Homokfúvás, szinterezés miegymás

1-21 (21 hozzászólás)

Elküldve: 2013.04.17. 23:11 Krema 

• Krema avatar
  • virsli gumis/oútis
Témaindító hozzászólás:

Üdv!

Közérdekű kérdésem van, és ezzel kapcsolatban várom a szakértői tapasztalatokat, véleményeket!

Az alapsztori az, hogy egyedi festésű bringát akarok építeni, melyhez egy hagyományos, kissé országúti vázra hasonlót néztem ki.Szintereztetni szeretném.Ezzel kapcsolatban az érdekel, hogy előtte mindenképp el kell vigyem homok-/szemcsefúvatni,vagy az is elég, ha csiszolóváaszonnal saját kezüleg leszedem róla az eredei festéket(tehát szemcsefújt felületen jobban tapad a porfesték)?

Valamint a színkeverés tapasztalatotok szerint mennyire drága? Tudom, hogy egységenként mérik, de egy átlag 17"-es váz mennyi festéket "eszik meg" ?

Elküldve: 2014.10.03. 20:50 Knight_ 

• Knight_ avatar
  • túrázgató/városi harcos

@KillBill100: Egy kormány + szár + nyeregcső szinterezését mennyiért vállaljátok?

Elküldve: 2014.10.03. 13:50 KillBill100 

• KillBill100 avatar

sziasztok, én a szinterezést Komlóiakkal csinaltattam,mivel kitünő munkát végeztek és az ár is elfogadható kategória volt,igy bátran merem öket ajánlani. szinterezésen kivűl még sok mindennel foglalkoznak ami itt egyeseknek hasznos lehet. postázás is megoldható velük:)

( chromedesign ) rálehet keresni:)

Elküldve: 2013.12.29. 10:22 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@tiberius: Sajnos nem értek hozzá és lehetőségem sincs úgyhogy marad a keresés.

Elküldve: 2013.12.29. 09:15 tiberius 

• tiberius avatar
  • Fogjunk össze a TB-n csapat

@messor: Igen de ezt mind én csináltam a lakkozást kivéve.És azt is nagyon kedvezményesen csinálta egy ismerősöm.Ha van rá lehetőséged és eszközöd akkor az alapozást és a bázis szín fújását te is meg tudod csinálni,mert az tényleg elég könnyű.Utána felhelyezed a matricákat és mehet a lakk.Na ezt bíztam szakemberre,mert azt könnyebb megfolyatni és a matrica széleinél is felgyűlhet a lakk ha túl sokat fújsz rá.

Elküldve: 2013.12.29. 00:12 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@tiberius: Ez jól hangzik! A matrica szett már nekem is meg van, csak a megfelelő fényezőt keresem.

Elküldve: 2013.12.28. 22:30 tiberius 

• tiberius avatar

@messor: Amúgy egy barátomnak csináltam egy Trek 4900-ast nemrég.Konkrétan a költségek így alakultak: 2ezer homok 1ezer alapozó 1400 bázis metál fekete 1dl. 4ezer matrica szett(profi nagyon,mint a gyári) 3ezerért lakkozta le egy fényező 11400 összesen.

Elküldve: 2013.12.28. 18:30 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@edvin: Néztem már az áraikat, de nem tartozik a legolcsóbbak közé. Nem is lenne vele gondom ha nem 35K lenne az alap és ettől csak drágább lehet!

Elküldve: 2013.12.28. 15:26 Knight_ 

• Knight_ avatar

A fényezéshez még annyit, hogy ha nem kell spéci gyöngyház szín vagy minta (persze utólag matricázni lehet), akkor léteznek egyszerűbb felépítmények. Van például színre kevert festék, ami alapozó és fedő egyben. Ez azt jelenti, hogy közvetlenül tapad alumíniumra (vagy acélra / szénszálra is) és lakkozni sem kell. Kell bele edző és hígító, aztán pisztollyal kell felhordani 2 rétegben és kész. Igaz, hogy házilag nem egyszerű fényezni (főleg ilyen hidegben) ha nincs megfelelő felszerelés hozzá. A legprofibb persze a szakszerűen felhordott alapozó + bázisszín + színtelen lakk. Akkor nem gond a gyöngyház / metál / króm / egyéb spéci effekt szín sem. És persze maszkoló sablonnal és/vagy airbrush technikával a minta is elkészíthető lakkozás előtt. A klasszikus szinterezés engem nem győzött meg. Nálunk a kertkapuról (alu) lepattogott, ahol mechanikai hatás érte. De alumínium felületre a legjobb szerintem az anodizálás, amit a Cube is alkalmaz a drágáb aluvázain. Na az engem is érdekelne, ha valaki foglalkozik ilyennel és vázakat is vállal.

