Szevasztok ! Na megérkezett életem első jobb kerékpárja. Tudom komolyabb kerékpáros körökben ez nem számít annak ,de nekem a régi után csúcsgép. Aki ismeri ezeket a gépeket kérem segítsen egy -két kérdésemben ! -Teljesen új kerékpárnál lehetséges hogy hallok kis ropogó hangot a hajtókar felől?Ez nagy hiba? Vagy orvosolható?
-Az első váltó második fokozatba van hogy nem akar felmenni kattanásra csak ha kicsit továbbnyomom a váltót.jó ez így ?Vagy próbáljam beállítani?
-A teleszkópnál ugye a tetején van plusz mínusz állítási lehetőség gondolom ez az erősség.Ha a legkeményebbre akarom állítani addig tekerjem amíg már tovább nem tudom,mert ezt tettem csak tekerés közbe ilyen kattanó hangot is adott néha ez normális?(talán a rugó miatt ?)
-Azt hittem ,hogy az új kerékben nyolcas van de jobban megnéztem és ahol az első felni össze van illesztve ott egy kicsit üt a V-fék ,ez majd bekopik?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!!! Sokat segítenének! Véleményt egy hét múlva írok a kerékpárról.Eddig nagyon pozitív az első benyomás egy napos tekerés után.Pedál fémre cserélve. Nyereg kényelmetlen ,de ez is orvosolva lesz !