Kevláros gumi leszedése

1-9 (9 hozzászólás)

Elküldve: 2024.11.25. 19:30 a.k. 

• a.k. avatar
Témaindító hozzászólás:

A "hagyományos" abroncsok leszedésével nincsen gondom, a belső ragasztása is oké. A kevláros / defektvédett gumik leszedése viszont még nem áll kézre. Az ebben a videóban látott módszerrel próbáltam. https://www.youtube.com/watch?v=hCGf6eu4bw4 Addig megvagyok, hogy a két kanalat egyidőben lenyomva egy kis részen sikerül áthúzni a peremen. Utána viszont meg sem tudom mozdítani a leszedőt, annyira szorul. Persze nem ez lenne az új hobbim, de defektvédelem ide vagy oda, néhány defekt azért becsúszik. Gondoltam mi lenne, ha nem kellene mindig a szervizig vinni a kereket... :)

Elküldve: 2024.11.26. 15:03 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: aztgondoltam(hittem)már eltüntél egy mérvadó kollegával kevesebb lenne;)

Elküldve: 2024.11.26. 14:59 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@a.k.: Ennek semmi köze a defektvédelemhez. Vannak passzentosabb gumi/felni párosítások. Másik felnire lehet, hogy simán megy, vagy még rosszabb. :) Van, amit kézzel le/föl rakok. Van, amihez elég a műanyag gumileszedő. Aztán van amihez már a 20cm-es fém leszedő kell. Abból is kettő. Pedig minden trükköt ismerek/bevetek. Aztán volt olyan is, amit föladtam, mert lehetetlen volt (Challenge márka, kerüljétek!)! Azért kell középre nyomni a peremet, mert a felnin ott van egy bemélyedés. Általában.

Elküldve: 2024.11.25. 21:25 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Szerk.: vájat akart lenni pontos j-vel, sejtettem hogy valami nem stimmel a szóval ezért gyorsan rákerestem, persze már csak utólag :D

Elküldve: 2024.11.25. 21:24 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Leereszted csumára, aztán a szerelővályatba igazgatod körben a gumit és onnantól simán kijön akár leszedő nélkül is. Szappan meg ilyen vackoknak nem sok értelme, csak magaddal szúrsz ki ha összekened mindenféle csúszós szarral. :) Hidd el ennél sokkal rosszabb néhány tubeless felniről leimádkozni a tubeless külsőt. Úgy kapaszkodnak egymásba hogy a fél világot felemlegeted mire sikerült egyáltalán lepattintani a peremről.

Elküldve: 2024.11.25. 20:37 a.k. 

• a.k. avatar

@mematyi: Szia! Ezt még nem hallottam! Ezt a felni pereme és a gumi közé?

Elküldve: 2024.11.25. 20:36 a.k. 

• a.k. avatar

@hetfield: Ezt megtettem én is. Valójában ezt a Continental útmutatója is írja: https://www.continental-reifen.de/content/dam/conti-tires-cms/continental/b2c/downloads/bicycle/Continental%20Montageanleitung_HU_2018-04-19_Internet.pdf.coredownload.pdf Bár ők nem tudom, hogyan tudják az emelőket egyesével is berakni. :/

Elküldve: 2024.11.25. 20:29 hetfield 

• hetfield avatar
  • sima XC-s

Ha megnézed, a leszedő berakása előtt a gumit lenyomja a mélyágyba körbe mindkét oldalon.

Elküldve: 2024.11.25. 20:23 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s
  • Nyíregyházi bringások csapat
  • Nyíregyházi bringások csapat

Szia!

Esetleg próbálkozhatsz sűrű szappanos vízzel, úgy általában könnyebben meg lehet mozdítani az ilyesmit.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!