Kóborkutyák a határban

1-34 (34 hozzászólás)

Elküldve: 2011.04.07. 22:53 puskasp 

 • puskasp avatar
 • sima XC-s
 • Pilisi Mountain Bike és Szimpatizánsok csapat
 • Pilisi Mountain Bike és Szimpatizánsok csapat
 • hozzászólások: 27
Témaindító hozzászólás:

Sajnos reális veszély! Kinek mi a tapasztalata, véleménye? Ki hogyan védekezik, mit javasol másoknak? Milyen riasztó, megelőző eszközök vannak és azok mennyire hatékonyak. Konkrét esetek leírásával másoknak is segíthetünk.

Elküldve: 2023.09.18. 12:24 Tom77 

 • Tom77 avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 158

@Neuler: Nagyon nincs mit, örvendek ha bármit is segíthettem..

Elküldve: 2023.09.18. 12:14 Neuler 

 • Neuler avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 42

@Tom77: Köszönöm a részletes leírást, elgondolkodom rajta mert valóban, a megelőzés a legfontosabb (ahogy azt a harcművészetek első óráin is tanítják) de van amikor már nem opció, főleg ismeretlen területeken bóklászva. A hanghatás miatt gondolkodom továbbra is légkürt illetve ultrahangos riasztón is, ugyanakkor azokkal természetesen gond, hogy ha maga a hang nem hatott elég riasztólag nincs más opció. Az engedélyeztetési folyamatnak utána nézek és ha lesz kérdésem kereslek, köszönöm a lehetőséget erre.

Elküldve: 2023.09.18. 12:04 Tom77 

 • Tom77 avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 158

@Neuler: Végül is te is leírtad a választ félig meddig, a leghatásosabb eszköz a "kitérés", mire gondolok, lehetőleg ne válasz olyan útvonalat, ami kockázatos, pláne akkor ha akad helyette másik.. Egy másik szempont szerint, ez persze csak akkor, ha mindenképpen valamilyen eszközben gondolkodsz, én a gázriasztó pisztolyt javasolnám, de nem a gázpatron miatt, hanem elsősorban a hanghatás miatt, ugyanis attól kivétel nélkül minden kutya fél, mert iszonyatosan hangos, továbbá koncentrált. (mind a mozdulataiban, mind az irányításában, illetve a fellépésben) Nálam még nem akadt olyan eb, amelyik ne futott volna el azonnal jó messzire. Bármilyen kutya ha már valóban támad és nemcsak úgy tesz, ott az állat semmiképp nem számít visszatámadásra, ami a felé irányult lövésekkel annak fog tekinteni, tehát első dolog, hogy szinte sokkot kap, amikor az utolsó pillanatban rápukkantanak egy három vagy egy ötös sorozatot egy gázfegyverrel, ez alól mondjuk a támadáselhárításra kiképzett kutyák lehet kivételek, mivel ők a tanításuk során pici koruktól hozzá vannak szokatva, a pisztolylövés hangjához, de az esélye annak, hogy téged egy ilyen támad majd meg gondolom 0. A hátránya, hogy ez elég messze elhallatszik, de pont ez a lényeg, egy ilyen szintű támadásnál ugyanis, hasonlóan hatékony és gyors válaszra van szükség. Az állat azt nem tudja mivel nem ember, hogy az csak gázriasztó fegyver, ez a másik olyan ok, ami miatt sok esetben azonnal megszűnik a részéről támadói viselkedés, (kipróbált szituáció esetemben) szemben az embrrel, ahol ugyanez már nem mindig van így! De pont ezért kapható gázpatron is hozzá nemcsak riasztó, mert akinek van ilyene és hordja is, az mindkét eshetőségre már készülve, úgy táraz, hogy egy tárban van felül mondjuk, öt-hat riasztópatron, ami másodpercek alatt ellőhető, alatta pedig ott vannak már a gázpatronok, ha nem tudtuk a sima durrogtatással megoldani a védelmünket, akkor ott a közvetlen fenyegetés, ami esetünkben ekkor már a gázpatron, illetve annak a hatása, mert azért az sem elhanyagolható, négy-öt méteres szórásról beszélünk, és minél több gázpatront lövünk el, annál nagyobb kiterjedésben lesz jelen a koncentráció, itt pedig a levegőben történő eloszlási idő, az ellőtt patronok számával arányos.. Arra mindenképp elegendő lesz majd, hogy megszűnjön az irányodba történő fenyegetés, mert tegyük fel, hogy mást nem szeretnék.. :-)