Elküldve: 2013.12.28. 13:02  

@messor: http://www.bcpaintworks.com/

Nekem Ő csinálta a cannondale-t. Árban rugalmas. Minőségi munkát csinál.

Elküldve: 2013.12.28. 09:34 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@tiberius: Azért kellene mégis fényező mert, matrica is megy rá és azt lakkozni kell.

Elküldve: 2013.12.28. 00:35 tiberius 

• tiberius avatar

@messoÉn a helyedben szintereztetném,mert vázat(főleg alut) fényezni vagy fényeztetni marha drága.Szinter homokolással együtt 8 körül van.A fényezés alá elég speckó alapozás kell neki ami szintén nem 2 forint de fő baj az,hogy nincs az a fényező aki elpepecsel neked egy vázzal úgy,hogy egy karosszéria elemet lefúj fele idő alatt egy 20-asért.Ha házilag csinálod jóval olcsóbb lesz de könnyű elcseszni a dolgot.Homokszórás kb 2ezer utána lealapozod az szintén 2ezer a festék kb 2500(2dl)hígító 800(1liter) a lakk-edző szintén 2-3 ezer.Bizony ez is ott van a 10körül.Bele se merek gondolni egy fényező mennyiért vállalná ezt el.A vaterán van egy srác aki 800-ért adja a festék decijét de az már hígítva van .Mondjuk 2 deci úgyis elég egy vázra. Én holnap próbálok ki egy matt szürke festéket amit egy grafiti boltban szereztem be.Kíváncsi vagyok mennyire fog kikeményedni a felület.Tartok tőle,hogy nem lesz annyira ellenálló.

Elküldve: 2013.12.27. 23:35 johnny336 

• johnny336 avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat
  • Hegyikerékpárosok csapat

@messor: megbízható helyet tudok, ahol szintereznek neked vázat, baráti áron, minőségi munka.

Fényezés kurva drága lenne egy vázra.

Vagy mehetsz butcherhez. Emberek fele isteníti, másik fele szidja, és leölné egy rozsdás küllővel.

Szinter kevésbé tartós, illetve akiket én tudok nem variálnak, és csak egyszínűre festik a gépet.

Elküldve: 2013.12.27. 21:38 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

Szóval, senki sem tud ebben segíteni?

Elküldve: 2013.12.26. 10:55 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

Sziasztok!

Először is boldog karácsonyt mindenkinek! Engem is érdekelne hogy Budapesten hol lehet megbízható/olcsó kerékpárok fényezésével foglalkozó SZAKEMBERT találni?

Elküldve: 2013.07.27. 10:05 felulettisztitas.hu 

• felulettisztitas.hu avatar

Festéket le lehet szedni a felület károsítása nélkül is szórással! Igény szerint több alternatíva is van a festék/rozsda eltávolítására! Ha tudok benne segíteni, akkor keressetek meg bátran! 30/434-50-01 Gergő

Elküldve: 2013.04.18. 22:58 Krema 

• Krema avatar
  • virsli gumis/oútis

@KBalazs: Ja és mennyibe volt neked a váz?

Elküldve: 2013.04.18. 22:58 Krema 

• Krema avatar
  • virsli gumis/oútis

@KBalazs: Így kell kérjem konkrétan? Vagy van választható szemcseméret opció? A meneteket és nyílásokat mivel tömítetted el, hogy ne károsodjanak a homokfúvás során?

Elküldve: 2013.04.18. 18:03 Inka 

• Inka avatar

Sziasztok!

Engem pedig az érdekelne, hogy Bp-en hol vállalnak fényezést/szinterezést. Tudtok ajánlani valami helyet a belvárosban, vagy ami még jobb lenne, a XVI. kerületben, ahol jutányos áron vállalnak ilyet?

Elküldve: 2013.04.18. 10:08 KBalazs 

• KBalazs avatar
  • DH/Freeride arc

Ha alu akkor először lehet érdemes lenne lekromofágozni a festéket róla mert a homokszórás nem feltétlenül hozza le csak a felületet "homogenizálja" tehát egyforma lesz mindenhol a felület minősége. Ha acél akkor is lehet érdemes. http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=11797. És kérdezted hogy szemcsefújt felületen jobban tapad-e a festék, nos igen, sokkal, bár festés előtt érdemes sőt szükséges lemosni nitróhigítóval. Az fontos hogy a lehető legfinomabb szemcsével kell szóratni.

Elküldve: 2013.04.18. 06:57 Dabomb96 

• Dabomb96 avatar
  • DH/Freeride arc

Szerintem homokfújasd le a vázat az az igazi színkeverést úgy hallottam kb 5000ft!

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!