Kerékpár zár / lakat – 5000-em van rá – mit ajánlotok? Konkrét márka termék?
Köszönöm
Kerékpár zár / lakat – 5000-em van rá – mit ajánlotok? Konkrét márka termék?
Köszönöm
@buch7: Nekem ilyen sufnituning megoldásom van:
1.) Vízálló lakat pld: http://www.shopmania.hu/vedelmi-es-lopasgatlo-rendszerek/p-abus-vizallo-lakat-717-ib-45-56497913 Ez csak egy példa. Nekem egy a linken láthatónál fél kilóval nehezebb edzett acél lapokból összeszegyecselt/átpántozott lakatom van ami egy picit drágább (és teljesen más márka). Az enyémen nincs műanyag kívül, nem is a műanyag miatt vízálló amúgy! Kb 3000 forint.
2.) Lánc kb 800-1000 forint métere, kapni 1.5-2.5 méter hosszút pld: http://dobotrade.hu/webaruhaz/termek/hosszuszemu_horganyzott_lanc_100mm Ez is csak egy példa, van vastagabb is, nekem a láncszemek kisujj vastagságú fémhengerek és 2 méter hosszú potom pénzért! (kb 1500 Ft)
3.) Esetleg vehetsz kerti locsolótömlőt olyat mibe be lehet húzni a láncot, a váz festését kíméljük. Kb 500 forint 2 méterje.
Ez így ötezer forint.
4.) Amúgy fegyvernek sem utolsó őrjöngő sunyi kóbor kutyák ellen. Bár ha gyakorlat nincs akkor csak magadban teszel kárt (jobb alsó-felső fogsor teljes kiütése + cafatokra szakad fél arc) és utána még a kutya is megkóstol. ;-)
@ozsat: az tök jó, hogy 10/10-es, csak nem ugyanaz a skála, mint a Kriptonyte-nál. A Bikefun-nál ez a legerősebb, tehát 10/10. Csak lehet náluk a 10-es annyi, mint a Kriptónál a 6-7...
Meg az is tök jó, hogy elvágni nehéz, de felesleges is, ha a zár részt egy kisebb ütéssel szét lehet csapni, vagy egy csavarúzóval fel lehet törni.
Örülök, hogy neked jó, de láss kicsit távolabb is...
(btw a te bringádat sem a Bikefun-nal, sem evvel az olcsó Kriptonyte-tal nem hagynám kint)
@pranksta: Hát úgy ahogy a nálad a Tesco :-) :-). Egyébként is mindent kinában gyártanak,Ami nem ott készül nem is eredeti :-)De a kedvedért,ha lesz kedvem le fotózom miről írtam,azt majd felteszem.(mert hát a képen kulcs nem szerepelt.A videó linkek magukért beszélnek, Amúgy meg senki ne hagyja a kerékpárt őrizetlenül hosszabb ideig,ezért is alszik velem egy lakásba,és dolgozik egy helyen,így lakat se kell. :-)(kivéve ha megyek valahova és le kell kötnöm 5 percre,olyankor van nálam.Na mindegy részemről ennyi a téma,amúgy se neked írtam,hanem a fórum nyitónak,rád csak reagáltam,szóval ha érdemben nem tudsz mást írni engem inkább hagy ki az okoskodásodból.Tengermély üdvözletem.:-)
Ha 2 lakatot kombinálunk (egy U lakatot + lánclakatot), akkor lehet neki sem kezd "drága biciklitolvaj úr"...
@pappsszi2: hogy jön ide, hogy mit árulnak a Bajnokban? a amiket felsoroltál, az vagy marketing duma, vagy a kryptonite is tudja, csak épp olyan minőségben, amit nagyon sokan alá tudnak támasztani. többivel nem nagyon tudok vitatkozni, mert nem is értem, mit írsz. "félhold alakú tol egyedi csapszeg feszítő mintával" ??? de persze, kajáljunk be mindent, amit a gyártó ír. egyébként nem is találtam tonion néven semmit. tonyon nevű van, ami egy kínai márka és rendkívül bizalomgerjezstő a honlapjuk :)
@pranksta: Asszem valamit nagyon félre értelmeztél van tonion u lakat felső kategóriás 4-6 ezer környékén is ami a kryptóba ilyen áron gyengébb minőség.Ki a faszom irta,hogy a tescos 300ft játék tütü jó ár érték.A Bajnokba 3000ft árulnak olyan U lakatot,hogy egy kidobott tojáshéjat se kötnék ki vele,nem hogy biciklit. http://criticalmass.hu/files/lakat.JPG nekem is ilyen próbálták már feszegetni,de a gumi burkolaton kívül más kárt nem tettek benne.a kulcsa is rendkívül egyedi 3 féle kombináció félholdalaku tol,egyedi csapszeg feszítő mintával,golyós zárfeszitő mechanizmus,saválló forgó zár,másolhatatlan,kulcs. mind ez 5000 ft ért.12mm ötvözött fűrészelés álló saválló acél test,feszités álló csukló heveder.Igaz 2500g körül. Nagyokos.
