Jagwire kábelszett, miért nem jó a Campagnolohoz?

1-37 (37 hozzászólás)

Elküldve: 2014.01.06. 21:28 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis
Témaindító hozzászólás:

Jagwire kábelszett csak Shimanohoz és Sramhoz jó?

Elküldve: 2014.03.05. 22:28 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@faktum1: Nekem nem esztergált, csak van a végében valami erősítés belülről.

Elküldve: 2014.03.05. 20:35 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@faktum1: A precizitás amiről írtam alább..

Elküldve: 2014.03.05. 12:36 faktum1 

• faktum1 avatar
  • virsli gumis/oútis

@messor: Na ma megjött a campa bowdenszett. Basszus és tényleg. A kis fém kupakok nem holmi fémlemezkék, komoly esztergált darabok. Nem semmi.Gond nem lesz vele....

Elküldve: 2014.01.18. 16:31 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

Ja, találtam Campagnolo kompatibiliset

Elküldve: 2014.01.11. 15:24 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar

@Donaukinder: Igen, én is arra gondoltam, mert egy vázat rendeltem a boltban, de a héten még nem tudták megrendelni, a nagyker leltározása miatt. Hétfőn elvileg nyitnak.

Elküldve: 2014.01.11. 13:32 Donaukinder 

• Donaukinder avatar
  • virsli gumis/oútis

@gyuladaniel94: Szerintem leltároznak,egy ismerős is (alk.rész nagyker)egész héten leltárban volt még.

Elküldve: 2014.01.11. 00:48 faktum1 

• faktum1 avatar
  • virsli gumis/oútis

@gyuladaniel94: Ja, nekem feka kellene. amúgy néztem ezt a piros kosarakat már, én is furcsállom :S

Elküldve: 2014.01.10. 23:59 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar

@faktum1: Itt Miskolcon az Excelsior sportcentrumban, de rendeltem már eBike-ról is egyszer ugyanolyat. Akkor Noname SP néven árulták eBike-on, most ilyen van, ami ugyanaz: http://ebike.hu/termekek/fek/fekalkatresz/fek-bowdenhaz/10357_noname-bowdenhaz-sp-fek/

meg ez is olyasmi, viszont sajnos csak sárga van belőle, ami gondolom nem jöhet számításba a puch-hoz:

http://ebike.hu/termekek/fek/fekalkatresz/fek-bowdenhaz/105926_saccon-telfonos-sp-5mm/

Most eBike-on minden piros kosaras, nem tudom, hogy miért, de amúgy biztos van nekik.

Elküldve: 2014.01.10. 23:15 faktum1 

• faktum1 avatar
  • virsli gumis/oútis

@gyuladaniel94: Hol veszed a bowdenházat?

Elküldve: 2014.01.10. 21:03 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar

@messor: Na most utánanéztem én is egy kicsit. Szóval a Campa váltóbovden az ugye kicsit vastagabb, ahogy írtad is, viszont a feje(az a kis izé, amit a fékváltókar belsejében be kell akasztani a kis dobra, ami tekeri befelé a bovdent) kisebb, mint a Shimano váltóbovdené. A fékbovden elvileg mind átmérőben, mind a fejben megegyezik. Egyébként ahol én szoktam vásárolni, ott lehet kapni ilyen noname hosszanti szálas fékbovdenházat, ami ugye 1,5mm vastag fékbovdenekhez van tervezve, tehát valószínűleg a Campának a vastag bovdenje is szépen tud benne mozogni.

Elküldve: 2014.01.10. 20:04 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@gyuladaniel94: Amikor az úgynevezett fészekről írt nekem a bringaboltos akkor én úgy értelmeztem hogy az a hely ahol a bowdent rögzíted. Mert ugye van a kupak meg van a fészek. Vagy már lehet hogy én sem értem...

Elküldve: 2014.01.10. 19:45 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar

@messor: Ezt már olvastam, de mi is az összefüggés a kettő között. Én a bovdenek fejéről kérdezlek, te pedig bemásolod nekem ide, amit a bovdenázvégekről írtál.

