Titeket nem zavar, hogy elég sok hirdetésnél el sem lehet dönteni, hogy mit akar megfogalmazni az eladó, olyan borzalmas a helyesírása? Főleg BMX kategóriában látok ilyen szörnyűségeket. Szerintetek létezik valami megoldás a helyzet javítására?
Titeket nem zavar, hogy elég sok hirdetésnél el sem lehet dönteni, hogy mit akar megfogalmazni az eladó, olyan borzalmas a helyesírása? Főleg BMX kategóriában látok ilyen szörnyűségeket. Szerintetek létezik valami megoldás a helyzet javítására?
@Solfrutta: bizony nincs buktatás. Csak javasolni lehet a szülőknek, hogy ne irassa be egy osztállyal feljebb a gyereket. Dehát mindenkinek a saját Pistikéje a legokosabb gyerek a világon, annak ellenére, hogy tízévesen a saját nevét sem tudja leírni.
@NyilasMisi: "Szerintem amikor az lapokat tanítják, akkor még nincs a diákoknak mobiltelefonja"
Hát sajnos ez nem így van... :) A buktatásról most nem mernék nyilatkozni, de mintha most is az lenne hogy általános alsóban nem lehet buktatni...
Ha apróbb hibák becsúsznak, az még csak-csak tolerálható, de amit néhányan művelnek, az borzalmas. tényleg ennyire hülyék a fiatalok.
Perelli: Szerintem amikor az lapokat tanítják, akkor még nincs a diákoknak mobiltelefonja és gondolom létezik buktatás is. Vagy álomvilágban élek?
Szerintem nem, ilyen az átlagos helyzet. A kirívó esetekre fel lehet hívni a figyelmet, de egy közösségi oldalon helyesírást oktatni nehézkes.
Tényleg borzasztó a helyzet. Nem is nyelvtannáciskodásból, hanem az értelmezhetőség miatt gond. Olvastam pár üzenőfali "beszélgetést", ahol elgondolkodtam, hogy magyarul írnak-e. :D
Keményebb nyelvtanórák. Óra elején kikapcsolva ki kell rakatni a tapogatós szar telefonokat a tanári asztalra. Talán akkor jobban odafigyelnek.