Kicsit macerásabb ugyan, mert közterületen viselési engedély szükséges hozzá, de ha végiggondolod valójában ezt az eszközt, nagyjából erre találták ki, hiszen a gázriasztó fegyverek kivétel nélkül, nem elegendők támadásra, jellegükénél és kialakításuknál fogva, de nagyon is elegendők és legtöbbször hatékonyak önvédelemre! Persze jól kell és szükséges használni, mert csupán a megléte nem fogja kiváltani az érdemi hatást, ha azt nem megfelelően vagy szakszerűen, illetve nem jól fogod használni! Az idetartozó mozdulatok, elgyakorlása, és egy normális övtok, plusz a megvétel, amit kell tudni róla, de akik eddig ilyen eszközök mellett döntöttek, szinte rutinszerűen használják és tartják azóta maguknál. Nekem sajnos nagyon is szükséges dolog ez, de néhány hölgyimserősömnek is van már, szóval nem kell hozzá semmilyen különösebb végzetség, mert aki mást mond az hidd el túlkomplikálja. Én azt mondom, inkább legyen otthon és sose kelljen használni vagy elhinni, mint ne legyen, se otthon se akár úton csak egyszer is amikor szükség volna rá.. Azzal együtt, hogy nekem is van, nálam sincs mindig, mert ez főként attól függ, hogy hova indulok el és mennyi időre..

A kutyánál maradva, két leadott lövés után már nem fog hozzád közelebb menni, s ha már eleve túl közel volt, akkor pedig szépen eltávolodik majd.. Annyi hátránya van, hogy leengedélyeztetni, azért hogy közterületen is viselhető legyen, és azzal bringázni valóban kényelmetlen, de ha hosszabb távon gondolkodsz vele, akkor ez nem lehet akadály. (Otthon tartáshoz továbbra sem kell amúgy engedély), tehát ha megvetted otthonra már kapásból alanyi jogon, minden engedély megszerzése nélkül van, egy legális önvédelmi eszközöd! Ha már megvan, akkor pedig azonnal AD neked, egy biztonságérzetet és ezután te döntöd el azt, mikor hova viszed magaddal, illetve mikor hagyod otthon! Én is volt már, hogy hosszabb túrára vagy többnapos erdei kirándulásra, magammal vittem, főként mikor több száz km-re az otthonomtól, egy napokig sátorban aludtam, gondolhatod.. Nekem azért is fontos, mert szinte mindig egyedül járkálok mindenhova. Abban az esetben is jó, hogy ez az eszköz, később bármilyen helyzetben ha már szükséges nálad van vagy lehet, hidd el ez a tudat már elindulás előtt ad egy megnyugtató érzést, hogy már felkészülten indulsz el otthonról valahová, engem még ma is sokszor megnyugtat.. Nekem amúgy mindig is volt, volt amikor egyszerre több is, igaz ma már csak egyetlen egy van. Márkában és megbízhatóságban vagy árban, illetvee bármi másban ha kell tudok segíteni, vásárlás esetleg viselési engedély megszerzésének menete vagy ilyesmi, de nyugodtan kérdezz privát vagy telefonon, persze csak akkor ha ilyesmiben gondolkodsz, az elsődleges javaslatom azonban NEKEM is->mindenképpen a "kitérés" lenne, mert ez a legegyszereűbb és a legkézenfekvőbb megoldás, hozzáteszem az életben a "kitérés" nincs mindig minden esetben jelen korunkban, a választható megoldások között, ezért utaltam arra, hogy ha már egyszer megvan, te döntöd el később majd azt is, hogy mikor viszed magaddal és mikor hagyod otthon..

