az lenne a kérdésem hogy van egy vázam és ahhoz a villa 1.1/8"-os és menetes nyakú de én a-head-osra szeretném alakítani de ehhez kérnék segítséget hogy mit kell a váznyakcsövén átalakítani Csak érthető válaszokat kérek de azokat köszönöm!!!
az lenne a kérdésem hogy van egy vázam és ahhoz a villa 1.1/8"-os és menetes nyakú de én a-head-osra szeretném alakítani de ehhez kérnék segítséget hogy mit kell a váznyakcsövén átalakítani Csak érthető válaszokat kérek de azokat köszönöm!!!
@sebokmark: kiütéshez a legegyszerűbb a csavarhúzó-kalapács kombó, beütéshez meg a gumikalapács. Persze ezt szervizekben ne hangoztasd, mert szívszélütést kapnak, ott van speckó csapágybehúzó, de az kábé 10ezres tétel, nem hinném hogy olyat akarsz. Egyébként a csapágy rögzítése csak a méreteken alapul, nincs csavar, vagy ragasztó, hasonlók, csak a fejcső pont úgy van marva, hogy a szabvány csapágy belefeszüljön.
köszi de muszály lessz majd sajátkezülek kicserélnem mert nincs pénzem szerelőre .. :)
@sebokmark: mint lentebb is írták, ha nem menetes villát teszel bele, akkor csapágyat kell cserélned. Kiütöd a sima menetes naykhoz való csapágyadat, és teszel be helyette egy egyszerű külső csészés (tehát nem integrált/félintegált) ahead csapágyat.
Meg kelleni fog egy ehhez való stuncni.
Nem nagy ügy csapágyat cserélni, de ezt szerintem inkább ne fórumból tanuld meg.
(aki meg nem látott 1 1/8-os menetes villát, az eljöhet és mutatok neki d: )
és azt a kormánycsapágyat hogy kell beszerelni?? nemértem ezt...
@sebokmark: ha csak ennyi a gáz, akkor veszel egy normális 1.1/8-os kormánycsapágyat és kész. itt találsz jó párat jó áron:: http://ebike.hu/termekek/kormany/kormanycsapagy/ahead-1-1l8-coll/?o=p
pedig az volt benne:D:D mert a "sima" 1"-os villa nyakcsöve kisebb mint ezé:D
hát fejcsapágy mindenképpen kell hogyha menetesről aheadra váltasz.. olyanról hogy 1 1/8os menetes villanyak meg még nem is hallottam...
bocs hogy elirtam:D:D:D de aza helyzet hogy egy a-head-es telót szeretnék bele csak akkor átkell valamit alakítani ??? mert elötte egy menetes nyakú villa volt benne és hát ennyire nem értek a bicókhoz... ezért kérdem hogy lehetéges e ez a villa csere..
már bocs, de nem igazán értem, mi az a "váznyakcső"--mert a váznak fejcsöve van, és a villának van villanyaka. Sztem te ezt a kettőt valahogy összegyúrtad. De amúgy lehet kapni, speciálisan erre kitalált átalakítót.