Hogyan hirdethetnek boltok a bolhapiacon???

1-8 (8 hozzászólás)

Elküldve: 2016.09.18. 07:55 GeoMan 

 • GeoMan avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 40
Témaindító hozzászólás:

Idézem a hirdetésfeladás kezdő mondatát: "A TestBike Bolhapiacon csak magánszemélyek hirdetései engedélyezettek."

Akkor elmondaná Nekem valaki, hogy hirdethet a Probike meg a tuttibringa, etceterra a bolhapiacon? Ráadásul, még pofátlanok is, mert nem szarért-hugyért árulják a cuccaikat. Szóval, megértem, ha kis sz@r magyar gazdaságunkban nem megy a biznisz, de azért mégiscsak húzni kellene egy határt...

Elküldve: 2016.09.21. 11:10 johnny336 

 • johnny336 avatar
 • sima XC-s
 • Hegyikerékpárosok csapat
 • Hegyikerékpárosok csapat
 • hozzászólások: 931

Én azt nem értem ebben az egészben, ha a poszt tolót miért bántja, ha valaki adott áron hirdet valamit. Drága? Nem nyitod meg a hirdetést, mész tovább. De ezen drámázni, hogy "még pofátlanok is, mert nem szarért-hugyért árulják a cuccaikat" - hát puff neki.

Elküldve: 2016.09.20. 22:40 ikarus266 

 • ikarus266 avatar
 • sima XC-s
 • TestBike Team csapat
 • TestBike Team csapat
 • hozzászólások: 169

@GeoMan: Bocsánat, de én a fő kérdésedre adtam választ. Hogyan hirdethetnek? Hát úgy ahogy leírtam. :) Én eképpen értelmeztem, de a bővebb fórumválaszodra reagálva: Talán nevezhetem így, de abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindhárom oldalról ismerhetem azt amiről beszélünk. A TB. üzleti oldal, fenntartását, magánszemélyeknek való ingyenességét ily módon biztosítja. A bolhapiac egy elég multifunkcionális része a dolognak, elsősorban főprofilja a használt bringás cuccok-adása vétele, de előfordulhat bármi, új cuccok hirdetésként az oldal más részein jelennek meg. A bolhapiac egyik lelke a keresőóriás, melynek nagyon-nagyon leegyszerűsített elve a minél több minél gyakrabban kulcsszó, ebből következik, hogy minél több hirdetés van fent annál több keresésben jelenik meg a bolhapiac(on elhelyezett cucc, melyre a keresés irányul), így lehet a legversenyképesebb, és így látják legtöbben a hirdetéseket. Bolhapiacot nagy általánosságban azok a kereskedők/boltosok használják, (akik ezáltal fizetnek is érte, a kiegészítő szolgáltatásokkal egyetemben), akik nem rendelkeznek webshoppal, hanem egyszerűen, gyorsan akarják eladni a cuccaikat. Egy normális webshop létrehozása, fenntartása, rengeteg idő, pénz, energia. Itt egy-egy terméket hirdetni lényegesen egyszerűbb, gyorsabb, és szinte egészen biztos, hogy a huszadrangú webshopoktól lényegesen jobbak az eladási statisztikák, tizedannyi befektetett energiával. Azért így már nem éppen versenyképtelen modellről beszélünk, igaz? Pofátlanságnak inkább azt nevezném, amikor sok kereskedő magánhirdetőként ad fel több tucat hirdetést, persze ezek előbb-utóbb szűrésre kerülnek.

Elküldve: 2016.09.19. 11:47 GeoMan 

 • GeoMan avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 40

@ikarus266: Ez a válasz, nem volt válasz a kérdésemre, vagy akkor lehet, hogy frissíteni kellene a felhasználói feltételeket. Tom maximálisan jól látja a helyzetet, engem az nem izgat, hogy bicikliboltok is hirdetnek, mert úgysem fogok tőlük semmit venni. Ugyanakkor elég nagy gyökérségnek tartom, hogy a saját versenyképtelenségét úgy próbálja ellensúlyozni, hogy a pozíciójával lenyomja azokat, akiknek nincs pozíciója. Mivelhogy nyugodtan állíthatjuk: aki a bolhapiacon hirdet, nem a profit és a nyereség hajtja, hanem az, hogy helyet csináljon otthon és/vagy némiképp visszanyerjen valamit abból a pénzből, amit általában azoknak a cégeknek fizet ki, akik a cucc beszerzési költségén felül már eleve nyereséget is rátesznek. Ami ugye a másik oldal, a vállalkozónak kell a nyereség, hogy tudjon fejleszteni, béreket fizetni, etceterra. Ez teljesen normális. De, azért ez mégiscsak elég pofátlan, hogy a nyereség orientált cég (feltételezem azért, mert képtelen, versenyképes üzleti modellt létrehozni) visszaél az erőfölényével, és kétszer akar nyerészkedni, egyszer, amikor újonnan eladja, utána meg még egyszer, amikor használtan valahonnan megszerzi és azt újra megpróbálja eladni.

