Integrált hajtómú problémák mitől lehetnek?

1-2 (2 hozzászólás)

Elküldve: 2015.07.12. 17:26 balmesz001 

• balmesz001 avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok,

2 kerékpárról lenne szó.

SM-BB70-nel szerelt (integrált tengelyes hajtómű): Lötyög a bal hajtókar, de csak fel-le irányba, tengelyirányba nem lehet megmozgatni. A hiba azóta jelentkezik, mióta kiszedtem majd visszaszereltem a hajtókarokat. Nem tűnnek lazáknak, úgy tűnik minden a helyén (ütközésig tolva mindkét irányból, csabarok meghúzva). Új integrált csapágy kéne?

SM-BB6700-al szerelt (integrált tengelyes hajtómű): Erősebb hajtás során halk, kattogó hang, azt hiszem mindig ugyanabban a hajtókar állásban. Ezt még nem szedtem szét, mióta meg van, hallani a hangot.

Utána olvastam pár oldalon a lehetséges okoknak, de nem találtam semmit velük összefüggésben. Van esetleg tippetek? Az elsőt rosszul rakhattam mégis össze, vagy már ki van kopva a csapágy?

A 2.nál okozhatja kosz, vagy ilyesmi?

Elküldve: 2015.07.13. 14:25 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Szia, 1.: nézd meg, hogy mi kotyog mihez képest. Értsd: vedd ki a tg végéből az összehúzó csavart, tedd rá az ujjad a tengelyvégre, és mozgasd meg. Aztán tapizd hasonló módon a tengelyt ott, ahol kijön a csapágyházból. Csak hogy kiderüljön, hogy a kar kotyog a tengelyen, vagy a csapágy kotyog. Esetleg a tengely a csapágyban.

Tényleg, az a műanyag persely, ami a csapágy belsejébe van bepattintva, az megvan, és ép?

2.: ha pattanó hangot hallasz néha, az vszeg a hajtókar és a lánctányér felfogató "csillag" összesajtolásánál keletkezik. Kb. minden Shimano integrált kar ilyen, mivel mindegyiknél külön anyagból van a kettő, és össze van sajtolva. Ez ott fellazul egy picit, és kattan néha. Tenni nem lehet ellene, hibát nem okoz, arról, hogy kotyogásig fajulni a helyzet, még nem hallottam, együtt kell vele élni.

Mondjuk most esik le, hogy amit írtál, az országúti középrész, az országúti karok meg egy darabból szoktak lenni. Ez esetben más a hiba. Esetleg még a lánctányércsavarokat meghúzgálnám, azok is tudnak morbid hangokat kiadni.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!