Karbon villa javítható?

1-19 (19 hozzászólás)

Elküldve: 2013.05.01. 19:16 magyarzoltan 

• magyarzoltan avatar
  • virsli gumis/oútis
  • Velencei-tó környéki bringások csapat
Témaindító hozzászólás:

Ma tekerés közben a csoda tiszta hazai utakon volt egy bazi erős kavics felverődésem a 4 hetes outimon a karbon villára és marha csúnyán megkarcolta (kics de legalább mély...) javítják ezt valahol vajon? vagy van akkora mázlim hogy kuka az egész? Lát valaki arra esélyt hogy ezt garanciába benyeljék?

Elküldve: 2013.05.01. 22:46 pdenes 

• pdenes avatar
  • virsli gumis/oútis

@terminator: Nálunk (Dunakeszi) most is van 8.1-es, három darab is (a méreteket nem tudom per pill, de talán M-L-XL) és 200ezer körül van az ára. De most van nálunk egy 9.1-es is potom 305ezerért :) Nagyon komoly az a gép.

Elküldve: 2013.05.01. 22:08 magyarzoltan 

• magyarzoltan avatar
  • virsli gumis/oútis

@pdenes: na akkor téged az égiek küldtek :) írok valamit privátban! remlem hogy bolhából csinálok elefántot, csak olyan szzar érzés van most bennem

Elküldve: 2013.05.01. 22:05 terminator 

• terminator avatar
  • sima XC-s

@pdenes: idén lesz rockrider 8.1? Ha igen milyen árban és mikor?

Elküldve: 2013.05.01. 22:03 terminator 

• terminator avatar
  • sima XC-s

@magyarzoltan: jó,nem értek ehhez:) Én mindig úgy vok az ilyennel,hogy egy kategóriával lejjebb választok mint a ½csúcs½-ból a legalját. Ezzel arra célzok,h szerintem jobb egy csúcs alu mint egy alap carbon szerintem. Fékkel is így voltam volt juicy3am,de fos volt visszaváltottam bb7re és ez kiváló. Majd ha tudok Hope féket venni csak akkor veszek újra hidróst.

Elküldve: 2013.05.01. 22:02 pdenes 

• pdenes avatar
  • virsli gumis/oútis

@magyarzoltan: Történetesen én is pont Decathlonban dolgozom és annyit tudok mondani, hogy ha épp velem találkoznál az ügy kapcsán, nem venném vissza a bringát. Ez nem garanciális "hiba", szimplán használatból ered, ha elesnél és összezúznád a vázat, nyilván az sem lenne garanciális. Volt már olyan ember aki azt gondolta, hogy garanciálisan fogjuk javítani neki a defektet, majdnem elröhögtem magam, de inkább szépen elmagyaráztam neki, hogy ha ez így lenne, amíg él és megvan a bringája mi látnánk el őt belsővel, vicces lenne :) Továbbra is azt mondom, hogy tegyél fel fotót a sérülésről, és lehet kiderül, hogy igazából bolhából csináltál elefántot.. ha épphogy a körmöd belefér az egyáltalán nem nagy sérülés.

Elküldve: 2013.05.01. 21:59 magyarzoltan 

• magyarzoltan avatar
  • virsli gumis/oútis

@terminator: hegyes, kis felület nagy erős nagy sebesség, nem törte el, csak megsértette, és carbon és carbon közt is van különbség, ez egy 140-ezres bringa az meg egy több százeres

Elküldve: 2013.05.01. 21:57 magyarzoltan 

• magyarzoltan avatar
  • virsli gumis/oútis

@pdenes: a szepség az nemérdekel, csak az érzés hogy 1 évet spóroltam erre a bringára 1 hónapot használtam és ez lett, kissé levert lettem és a mosolyom sem őszinte :) ahogy éreztem amikor finoman megnéztem a körmöm éppen elakad a karcon és van egy 2-3mmm-es nagyon felületi meg egy mélyebb 3-4mm-es namost az a gond hogy Decathlonos, egy kört megér, beviszem a gari miatt, de kétlem hogy ott bármit kezdenének vele, utánna elkezdek házalni itt Székesfehérváron a bringa boltokban

Elküldve: 2013.05.01. 21:54 terminator 

• terminator avatar
  • sima XC-s

cannondale carbon mtb-ről van fent vidi youtubeon. A faszi kalapáccsal üti veri de semmi baja:)

Szóval a kis kavics meg szétveri?Csak furcsállom. Na majd ha egyszer lesz olyanom mehtudom.