Elküldve: 2023.09.18. 11:15 fpeter 

 • fpeter avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 361

@Neuler: Én teljes lelki békességgel lefújnám a kutya képét paprika/gázspray-vel. A mostani lakóhelyemen nincs ilyen gond, és igen ritkán megyek külföldre.

Elküldve: 2023.09.18. 10:21 Neuler 

 • Neuler avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 42

Sok sok idő elteltével visszatértem a "gyökerekhez" erre a fórumra. :D Nos az a helyzet, hogy a 2013-as kommentem még mindig helytálló sajnos, gond van az ebekkel és gazdáikkal. Most tervezek beruházni valami riasztóba, önvédelmi eszközbe de nem tudom mi lenne a leginkább "állatbarát" és emellett megbízható, hatásos. Néztem ultrahangos riasztókat, légkürtöt, paprika sprét (azt is ami géles, nem fújja vissza a szél, messzebb visz de jobban kell célozni). Valami olyanra lenne szükségem amit végső esetben használhatok a testi épségem megóvására. Gondolkodtam kombinált megoldásokon is mint egy kürt vagy ultrahangos riasztó, hogy a kutyának jelezzem, hogy lehetne jobb dolga és amennyiben valóban harapásközeli a helyzet valami paprika. Kinek mi a tapasztalata, mivel lehet ezeket leszerelni? Az elsprintelést jellemzően rossz megoldásnak írják és emellett sokszor nincs rá lehetőség (meredek emelkedő, a terep nem teszil feltétlen lehetővé). Emellett ha nem egyedül megyek az eltérő erőnlétek mellett nem hagynám hátra semmiképp a sporttársam. Nincs kedvem hosszasan izmozni sem 1-1 kutyával, hogy leszállva ordibálva próbáljak mel eloldalagni. Lehet, hogy olyan gyors és hatásos módzser nincs amit szeretnék de hátha van valami ami közelíti és még nem bukkantam rá.

Kezdem megelégelni, hogy válasszak másik utat mert lassan nincsen. Ismeretlen helyeken még ha jelölt kerékpárút sem szívesen megyek mert magasnak tartom a kockázatot, főleg minden eszköz nélkül...

Elküldve: 2023.03.15. 18:20 Cadre Allage 

 • Cadre Allage avatar
 • hozzászólások: 527

@azaki71: Ilyen portaloknal eletveszely Robogni!!!!

Elküldve: 2023.03.15. 18:01 azaki71 

 • azaki71 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 723

A videón szereplő srácnak nincs könnyű dolga amikor kerékpározni megy. Másból sem áll az útja mint a kutyákra figyelésből és távol tartásuktól, amit ügyesen meg is tesz, de ez nem az a bringázás ami nekem, nekünk megadatik.

https://www.youtube.com/watch?v=cpgXW5OpAUQ

Elküldve: 2023.03.12. 18:37 azaki71 

 • azaki71 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 723

@rcs2003: Nekem is vannak olyan útjaim amerre már nem járok kutya veszély miatt. De elég kiszámíthatatlan, néha olyan helyen bukkannak fel, ahol előtte soha, vagy nem várná. Megesett, amikor forgalmas fűúton a bokrokból 4-5fős falka, na akkor tényleg kitekertem magamból mindent.

