Helló!
Már jó ideje kerékpárral járok iskolába és edzésre (Budapesten). Ehhez egy régi Magellan Hydra MTB-t használok, ami bár jól megszolgált, rendesen ki lett nőve, és persze városba sem ideális. Így azt eladom, és egy új (vagy használt?) biciklit kívánok venni helyette. A pénztárcám kissé szűkös (látván az árakat), kb. 70 ezer Ft-ot tudnék ráfordítani.
Elsősorban trekking biciklin gondolkozom, mert előfordul, hogy murván, vagy földúton megyek (még Budapesten is). Azonban ebből a kategóriából nem igen láttam nekem tetsző használtat, és az új, használhatóbb egyedek legalább 65k-t kóstálnak.
Ennek alternatívájaként még használt országútiakat néztem, belőlük szépen felújítottakat már 40 ezerért is lehet kapni. Nagyon tetszik a letisztult, puritán kinézetük, viszont ez jelenti a hátrányukat is: legtöbbjükön nem látok sárhányót, vagy akár bármilyen alapfelszereltséget sem, ami szükséges lenne a mindennapi közlekedéshez. Ezenkívül a legtöbbön koskormányt látok, olyan fékkarokkal, melyeket nem tudnék reflexszerűen meghúzni, ha valaki/valami hirtelen elémkerülne a városban.
Egy komoly szempont nálam az is, hogy mennyire szemeznek a tolvajok a biciklivel. Feltételezem, hogy egy kissé karcos, egyszerű országútit talán kevésbé akarnak ellopni, mint egy csillogó, vadiúj biciklit.
Tehát a kérdésem a következő lenne: Ezek alapján új trekking, vagy használt országútit érdemes-e vennem?
A válaszokat előre is köszönöm.