@pappsszi2: persze, a teszkós u-lakat meg még olcsóbb, úgyhogy az még magasabb minőség még alacsonyabb áron?
én több fórumot is átnéztem, mielőtt lakatot vettem, angol nyelvűeket is, ahol jóval szélesebb a választék, mint nálunk. azt tapasztaltam, hogy egyértelműen az u-lakat a nyerő, ebből is a minél kisebb befogású (persze amíg ez nem megy a használhatóság rovására), márkát tekintve pedig a kryptonite.
szóval ha tényleg csak 5.000 forintod van rá, vedd ezt. én itt találtam legolcsóbban. de én a helyedben gyűjtenék még ennyit és Mini-7-et, vagy Mini-5-öt vennék (nekem ilyen van), esetleg Series 2 ATB-t hurokkábellel, de csak ha hurokkábelt is akarsz, egyébként kisebb befogású lakat = nagyobb biztonság.
tonion u lakat kicsit olcsobb kryptonál ,ergó magasabb minőség ugyan annyiért.
@Krupcheck: "zipzáros szűzhártya" ide vagy oda. 10/10-es védelme van. 10 mm-es szögletes láncszem amúgy is fizikailag már nehezen fér bele a csapszegvágóba. Szóval gondold meg, hogy melyik hogy néz ki. Én ezt ajánlom. Nem érdekel, hogy buch7 megveszi-e, mert nekem semmivel sem lesz jobb. Nekem bevált ez a lánc ár/érték arányban és kész.
@ozsat: nekem egy bikefun sodronyzáram van (néhanapján sokadik lakatként használva), de a zár része ugyanilyen.
A Kriptonyte zárja biztatóbban néz ki, mint ez a bikefun. Igaz azon nincs olyan zipzáros szűzhártya d:
Dobj hozzá még egy ezrest és szerezd be ezt (inkább +1000, minthogy egyszer ellopják a bicajt). Én is ezt használom, nekem tökéletesen bevált. Akármihez odalakatolhatod az első kereket+vázat, ellentétben az u lakatokkal. 10/10-es védelmifokozat, így már azért kint merem hagyni a drágább bringámat is az utcán, nem valószínű, hogy elviszik ha okosan lakatolsz vele. Ettől jobb ajánlat nem hiszem, hogy van. http://www.testbike.hu/velemeny/lakat/bikefun-shield?rvid=46798
pitbull ugyan már. idegspray és meg is döglött.
a másikon egy pitbull :D @johnny336:
@sandorp9: lánccal kell lekötni a biciklit. A lánc egyik végén a kerékpár, a másikon egy pitbull :D
@buch7: Fájdalom, tavaly még vásárolhattál volna ötezerért Kryptonite lakatot. Idén már csak hatezerért kapsz - jó esetben - ilyet. Beszerezhetsz másfélét, mondjuk ötezerért, de valószínűleg nem leszel vele elégedett.
Azt mondjak nincs tökéletes lakat... De egy U lakat egy franko lánclakattal kombinálva jó megoldás lehet, de az nem 5000Ft...
Én a Kriptonyte U lakatot 5200-ért vettem a tavasszal, még megvan a bicaj, bár hosszú időre sose hagyom ott. 7-es bztonsági szintű (12-es a skála, 12 a legjobb), valami LS-12 vagy vmi hasonló a típusjelzése. ha hosszú időre is ott akarod hagyni, idővel, ha lesz rá pénzed, vegyél mellé egy komolyabb lánclakatot is.