Beépítek egy vészhelyzeti elektromos motort ami minden körülmények között 5_percen át biztosítja a 40-50km/h sebességet :-)))

Elküldve: 2023.03.12. 17:06 rcs2003 

 • rcs2003 avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 950

@azaki71: nagyjából nem tudsz mit csinálni, örülhetsz hogy nem lett károd. Igazából agyon is verheted mindkét kutyát, jogod van hozzá, de csak ha már bizonyíthatóan megtámadtak és önvédelemből cselekszel. Persze a gazdájukat kéne jól elverni, mert ő okozza ezt. Aztán azonnali feljelentés, akinek van rá energiája elszórakozik ilyesmivel, sokszor hosszú hónapokig kell járkálni utána, sokszor eredmény nélkül, egy kis ejnye-bejnye a tulajnak, stb, semmi komolyabb következmény. Magyarán nem éri meg vele vacakolni sajnosm, mert tojnak a bajodra. Nekem már több útvonalam van itthon ahová nem megyek többet a kutyák miatt, pedig szerettem arra járni. Ez van. A rohadék szarházi "gazdik" miatt.

Elküldve: 2023.03.12. 14:41 azaki71 

 • azaki71 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 723

Helyszín: Falu vége, 800m hosszú 4-5% emelkedő kezdete. A 800m hússzú emelkedő után tovább emelkedik az út 1-1.5%-kal kb 2km hosszan. (és még az északi szembe szél is megtisztelt a jelenlétével)

Az emelkedő elején két közepes méretű kutya úgy döntött üldözőbe vessz. Hol jobbról, hol balról próbálkoztak, néha szétválva mindkét irányból, jól megosztva a figyelmemet. Tisztában voltam vele, hogy az emelkedőn nem tudom lehagyni őket, így ezzel nem is próbálkoztam, helyette végig beszéltem hozzájuk, mintha ismerném őket. Nálam ez általában segít, kicsit megzavarja őket, hogy „valóban ismerniük kellene?” ill néha hol ráfékezet, hol felgyorsítok, megtörve az állandó lendületüket, persze ez engemet is fáraszt.

Kitartóak voltak, 1.5km át próbálkoztak, aztán az egyik 1.5km után kezdet lemaradni, a másik még kitartott további kb 200-250m át, majd látta, hogy a másik már nem tart vele, feladta.

Több autós is megállt, vagy jól le lassított, mert a kutyák összevissza szaladtak a keskeny úton ahogy cserélgették a helyüket, de egyik autós sem kérdezte meg, vagy sietett volna a segítségemre.

Megj: Nincs bajom sem a házi, sem egyéb állatokkal, de ilyen esetben ha kárt teszek a kutyában, akkor miért a kutyának vannak jogai? Ha velem lett volna egy kisgyerek pld? A falú széli, tárt kapu vagy kerítés nélküli kutyás portákról ne is beszeljünk, ahol a kutyával annyit foglalkoznak, hogy van, mert kell. Már, már rutinosan kezelem ezeket az eseteket, de gondoltam megosztom veletek ezt, ill ez az eset is szerencsésen végződött.

Paprikaspré van nálam, de amire azt elővenném, vagy a szél nem arra fúj, inkább csak placebó, mint valós lehetőség. A kerékpárunk vagy egy út menti bot, vagy fél tégla, éles cserép közelharcban hasznosabb, de arra soha ne kerüljön sor.

Elküldve: 2020.04.29. 22:47 gss 

 • gss avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 1

Ezzel az olcsó ultrahangos kutyariasztóval nincs véletlenül tapasztalata vkinek!? https://orkodo.hu/Kutyariaszto-ultrahangos-kutyariaszto-keszulek A "DAZER" riasztót találtam még,de annak az árát sokallom,és arról sem vagyok meggyőződve hogy működne. (ma volt egy kutyás afférunk, jó lenne legközelebb egyszerűen rövidre zárni)

Elküldve: 2019.03.23. 11:52 rcs2003 

 • rcs2003 avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 950

Ott a kutyának is nehezebb :D

Elküldve: 2019.03.23. 09:18 azaki71 

 • azaki71 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 723

@rcs2003:

Hát ha olyanok az útviszonyok, mert durva köves úton 12-14% emelkedőn nehéz sprintelni.

Elküldve: 2019.03.22. 23:39 sandorp9 

 • sandorp9 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 301

Elküldve: 2019.03.22. 23:09 rcs2003 

 • rcs2003 avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 950

Egy sprintet mindig tartogatok a lábamban ilyen esetekre :)

Elküldve: 2019.03.22. 16:01 azaki71 

 • azaki71 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 723

Én is beszereztem egy Paprika Sprét a helyi vadászboltban, remélem használ a bajban, bár sose tudjam meg.

