Sziasztok. Szeretnék venni egy MTB-ot. Max 100e ft ig. 190 cm magas vagyok és 105 kg vagyok jelenleg :) . Szóval valamilyen masszív terep bringára gondoltam. Ha valaki tudna ajánlani nekem valami jó kerékpárt, azt megköszönném.
Sziasztok. Szeretnék venni egy MTB-ot. Max 100e ft ig. 190 cm magas vagyok és 105 kg vagyok jelenleg :) . Szóval valamilyen masszív terep bringára gondoltam. Ha valaki tudna ajánlani nekem valami jó kerékpárt, azt megköszönném.
Kicsivel több mint 100e, de ódákat zengenek itt a véleményeknél erről a vázról!!! strapabíró az tuti!! a többi alkatrész persze nem tükrözi ezt a minőséget, fék , váltó, teló, de az mind cserélhető, és itt a váz volt a fő szempont, ha jól értelmeztem. http://greenzonekeszthely.hu/kerekparok/mountain_bike/26/specialized_hardrock_m_9509
ha masszív kell akkor az a jó megoldás ha külön veszed meg az alkatrészeket mert 100 e. alatt nem kapsz masszív bringát. vagy veszel egy alapot és később fejleszted hogy bírja a strapát ami már megint többe lessz mint 100ezer.(én is csak így tudtam megoldani, és eddig még bírja a kiképzést amit földúton produkálok)amúgy a Gepida, Mongoose, Cube, Trek, Magellan vagy a Ktm -et ajánlom.
@Runner: Nna, most jól beletapostál a nagyáruházak marketingeseinek lelkébe. :)
100-ért kb olyan mtb van, ami nagyon light túrákra való, semmi durva terep, csak jó minőségű döngölt földút és erdei ösvény. Ezek nem is igazi mtb-ok.
100 e ft-ért sajnos nincsenek masszív terepbringák, újonnan legalább is. Pláne nem a 105 kilódhoz. Ha újban gondolkozol akkor eleve 220-250 körül indul az a kategória amiben valami épkézláb olajcsillapításos villa is van, 200 alatt kategóriákban, pláne 100-ért csak full gagyi rugós suntour van, amiben nincs csillapítás és a 105 kilódhoz olyan puha lesz mint a fos. Egy levegős villa kéne neked, amit fel tudsz pumpálni a súlyodhoz, azokat meg mint írtam 200 ezer feletti kategóriákba szerelik. Használtat meg csak akkor ha értesz, hozzá, különben csúnyán átverhetnek. Vagy ha van hozzáértő ismerős.