a vázamba integrált csapágy van és ugy veszem észre hogy nem kellően forog, kivettem a vázbol a csapágyat és érzik mikor újjal forgatom hogy koszos belülről. Szét lehetne valahogy szedni hogy kitisztítsam ?
a vázamba integrált csapágy van és ugy veszem észre hogy nem kellően forog, kivettem a vázbol a csapágyat és érzik mikor újjal forgatom hogy koszos belülről. Szét lehetne valahogy szedni hogy kitisztítsam ?
@Takács Balázs: köszönöm válaszod :) ja és iparis csakmár annyira siettem hogy azt sem irtam le :/
kormánycsapággyal is meg tudod csinálni elvileg, ha ipari csapágyas, ha integrált még a csészéből se kell kivenni, csak a vázból. Ha csak zártgolyós, akkor egy gyűrű van belül egy horonyban, azt kell kipattintani, és már szét is tudod kapni.
@mematyi: A válasz a hőben lesz. Szerintem melegen rakják rá a külső gyűrűt, de a wiki a barátnőd (:
Amúgy ezeket a mélyhornyos csapágyakat hogy rakják össze? Mert valahogy sehogy sem tudom elképzelni, hogy a golyók hogy kerültek középre be
Ha spórolni akarsz, meg lehet próbálni. Egy téli üzemben beállít a hátsó agyam, levettem a csapágy porvédőjét, nitrohigítóval kimostam, kapott egy komolyabb zsírt, porvédő, csapágy vissza, szerintem azóta is működik.
Nem lesz tökéletes, de jobb lesz mint előtte (:
Felesleges!
Mivel, ha már rágós, akkor megjárta a futófelületeket is.. Tehát hiába pucolod ki, ugyan úgy, rágni fog... Ha kivetted, van rajta egy szám. Írd fel, és vegyél hozzá csapágyat. Kb 2000-3000ft lesz. Plusz ha levetted a porvédőt nem is tudod normálisan vissza rakni tele megy porral, meg vízzel, szóval értelmetlen..
Üdv.
@Gege: én kromoval csináltam és elég patent lett:) de brigéciol is van olyan jó ha nem jobb..
@vmarci96: Kromofág????? Ember az festékmaró! @kiki06: Brigéciolt használj, vagy isopropil alkoholt. Brigéciól esetén mivel azt vízzel kell leőbliteni, hagyni kell h kiszáradjon csak utána zsírozd meg.
@iwillkillyou449: köszönöm de bocsánat csak azt nem irtam le hogy ipari kormánycsapágy
@kiki06: amit iwillkillyou449 küldött az jó modszer de muitán levetted a porvédöt szerintem rakd bele a csapit kromofágba és az minden koszt lemar róla és akkor utána zsirozd ujra és jobb lessz mint újkorában:)