Sziasztok. Eddig körülbelül az XC kategóriában mozogtam de kicsi korom óta az "össztelós lejtőről erdőben száguldozós" biciklizés az igazi álmom. Amit megszeretnék valósítani. Most egy ugyanilyen biciklim van : http://www.jofogas.hu/vas/Scott_Scale_Carbo_Shimano_Deore_XT_vel_15618613.htm . Most is ezzel próbálkozok kisebb nagyobb lejtőkön János hegyre is szoktam járni néha. Azt már úgy nagyjából tudom hogy valami dirt-tel érdemes kezdeni, viszont ezekről a bringákról semmit nemtudok és nem is nagyon találtam semmit azon kívül h vegyek hardy-t ez meg így önmagában eléggé kevés. A kb. 100-180 körül tudnék egyenlőre költeni. Nemtudom használt bringával érdemes-e foglalkozni és a legnagyobb bajom hogy semmit nemtudok ezekről a cuccokról milyen agy,villa,hajtás,lánc,felni...stb. a jó, milyen márkák szóval semmitse tudok ezekről és gondolom teljesen más mint egy átlag monti ,de figyelek és tanulok. Szóval esetleg a meglévő bringámon érdemesebb valamit változtatni vagy teljesen új gép? és ha igen akkor mit,hogyan? egybe v. én rakjam össze, ti hogyan tanultátok meg hogy mi mire való és mi a jó mi a gagyi azon kívül hogy sok év alatt. Bocs h hosszú voltam. Előre is köszi.
Kicsit értelmesebben fogalmazva kellene valami merev vázas bringa freeride/dh-ra kezdőnek olyan 180e-ig de azt se tudom merre induljak segítenétek bringát nézni? Előre is köszi.