Sziasztok!
Most rakom össze először saját magam a bringámat, és elakadtam a láncnál.Az alkatrészek 80%-a kissé használt,másodkézből lett véve,mégis mire idáig jutottam,meglehetősen elfogyott a pénzem.Vettem egy olyan kerékszettet,amelyen volt egy 9-es fogaskoszorú.Spórolni akartam a láncon,de rába$zt@m (860 Ft volt az OBI-ban XD[és ez most nem a reklám helye]).A lánc meglehetősen vastagnak bizonyult.Mivel sem váltóm,sem hátsó láncfeszítőm nincsen,ezért kivettem jó pár szemet a láncból,hogy feszesebbé tegyem,de hiába van a lánckerék fölött egy igen jófajta láncterelő { http://www.testbike.hu/velemeny/lancfeszito/truvativ-box-guide } így is leugrik a lánc az alsóbb fogaskerekekre,míg végül leesik.A második legnagyobb fogaskeréken van a lánc,mert így egyenes a láncvonal,de nem marad ott. És mintha nem férne el rendesen a láncterelőben a lánc. Meg a fogaskerekeken is hülyén áll.A második legnagyobb fogaskeréken még normálisan áll,de az alsóbbakat nem fogja körbe normálisan;(azaz a fogak nem mennek be rendesen a láncszemek közé) Igazából már csak azért érdekelne,hogy hány sebességre való a lánc,mert ha odaadom valakinek,akinek jó még,akkor legalább tudjam elmondani neki,hogy "merre mennyi az a nyóc' méter"...
A második kérdésem: milyen "átmeneti" láncot ajánlanátok 9 sebességes rendszerhez,ami olcsó,de még jó pl: 3-4 hónapig?