Elküldve: 2013.05.01. 21:49 pdenes 

• pdenes avatar
  • virsli gumis/oútis

@magyarzoltan: Első körben látnunk kellene a sérülést ahhoz, hogy el lehessen dönteni javítható-e. Egyébként vannak szakemberek akik karbon felniket, vázakat javítanak, így nyilván villát is lehet. Csak kérdés, hogy megéri-e foglalkozni vele, mert szép nem biztos, hogy lesz, meg mindig ott fog motoszkálni a fejedben, hogy ott javítva lett, és azért nem is ingyen csinálják, viszont kb 20-25ezerért már kapsz jó karbon villát. @terminator: Ne gondold, hogy olyan gyenge anyag a carbon. Olyan dolgokat is kibír, hogy nem is gondolnád. Nyilván van olyan erő amivel szemben nem úgy "reagál" mint pl. egy alu váz, de azért komoly dolgokat kibírnak. Példának okáért én egyszer hülye fejjel bringán ülve vittem át a szerelőmhöz egy vázat, és véletlenül megcsúszott rajtam a váz, az első villája az első kerék küllői közé került, majdnem az összes küllőmet elszakította, és valószínűleg ahogy bekerült a "körforgásba" pont nekicsapta a villát a bringa karbon villájának mert az eset után láttam egy kis festék lepattanást a villa élénél. És láss csodát, sem a karbon felni, sem a karbon villa nem sérült :) Pedig elég cifrán nézett ki: http://foto.testbike.hu/media/pics/galleries/9184/60_3456.jpg

Elküldve: 2013.05.01. 21:47 terminator 

• terminator avatar
  • sima XC-s

@magyarzoltan: ja hát az akkor nem semmi ütés volt. Attól lehet egy alu váz is behorpadt volna.

Elküldve: 2013.05.01. 21:44 magyarzoltan 

• magyarzoltan avatar
  • virsli gumis/oútis

@terminator: a könnyent úgy vedd hogy egy kb 60-al előző autó verte neki .... hogy rohaggggyon meg

Elküldve: 2013.05.01. 21:35 terminator 

• terminator avatar
  • sima XC-s

Ha ezek ilyen könnyen sérülnek akkor felesleges gyártani őket szerintem.

Figyeltem is,hogy ha annyira jó anyag a carbon akkor miért nincs dh-fr vázaknál elterjedve.Mostmár így tudom.

Elküldve: 2013.05.01. 21:33 magyarzoltan 

• magyarzoltan avatar
  • virsli gumis/oútis

@pdenes: sajnos én sem hiszem hogy van rá, és cseszhetem azt is hogy önhibámon kívül volt, viszont azt érdekesnek tartom hogy egy kő felverődéstől így sérüljön, ilyen gyenge lenne?? a másik gond pedig az hogy így már menni sem merek vele, úgy se ha valaki szervízben azt mondja hogy nyugodtan, nincs kedvem orra esni 40-nél, viszont arra még mindig senki nem mondott semmit hogy javítanak e ilyen dolgot vagy karbon villát egyáltalán

Elküldve: 2013.05.01. 20:15 pdenes 

• pdenes avatar
  • virsli gumis/oútis

Miért lenne erre garancia? Ez olyan mintha defektre adnának garanciát, vagy autónál arra, hogy összetöröd..

Elküldve: 2013.05.01. 19:51 magyarzoltan 

• magyarzoltan avatar
  • virsli gumis/oútis

@pakesz75: holnap normális fényben lefotózom, az a gond hogy sztem sérült a szövet is, körömmel nagyon nagyon nagyon finoman megpiszkáltam, és éreztem hogy mély

Elküldve: 2013.05.01. 19:48 pakesz75 

• pakesz75 avatar
  • sima XC-s
  • Nagyonodamondók társasága csapat

képet linkelhetnél róla

Elküldve: 2013.05.01. 19:46 pakesz75 

• pakesz75 avatar
  • sima XC-s

@magyarzoltan: Azt nem fogják neked gariba javítani. Vidd be és kérdezd meg, hogy mit lehetne tenni vele. Valószínűleg a gyanta réteget kell csak javítani rajta, hogy ha a szövet nem sérült. Vagy intézheted úgy is ahogy a kolléga írta .Én személy szerint ki is basználak ha magas c-n nyomatnád! Az a lényeg , hogy ott egy értelmes emberrel kell beszélni! próba-szerencse...

Elküldve: 2013.05.01. 19:40 terminator 

• terminator avatar
  • sima XC-s

Csak tudni kell eladni magad. Javaslom -nekem bejött-fenyegetéssel nyitni,hogy ha nincs rá gari akkor mész a fogy.védelemhez stb. Igaz bunkónak néznek majd de le fogod szarni mikor kapsz egy új jó villát.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!