Sziasztok! A következő a helyzet: Sikerült kinyírni a menetet az alu vázam váltószemében. Mit javasolnátok? Felfúrni, új csavart esztergáltatni hozzá, vagy levágni és egy új papucsot rögzíteni rá? Van valami bevállt megoldás? Köszi a segítséget!
Sziasztok! A következő a helyzet: Sikerült kinyírni a menetet az alu vázam váltószemében. Mit javasolnátok? Felfúrni, új csavart esztergáltatni hozzá, vagy levágni és egy új papucsot rögzíteni rá? Van valami bevállt megoldás? Köszi a segítséget!
Bár nem a legolcsóbb megoldás, de hasonló esetben valamilyen menetfelújító módszert is lehetne használni... menetfelújítás folyamata menetjavító készletek
Hello!
Ha az anyag elég vastag körülötte, én felfúrnám 2-3 mm-el nagyobbra a lyukat, és esztergáltatnék bele egy perselyt, valami olyat mint a lánctányér csavar belső darabja (jobb oldalon: http://www.bikediscount.hu/contents/media/l_y16u98020.jpg ), csak ugye megfelelő méretben, kis gallérral, hogy legalsó fogaskeréken se érjen hozzá a lánc, ezt beleragasztanám, és erre dobnám fel a váltót. Szóval az első megoldás jobb szerintem, de én nem a csavart esztergáltatnám, az maradjon szabvány, hogy tudd cserélni a váltót.