Kerékfüzés kicsit másképp

1-11 (11 hozzászólás)

Elküldve: 2013.07.19. 18:02 KRM 

• KRM avatar
  • virsli gumis/oútis
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok!

Lehet, hogy nagy hülyeség lesz amit kérdezek, és légyszi ne hurrogjatok le :D

Az a helyzet, hogy épp a hátsó kerekemet fűzöm. Csináltam már máskor is, de most új a felni és a küllők+anyák is. Ebikeról jöttek és ott számoltam küllőhosszt, miszerint a Tiagra agy (2007) és Rodi Airline Evo pároshoz Bal:281.5, Jobb:279.7, 280ast kértem a Sapimból. Délelőtt óta ezzel szenvedek és nem fogom szerelőhöz vinni, mert amikor végre örültem, hogy jó lett, kiderült, hogy párosával voltak a küllők minden oldalon, szal 2 jobb és 2 bal egymás mellett, de az egyik küllőn eltűnt a menet, a másikon kb félig volt benne az anyában, hangja rendben volt és nem is volt csutka feszes egyiksem. Faszán ki is centrinztem. Azóta, meg már nem tudok, sehol úgy lazítani, hogy belekapjon az anyába az az 5db ami vissza van, és az agy is ferdén áll egy csöppet. Gondolom nem kellene úgy használni, hogy 2esével vannak egymás mellett a küllők? 36 lyukas 3 keresztes fűzésről van szó.

Elküldve: 2013.07.19. 22:25 llaszlo 

• llaszlo avatar
  • túrázgató/városi harcos

@llaszlo: És keríts valamit amit fixen tudsz a vázhoz rögzíteni úgy, hogy mozgatható legyen, de ha elengeded, akkor ott maradjon. Ahhoz viszonyíts ne az ujjadhoz!

Elküldve: 2013.07.19. 22:24 llaszlo 

• llaszlo avatar

@llaszlo: A küllőket nem találomra kell húzni meg lazítani.

Elküldve: 2013.07.19. 22:23 llaszlo 

• llaszlo avatar

@KRM: Szerintem mielőtt az egész kereket gallyra vágnád vagy vidd szakemberhez vagy tanulj meg kereket fűzni és centírozni. Rossz látni, hogy miket csinálsz.

Elküldve: 2013.07.19. 22:14 KRM 

• KRM avatar
  • virsli gumis/oútis

Kész is lettem, illetve mára ennyi, majd holnap folyt köv. Észrevettem viszont, hogy centri közben lett egy kis tojás benne. (Fejre van állítva a canga és a fékhez centrizek) egyik részén lefelé üt, gondolom vele szemben meg az agy felé van kicsit bemozdulva. Gondolom ahol lefelé üt, ott húzni kell kicsit, ahol meg az agy felé ott lazítani? Úgy próbálkoztam vele, hogy az ujjamat a fékpofákra keresztbe támasztottam, hogy ne mozogjon és 4-5 küllőt huzogattam és lazítottam.

Van még valami, hogy mennyire legyenek feszesek a küllők? Megnéztem az első kereket ott elég bikára vannak húzva és ahhoz nem is volt nyúlva igazán mióta meg van a gép. Kongattam is őket, hogy hang alapján egyformák e. A küllő meneteknek el kell tűnni az anyában?

Elküldve: 2013.07.19. 18:39 KRM 

• KRM avatar
  • virsli gumis/oútis

Már el is kezdtem. Rohadt nehéz kivenni, hogy merre állnak a furatok. Előttem az éjszaka. Köszi mindenkinek.

Elküldve: 2013.07.19. 18:34 llaszlo 

• llaszlo avatar

Ha eleve rosszul fűzted, akkor felejtsd el és fűzd újra. Addig amíg nincs minden küllő befűzve, addig ne is centírozd!

Elküldve: 2013.07.19. 18:33 llaszlo 

• llaszlo avatar

@KRM: Először is biztos, hogy jól voltak feltüntetve a felni adatai? Én is az ebikeról rendeltem és nem voltak pontosak az adatok. Másrészt az oldalon is leírták, hogyha .7mm-re végződik a számított hossz, akkor is lefele kell kerekíteni. A küllők biztos egyforma hosszúak? Nem keverték össze őket vagy gyárilag is lehetnek eltérések? DT-ből is van amelyik rövidebb vagy épp hosszabb 1mm-el.

Elküldve: 2013.07.19. 18:23 ArtWolf 

• ArtWolf avatar
  • Csapassuk a Pilisben csapat
  • Csapassuk a Pilisben csapat

@KRM: Hát... Ha rosszul fűzted be, ne csodálkozz, hogy rosszul áll! Fűzd újra! Tudom, hogy sokáig tart, de nem véletlenül van kitalálva úgy, ahogy. Ha rosszul van összerakva, nem fog jól működni. Pont.

Elküldve: 2013.07.19. 18:15 KRM 

• KRM avatar
  • virsli gumis/oútis

Az előző felnimnél láttam, hogy egyik lyuk erre állt, másik arra, ennél is néztem, de nem láttam rajta, de attól még lehet, hogy ez is ilyen, viszont a magas perembe nehéz belenézni, mert a felső részén ahova majd a szalag megy ott egy vonalban vannak a furatok.

Elküldve: 2013.07.19. 18:12 Takács Balázs 

• Takács Balázs avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Hello!

Ha a fűzés rossz eflesleges centírozni, fűzd ki a felnit, és fűzd újra rendesen. Ha jól értem két egymás melletti lyukba megy két jobbos illetve két balos küllő? ez azért is gáz mert külön vannak jobbos illetve balos lyukak, nem pont középre vannak fúrva, továbbá centírozni is csak nagyobb szakaszokon fogod tudni.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!