Üdv! Hogyan tudom megmérni ,hogy a biciklimnek milyen méretű a kormánycsöve?Illetve milyen kormánycsapágy kell bele?
Üdv! Hogyan tudom megmérni ,hogy a biciklimnek milyen méretű a kormánycsöve?Illetve milyen kormánycsapágy kell bele?
szóval a polarx-be 1 1/8"-s kell úgy tudom. Hány cm a átmérője az 1 1/8"- osnak? Mert akkor holnap kiszedném és megmérném hogy egyezik e.
A "mivel lehet lemérni" kérdésre pedig egyértelműen a tolómérő a válasz... vagy megméred egy cérnával a kerületét, abból az ismert képlettel meghatározod az átmérőjét, azt meg átváltod collba.
@Dandii33: a menetesek általában 1"-osak, az a-headesek meg általában 1 1/8"-osak. Van mindez fordítva is, meg újabban van mindenféle méret, de előbbi baromi ritka, utóbbiról meg valószínűleg tudnád, és ha ilyen váz-villád lenne, nem cserélnéd table-topra.
Szóval ha tudjuk milyen a kormánycsapágyad (ez ránézésre megvan), megmondható mi a méret. De az átmérőn kívül a nyakhossztól is függ, hogy jó-e az új vázba.
@1: De egyébként inkább az érdekelne ,hogy hogy tudhatom meg milyen méret, hogy lehet ezt lemérni..mert azért érdekel ,hogy áttudnám e majd tenni egy polarx table top vázba.
@1: Van fent egy hirdetésem ott van fent kép, de mindjárt töltök fel profilomba is albumba:)
Van aheades,meg menetes.utóbbi régebbi bringákban szokott lenni,ha raksz fel képet,könyebb megállapitani.:)