Kerékpár vásárlása városi közlekedéshez

1-4 (4 hozzászólás)

Elküldve: 2013.08.30. 23:13 jmiki8 

• jmiki8 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Helló!

Már jó ideje kerékpárral járok iskolába és edzésre (Budapesten). Ehhez egy régi Magellan Hydra MTB-t használok, ami bár jól megszolgált, rendesen ki lett nőve, és persze városba sem ideális. Így azt eladom, és egy új (vagy használt?) biciklit kívánok venni helyette. A pénztárcám kissé szűkös (látván az árakat), kb. 70 ezer Ft-ot tudnék ráfordítani.

Elsősorban trekking biciklin gondolkozom, mert előfordul, hogy murván, vagy földúton megyek (még Budapesten is). Azonban ebből a kategóriából nem igen láttam nekem tetsző használtat, és az új, használhatóbb egyedek legalább 65k-t kóstálnak.

Ennek alternatívájaként még használt országútiakat néztem, belőlük szépen felújítottakat már 40 ezerért is lehet kapni. Nagyon tetszik a letisztult, puritán kinézetük, viszont ez jelenti a hátrányukat is: legtöbbjükön nem látok sárhányót, vagy akár bármilyen alapfelszereltséget sem, ami szükséges lenne a mindennapi közlekedéshez. Ezenkívül a legtöbbön koskormányt látok, olyan fékkarokkal, melyeket nem tudnék reflexszerűen meghúzni, ha valaki/valami hirtelen elémkerülne a városban.

Egy komoly szempont nálam az is, hogy mennyire szemeznek a tolvajok a biciklivel. Feltételezem, hogy egy kissé karcos, egyszerű országútit talán kevésbé akarnak ellopni, mint egy csillogó, vadiúj biciklit.

Tehát a kérdésem a következő lenne: Ezek alapján új trekking, vagy használt országútit érdemes-e vennem?

A válaszokat előre is köszönöm.

Elküldve: 2013.09.05. 20:37 jmiki8 

• jmiki8 avatar

Köszönöm a segítséget! Látom, hogy inkább a trekking a nyerő, a legtöbb ismerősöm is ezt mondja, így valószínűleg azt veszek majd. :)

Elküldve: 2013.09.02. 15:34 drummerdevil 

• drummerdevil avatar
  • sima XC-s

@jmiki8: Szia! Szerintem ősz környékén jönnek a leárazások, és kiárusítások, ahogyan megyünk kifelé a bringás szezonból.Addig érdemes várni,mert esetleg olyan bringát is meg tudsz venni, amit most nem engedhetsz meg magadnak.A teleszkóp igen hasznos tud lenni kies fővárosunk szétbarmolt útjain, nah meg te is írod,h földúton is mennél.Így azt gondolom,h az outit inkább felejtsd el.Ha nincs rajta sárvédő ne ess kétségbe, hiszen minden bringás boltban árulnak.Az oldalon olvasható vélemények alapján pedig ki tudod választani a pénztárcádnak, és igényeidnek megfelelőt :) Jó "vadászatot".

Elküldve: 2013.09.01. 18:05 tiberius 

• tiberius avatar
  • Fogjunk össze a TB-n csapat
  • Fogjunk össze a TB-n csapat

Szia!Városi közlekedésre szerintem egy jó kis trekking a megfelelő.Persze dizájnosabb meg bulisabb,trendibb egy régi országúti vagy singlespeed de a budapesti utak állapota megkíván egy kicsit robosztusabb trekking felnit és egy teleszkópot.Nem is szólva a kényelmesebb üléshelyzetről és ahogy említetted is a fékkezelés kicsit nehézkesebb a koskormányoknál.Nekem is nagyon tetszik a koskormány de 2-3 belvárosi kirándulás után lecseréltem egy egyenes kormányra mivel sokkal hamarabb lehet reagálni a forgalmi helyzetekre.Persze ha mindig a fékkaron van a kezed akkor jó de ez egy kicsit kényelmetlen üléspozíciót feltételez.A teleszkóp persze nem alapfeltétel de tapasztalatból tudom,hogy egy merevvilás gyors ,mint a villám ,egészen az első macskaköves szakaszig.Ott legszivesebben tolnám őszintén szólva.A régi outik hátránya még,hogy a váltókarok általában a vázon helyezkednek el és a váltás kicsit macerásabb ,el kell engedni a kormányt egy kézzel stb.Egy slick gumis monti sem rossz választás szerintem és azt talán kicsit könnyebb felhajtani ebben az árkategóriában.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!