), nem lötyög-e, küllők rendben. A hátsó agyban most lett cserélve a bal oldali csapágy, azóta rendben van a kerék, ezt viszont most vettem észre. Egyébként oldalirányban semmi lötyögése nincs a keréknek, és nem érezni. Egy össztelós Meridám van, de nem hinném, hogy azzal van a gond. Valaki, ötletek? Holnap alaposabban megnézem, mi lehet az, csak ma nem volt idő..

Köszi..

Elküldve: 2015.12.02. 17:51 colew 

• colew avatar
  • sima XC-s

Megvan a ludas.. csavaros féktárcsa rögzítés, a csavarokról elfogyott a menetrögzítő, kilazult szinte az összes csavar, 1 db volt szoros. Ezen kívül 1-et el is hagytam.. Most meghúztam, csavar és menetrögzítő beszerzése folyamatban.. :D

Elküldve: 2015.12.02. 17:04 JPeti86 

• JPeti86 avatar
  • túrázgató/városi harcos

Ötlet: kérj meg valakit, hogy fogja meg a féket és tologassa a bicit, te meg közbe nézd hogy hol mozog. Fog a féked rendesen a fél centi után? Ha oldalra nem lötyög akkor nem az agy a hunyó. Én a féktárcsa rögzítésére gyanakodnék, ott akkora erők vannak hogy azt te kézzel nem veszed észre hogy lötyög e. Ellenőrizd az összes csavart a féktárcsán, Ellenőrizd hogy a féktest csavarjai szorosak e, jól áll e benne a fékpofa is?

Én jártam úgy a múltkor, hogy kilazultak a tárcsám csavarjai, azt egyszer csak hallom hogy kopog valami a vázon. Szerencsére működő első fékkel haza bírtam menni, de azóta se értem az okát. Mindenesetre lecseréltem az összes csavart rozsdamentes hatszögfejű M5x12-re,alá 1-1 rozsdamentes normál alátét, és villáskulccsal rendesen meghúztam őket. (ne szakítsd bele azért a menetet, de erősebben meg bírod húzni mint az imbuszosat) és tegyél előtte a menetre Loctite menetrögzítőt is (erővel oldható fajtát, kék színű)

Ha centerlockos tárcsád van, akkor is találd ki hogy lehet izomból meghúzni.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!