Elküldve: 2016.09.18. 21:15 Tom77 

 • Tom77 avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 36

Van egy nagyon antiszociális részem, ezért nem sértődésből vagy más egyéb okfejtés okán, de ezzel a mai pár sorral vissza kívánok vonulni ismét, a fórumozgatást meghagyom a hozzáértőknek, nekem pedig marad a kirándulás és a videók, mindenkinek ami az asztala. Idénre elbúcsúznék a közösség ezen részétől, kívánva minden túrázó és erdőjáró és bringázó embernek, szép időt és kellemes élményeket, az év megmaradt és hátralévő részére!

Elküldve: 2016.09.18. 21:04 Tom77 

 • Tom77 avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 36

Régi mondás, ma pedig már közhelynek számít, persze lehet csak egyszerű sommás megállapítás, hogy aki sír attól el kell venni! A bolhapiac működését véleményem szerint, a felhasználói tájékoztatás nélkül is, tíz percen belül megérti bárki, pláne akkor, ha adott vagy vett már bármit is az oldalon. Szerintem a témanyitó, közel hét éves ittlét és regisztráció mellett, már biztos ismeri a sorrendet, jó magam pedig szintén vettem már sok kerékpáralkatrészt, illetve a "fél bringámat" én is itt adtam el.. A témanyitó, vélelmezem (bár nem beszéltem meg vele), de lehet másra volna kíváncsi, talán neki is az a problémája, hogy ő sem nagyon érti, miért van kint egy bringaboltnak mondjuk, az összes nála kapható első teleszkópja, vagy az is aranyos amikor mind az ötven lecsomagolt új bringáját itt szeretné eladni, már csak egy futárszolgálatot kell majd hozzákapcsolni és akkor majdnem olyan hatásfokkal prosperálhat itt, mint a saját oldalán, feltéve hogy van neki..

Elküldve: 2016.09.18. 20:18 ikarus266 

 • ikarus266 avatar
 • sima XC-s
 • TestBike Team csapat
 • TestBike Team csapat
 • hozzászólások: 169

A bolhapiacot ingyenesen csak magánszemélyek használhatják. Van üzleti része is, mely egyedi konstrukciókon alapul. A süllyesztőben pedig nem tűnik el semmi, mert a hirdetések folyamatosan forognak. Az újak és a kiemeltek vannak mindig legelöl, aztán a többi folyamatosan változó sorrendben.

Elküldve: 2016.09.18. 11:29 Tom77 

 • Tom77 avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 36

Hát ez valóban egy érdekes felvetés. Már én is gondolkodtam ezen, de ha úgy vesszük lényegét tekintve nem számít, egyik kereskedő vagy viszonteladó sem valódi konkurenciának, egy magánszeméllyel szemben, hiszen valóban olyan árakkal dolgoznak, hogy maximum egyetlen dolog miatt éri mindez meg neki(k),az pedig a reklám. Azt nem tudom, hogy az üzleti felhasználó(k) perkálnak e bármit is az oldalnak, de ha igen, akkor máris +kaptuk a választ a kérdésünkre. Ha nem, akkor viszont szerintem is jó volna, valami határozottabb hirdetési limittel kordában tartani őket, mert általában a nagyobb alkatrészeknél és a konkrét bringák, eladási rovataiban is, simán övéké az első oldal és hát ugye köztudott, hogy emiatt nagyon sok hirdetést, már meg sem néznek.. Ki lapozza át mind a hat-nyolc oldalt, pedig lehet, hogy nem gipsz-jakab tehet róla, hogy a két napja felrakott biciklije, ha nem emeli ki, 1 hét alatt eltűnik a süllyesztőben.. Megint más szemszögből nézve, kettős bevétel generálódik, ahol pedig megint létszükségletté válik az üzleti felhasználó(k) térnyerése, hiszen ő simán kiperkálja gondolom a kiemelést, akár több száz termékre is, plusz gipsz-jakab is, csenget valamit a telefonjával, ha nem szeretné két naponta, az ötödik oldalon viszontlátni a hirdetését..

A tévedés jogát természetesen tartom, de ezt már csak az udvariasság okán írom ide, mert általában ekkorát nem tévedek.. Amúgy ne szívd mellre, mert rendesen maguk alá csinálnak ezek a kereskedők még a saját áraiktól is, nem véletlen, hogy 1 szezonra, minimum egy készletkisöprés jut nekik, és ha sokáig várnak vele lehet, hogy ugyanúgy rájuk rohad a sok cucc.. Ez van. Szerintem sem az az ország vagyunk ahol, 15 percenkét 120 ezer forintos első teleszkópot vesznek, ezek a derék kerékpáros emberek, meg aztán döglött lóra sem fogad senki, attól még hogy azt mondják rá, "..hogy csak pihen". :-)

 
Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
 • lista első elem
 • lista második elem
 • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
 1. számozott lista első elem
 2. számozott lista második elem
 3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!