Hogy tudom lemérni,hogy egy lánc hány sebességes?

1-5 (5 hozzászólás)

Elküldve: 2012.03.16. 17:14 Krema 

• Krema avatar
  • virsli gumis/oútis
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok!

Most rakom össze először saját magam a bringámat, és elakadtam a láncnál.Az alkatrészek 80%-a kissé használt,másodkézből lett véve,mégis mire idáig jutottam,meglehetősen elfogyott a pénzem.Vettem egy olyan kerékszettet,amelyen volt egy 9-es fogaskoszorú.Spórolni akartam a láncon,de rába$zt@m (860 Ft volt az OBI-ban XD[és ez most nem a reklám helye]).A lánc meglehetősen vastagnak bizonyult.Mivel sem váltóm,sem hátsó láncfeszítőm nincsen,ezért kivettem jó pár szemet a láncból,hogy feszesebbé tegyem,de hiába van a lánckerék fölött egy igen jófajta láncterelő { http://www.testbike.hu/velemeny/lancfeszito/truvativ-box-guide } így is leugrik a lánc az alsóbb fogaskerekekre,míg végül leesik.A második legnagyobb fogaskeréken van a lánc,mert így egyenes a láncvonal,de nem marad ott. És mintha nem férne el rendesen a láncterelőben a lánc. Meg a fogaskerekeken is hülyén áll.A második legnagyobb fogaskeréken még normálisan áll,de az alsóbbakat nem fogja körbe normálisan;(azaz a fogak nem mennek be rendesen a láncszemek közé) Igazából már csak azért érdekelne,hogy hány sebességre való a lánc,mert ha odaadom valakinek,akinek jó még,akkor legalább tudjam elmondani neki,hogy "merre mennyi az a nyóc' méter"...

A második kérdésem: milyen "átmeneti" láncot ajánlanátok 9 sebességes rendszerhez,ami olcsó,de még jó pl: 3-4 hónapig?

Elküldve: 2012.03.16. 18:41 XCode 

• XCode avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@Krema: Általánosságban a csapok (szegecsek) mérete alapján lehet meghatározni, hány sebességes a lánc. A gyakorlatban a 6-7-8 fokozatú fogaskoszorúkhoz 6,9-7,8 mm hosszú csapokkal összefogott láncokat használnak.

Elküldve: 2012.03.16. 18:20 Benyyyxxx 

• Benyyyxxx avatar
  • virsli gumis/oútis

@Krema: ebike.hu-n vannak 9 sebességes láncok, itt meg tudod nézni milyen szélesnek és hosszúnak kell leni a láncnak, de elvileg a szélesség minden láncnak ugyanakkora, csak a hosszúság a lényeges. Kb. 120 szemes a 9 sebességű lánc.

Elküldve: 2012.03.16. 17:45 Krema 

• Krema avatar
  • virsli gumis/oútis

@Benyyyxxx: Azért kérdezem,mert még azt sem írta a dobozon,hogy milyen hosszú,nemhogy azt,hány sebességhez való.Valami űber$zär lánc. A bringázást egyéni stílusban nyomom: mindenen átmegyek,bármilyen terepen.

Elküldve: 2012.03.16. 17:24 Benyyyxxx 

• Benyyyxxx avatar
  • virsli gumis/oútis

A dobozán (vagy a zacskóján) kéne lennie, hogy hány sebességes. A második kérdésedre pedig: attól függ mire akarod használni. Pl. dirt-street: KMC Kool, ami olcsó, de akár egy évig is kibírja. De a KMC-nek az összes lánca jó, vagy YBN, az is jó, viszont olcsó.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!