Elküldve: 2014.01.10. 19:00 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@gyuladaniel94: "@messor: Az oké, hogy a bovdeházvég kupakok mások, de a bovdenek feje, ami a fékváltókaron belül van, az is más, mint a többinél, ezt nem sikerült megtudakolni?" Válasz:(az ördög a részletekben rejlik! :D ) "A Campa gyári kupakjai nem műanyagok, és nem préselt fémek, hanem esztergált, tökéletesen síklapolt darabok, amelyek precízen illeszkednek a fészkekbe, és egy századmilliméter mélységben sem tudnak beléjük rágódni a bowdenház merevítő fémhuzaljai - a kupakok homloklapján ugyanis km 3 mm acéllal találkoznak. Szóval ha valaki nem akar váltásteljesítménybeli minőségromlást az kénytelen lesz ezt megvenni."

Elküldve: 2014.01.09. 16:02 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar

@messor: Ja, és még az is érdekes, hogy a campa fékbovdenház még az ősrégi spirális felépítésű ellentétben a manapság használt hosszanti szálas fékbovdenházakkal.

Elküldve: 2014.01.09. 15:57 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar

@messor: Az oké, hogy a bovdeházvég kupakok mások, de a bovdenek feje, ami a fékváltókaron belül van, az is más, mint a többinél, ezt nem sikerült megtudakolni?

Elküldve: 2014.01.09. 12:58 faktum1 

• faktum1 avatar
  • virsli gumis/oútis

@messor: Én most vettem egy Veloce fvk szettet bovdenestől bringáról bontva.Most eszméltem rá, hogy valszeg a bodenházak, de lehet hogy a bowdenhosszok sem jók az én vázamhoz :(.A másik hogy én még csak véletlen sem találkozok a bovdenvég kupakoknál egy masszív dologgal. Egy sima stancolt fémhüvely .Semmi extra, a bovdenházak campa feliratosak amúgy. Ja és nem passzol a hátsó váltónál a láncvillán lévő visszatartó szembe sem...

Elküldve: 2014.01.08. 18:15 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

Nos közben egy szakértőtől kaptam a kérdésemre választ, ezt szívesen megosztom másokkal is hátha válasz a kérdésükre ezzel rövidre zárva ezt a témát: Röviden: mert a Campa váltórendszer csak a saját bowdenszettjével és bowdenvég kupakjaival (ez utóbbiak nagyon fontos kütyűk!) működik pontosan és tökéletesen. Nem érdemes belekeverni a rendszerbe bármi egyebet, nem érdemes Jagwire-rel "tuningolni" egy Campa szettet. Tíz-tizenkét ropi körül van egy Campa fék- és váltóbowdenszett házakkal, huzalokkal és az összes kupakkal, soknak tűnhet, de tök jó minőségű, ennyit megér, nem érdemes barkácsolni.

Bővebben: a Shimano és egyéb rendszerek esetében a bowdenhuzal átmérője1,0-1,1 mm között mozog, míg a Campánál ugyanez 1,25 mm. Emellett míg egy Shimano kompatibilis bowdenház külső átmérője 4,0 mm addig a Campa esetében ugyanez 4,4 mm. Ebből következik, hogy miután egy Campa Bowden 1,5-2 tizeddel vastagabb, így nem fog szépen, könnyedén mozogni egy kisebb külső átmérőjű és kisebb átmérőjű huzalhoz tervezett idegen bowdenházban. De nem is valószínű, hogy valaki ilyesmivel próbálkozna, mivel a Campa bowdenhuzalok ház nélkül nem igazán kaphatók. Ha komplett bowdenszettből épít be az ember valami teljesen mást, ott a bowdenvégkupakot lesznek a gyenge keresztmetszetek. A Shimano és egyéb cégek műanyag váltóbowden kupakjai sem illeszkedés (lásd átmérőkülönbség például), sem pedig bowdenmozgás irányú ellenálló képesség tekintetében nem veszik fel a versenyt a Campával. A Campa gyári kupakjai nem műanyagok, és nem préselt fémek, hanem esztergált, tökéletesen síklapolt darabok, amelyek precízen illeszkednek a fészkekbe, és egy századmilliméter mélységben sem tudnak beléjük rágódni a bowdenház merevítő fémhuzaljai - a kupakok homloklapján ugyanis km 3 mm acéllal találkoznak. Szóval ha valaki nem akar váltásteljesítménybeli minőségromlást az kénytelen lesz ezt megvenni.

Elküldve: 2014.01.08. 16:31 Gege 

• Gege avatar
  • DH/Freeride arc

@johnny336: Mindenben. Semmivel sem kompatibilis.

Elküldve: 2014.01.08. 09:58 johnny336 

• johnny336 avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat

Mindig tanul az ember. Campagnolo más alkatrészek esetén is szeret különcködni?

