Hogy fóliázzam a vázat?

1-9 (9 hozzászólás)

Elküldve: 2016.03.01. 11:14 drummerdevil 

• drummerdevil avatar
  • sima XC-s
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok!

Van egy Merida Am 5000D bringám.A váz igen jó állapotban van (szinte új), és szeretném ilyennek megőrizni.Egy papír-írószerben vettem átlátszó fóliát.Arra gondoltam,h a kényesebb helyeken lefóliáznám a vázat, na meg a villát is.A kérdésem az,h ez a fólia egyáltalán alkalmas e ilyen célra, illetve, h miként kezdjek hozzá. A segítséget, és tanácsokat előre is köszönöm!

Üdv:Zoli

Elküldve: 2016.03.01. 19:38 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

@drummerdevil: Bocsánat, kicsit felületesen olvastam el, elkerülte a figyelmemet, hogy montiról van szó, ott pedig valóban kaphat kellemetlen "ajándékokat" az alsó cső a talajtól, így azt is érdemes extra védelemmel ellátni.

Előttem is írták, és azzal is egyetértek, hogy ahol a bowdenházak súrlódhatnak a vázon, oda is érdemes tenni valami fóliát. Bár volt egy bringám, amin ezt elhanyagoltam, de ott sem jött le a festék, "csak" bemattult a felület. Ha ez számít valamit, az a bringa is 2008-as volt. :)

Elküldve: 2016.03.01. 17:48 sandorp9 

• sandorp9 avatar
  • túrázgató/városi harcos

@drummerdevil: segítséggel fél nap, de a fejcsőnél vacakoltunk sokat... illetve a kulacstartószemeknél, na az még egy harcif@sz kontra torkosborz esete volt :)

Elküldve: 2016.03.01. 17:12 drummerdevil 

• drummerdevil avatar
  • sima XC-s

@Estván: Szia! Hát nem éppen mai darab a bringa.Egész pontosan 2008-as.Nem tudom,h akkoriban a Merida milyen minőségű festést-lakkozást alkalmazott, de inkább legyek túlbiztosítva,mint ronda legyen a bringa :)

Elküldve: 2016.03.01. 17:11 drummerdevil 

• drummerdevil avatar
  • sima XC-s

@meridásgaluska: Szia!Én is csak erre a pár helyre gondoltam.ÍFőleg h a bowden kidörzsölte a villa vállát, ami nagyon csúf egy ilyen (DT EXM 130)csodaszép villán :S

Elküldve: 2016.03.01. 17:09 drummerdevil 

• drummerdevil avatar
  • sima XC-s

@sandorp9: Nézegettem a carbon fóliát én is, bár lehet nem lenne túl szép tőle a vázam, talán akad másmilyen is.Hőlégfúvóm nincs, de hajszárító van ( bár hajam nincs, igaz nem is az én szárítóm).Neked mennyi idő volt,míg felraktad?

Elküldve: 2016.03.01. 14:16 sandorp9 

• sandorp9 avatar
  • túrázgató/városi harcos

@drummerdevil: Szia, én most fóliáztam a vázam, mert nem tetszett az előző tulaj által ráfestett szín. Google által ezt találtam; http://www.carbon-auto-folia.hu/ Innen vettem 150x152 méretet (felét sem használtam fel, kisebbet vegyél és kell hozzá az 1000Ft-os simító is, az a jobbik...), a fejcsőnél érdemes kezdeni, ott sokat fogsz szívni, de mire az sikerül, addigra rájössz a technikájára... Viszont az enyém már kezd a szélein feljönni, de lehet hogy én voltam a balf@sz, mert máshol rendesen oda van tapadva. Elég vastag, kemény fólia, jól védi a vázat (bár az átlátszó nem tudom milyen...) Ja, és elég a hajszárító, nem kell légfúvó, mert az nagyon meglágyítja a fóliát, és akkor nehezebben lehet vele dolgozni... Illetve kérdezd meg sziklánülő-t (http://www.testbike.hu/usr.php?p=profile&uid=8667), Ő rutinosabb ebben. Remélem tudtam segíteni, üdv!

Elküldve: 2016.03.01. 13:56 meridásgaluska 

• meridásgaluska avatar
  • sima XC-s
  • KROSS kerékpárosok klubja csapat
  • KROSS kerékpárosok klubja csapat

Szia! Vannak kifejezetten erre való fóliák ,érdemes azzal megpróbálni, bár ez nem azt jelenti, hogy az amit te vettél nem jó. Alsócső aljára, váz bovdenházzal érintkező részére és a láncvillákra érdemes rakni (mindkettőre fólia, jobb oldalra pedig egy láncvillavédő is)

Elküldve: 2016.03.01. 11:48 Estván 

• Estván avatar
  • virsli gumis/oútis

Egyáltalán nem fontos. A mai kerékpárfestékek, lakkok elég tartósak és rugalmasak ahhoz, hogy sokáig szépek maradjanak anélkül, a hogy vitrinben kéne tartani a bringát. :)

Az a gyanúm, hogy ha papír-írószerben vetted, akkor kültéri alkalmazásra nem biztos hogy jó az a fólia. A csapadéktól, bringa mosásától felázhat, alá bemegy a kosz, eszi az UV-sugárzás, meg hasonlók. Leszedéskor elképzelhető, hogy csak "cafatokban" jön le és ronda ragacsnyomokat hagy.

Aminek viszont értelme van, az a jobb oldali láncvilla védelme. Erre többféle megoldás van, többek között átlátszó öntapadós is.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!