Elküldve: 2014.01.07. 22:04 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@gyuladaniel94: Valamennyivel, de én is sajnálok kiadni "drótokra" meg műanyag "csőre" tízezreket..

Elküldve: 2014.01.07. 21:59 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar

@messor: Ja, akkor jó, ha jagwire, gondolom az olcsóbb.

Elküldve: 2014.01.07. 21:58 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@gyuladaniel94: Mondom, mindent cserélek és találtam a jagwireben olyat ami nekem kell.

Elküldve: 2014.01.07. 21:51 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar

@messor: Az eredeti bovdenszett az valami 10ezerbe kerül, elég húzós. Ha már bovdeneket is cserélsz, jobban megéri kicserélni normálra az egész szettet, biztos egyforma a fejük.

Elküldve: 2014.01.07. 21:45 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@gyuladaniel94: Persze, az kell nekem.

Elküldve: 2014.01.07. 21:33 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar

@messor: Nincs mit. Végülis akkor Campagnolo bovdenszettet veszel?

Elküldve: 2014.01.07. 20:30 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@gyuladaniel94: Igazándiból, már találtam egy céget aki forgalmazza úgyhogy valószínüleg náluk fogom megvenni. Azért köszi!

Elküldve: 2014.01.07. 19:33 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar

@messor: Írj kbmpi felhasználónak, ő biztos, hogy meg fogja tudni mondani neked, hogy mi hogy van.

Elküldve: 2014.01.07. 19:20 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@gyuladaniel94: Ez a bajom nekem is, hogy nem tudom milyen fej van rajta. Egyébként kompletten cserélném mert csere érett most már minden.

Elküldve: 2014.01.07. 18:35 gyuladaniel94 

• gyuladaniel94 avatar

@messor: Nem tudom, hogy a Campagnolo bovdeneken milyen fej van, de ha a fej megegyezik a Shimano szabvánnyal, akkor cseréld le a komplett szettet(bovdenek+bovdenházak)Shimano-ra, a Campa bovdenszett meg jó drága, ha újonnan veszed, gondolom jó pénzért el is lehet adni.

Elküldve: 2014.01.07. 18:11 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@Zeke: Akkor máshonnan szerzem be..

Elküldve: 2014.01.07. 01:49 Zeke 

• Zeke avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

a kampa renitens és más bowdenátmérőket használ, ennyi. nem igazodnak a standardhoz. a jagwire meg amúgy is inkább a montis vonalon van jelen és ott a campa nem pályás.

Elküldve: 2014.01.06. 23:42 Knight_ 

• Knight_ avatar

Ebbe én is belefutottam most. Új féket tervezek venni a másodbringára, mert félek vele menni mióta tudom, hogy milyen a jó fék :D. Gondoltam veszek egy rendes kábel szettet a fékhez, de arra nem számítottam, hogy ekkora a választék. Az meg pláne meglepett, hogy kompatibilitási problémák is felmerülhetnek :D. Ezt néztem ki egy webshopban, de még abban sem vagyok biztos, hogy mi van a csomagban, nem hogy melyik kell nekem :).

Elküldve: 2014.01.06. 23:07 KennyThePro 

• KennyThePro avatar
  • sima XC-s

http://jagwire.com/products/v/universal_sport_shift

Ez az egy van megjelölve Campagnolóhoz is.

Elküldve: 2014.01.06. 23:06 KennyThePro 

• KennyThePro avatar
  • sima XC-s

Jagwire weboldalán is csak Shimano és Sram van kivétel nélkül, minden terméknél.

Elküldve: 2014.01.06. 22:12 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

@johnny336: Én örülnék a legjobban ha így lenne..DE az ebayen az egyik eladótól kérdeztem hogy tényleg csak a megjelölt Sram és Shimano kompatibilis-e a szett? Mire azt írta hogy igen. Én sem értem mert én is úgy gondolnám ahogy te is, hogy a kábelek átmérője-hossza-csatlakozása a váltóhoz sztenderd. Akkor mégsem? Várom a további hozzászólásokat, kéne a segítségetek! :P

Elküldve: 2014.01.06. 21:50 johnny336 

• johnny336 avatar
  • sima XC-s

A bovdenek átmérője, és bovdenházak átmérője standard. A fejük úgy szintén. Tehát kompatibilisnak kell lennie.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!