Elküldve: 2019.03.21. 19:53 Suller Zsolt 

 • Suller Zsolt avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 15

Én is vettem nem rég paprika spray-t pont a vad kóbor kutyák ellen. 2 kutya pont ma kergetett meg minket, mert a kerítés végénél volt egy lyuk, amin simán kiszaladtak utánunk. Addig a kerítésen belül ugattak és jöttek utánunk. De szerencsére hamar feladták.

Egy gyér forgalmú út mentén volt ez. Szóval kikerülni se lehetett őket.

Elküldve: 2019.03.20. 17:34 azaki71 

 • azaki71 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 723

@Knight_:

Köszönöm és egyben igen ha nincs nagy lendületem és tempó előnyöm, akkor én is azt szoktam tenni amit te, hogy megállok, védem magam a kerékpárral és próbálok továbbhaladva eltávolodni. De úgy gondolom, hogy nem árt ha van valami plusz védelem is nálam.

Nálam sem kell tudni senkinek, hogy van, de a jogszabály szerint, idézem : "Az OC töltetű spray-k közterületen nem viselhetők, de sprayk birtoklását és magánterületen történő használatát nem tiltja a jogszabály!"

ill itt egy cikk is róla:

http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/paprikaspray-viselesenek-tiltasa-de-miert-miert-miert/

Elküldve: 2019.03.20. 11:56 Knight_ 

 • Knight_ avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 220

@azaki71: Én úgy tudom, hogy a paprikaspray-t nyugodtan viselheted közterületen egy bizonyos hatóanyagtöltet alatt (úgy emlékszem, 20g). Nálam is van, de még sosem kellett használnom.

Nekem az vált be, hogy ha észreveszem, hogy utánam iramodik a kutya, megállok, leszállok a bringáról és magabiztosan (de nem fenyegetően!) elindulok felé. Ilyenkor általában megfutamodnak :). Ha mégsem, akkor is megállnak és elbizonytalanodnak, és ha újból elindulok, akkor legfeljebb követnek egy darabig, de nem támadnak. Ja, és ha elhaladok kutyák mellett, mindig abbahagyom a tekerést és csak gurulok egy darabig, mert úgy vettem észre, hogy a mozgó lábak sokkal inkább triggerelik őket.

Elküldve: 2019.03.18. 21:21 azaki71 

 • azaki71 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 723

Visztek magatokkal az útjaitokra valami kutya elleni eszközt?

Olvastam, hogy van akinek a Paprika spray (amit tilos viselni közterülete), van akinek a gázpisztoly, van akinek az ultrahangos riasztó vált be, aztán látok egy videót amin a kutya fogja az áldozatát. Fújják sprével, sokkolják elektromos sokkolóval, ütik botokkal és kutya mindezt figyelmen kívül hagyja.

Közel 20éves túrázás, kerékpározással töltött idom alatt én is mindig megúsztam harapás nélkül, de amikor a hétvégi kerékpározásom során kettő, majd később négy kutya akart a bringáról leszedni, rá kellet jönnöm, mennyire is védtelen vagyok velük szemben. Főleg ha pár km-es körzetben csak az erdő, vagy a pusztaság vesz körül és csak magamra számíthatók a bajban.

Elküldve: 2013.09.05. 15:48 johnny336 

 • johnny336 avatar
 • sima XC-s
 • Hegyikerékpárosok csapat
 • Hegyikerékpárosok csapat
 • hozzászólások: 931

@sipi88: "valakit megölt egy vaddisznó" - Imre herceg 1031, Zrínyi Miklós 1664

Magyar történelem tele van feldühödött vadkanokkal, mint halálok :D

Elküldve: 2013.09.05. 15:46 Neuler 

 • Neuler avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 42

A lovak, meg az önkényes lekerítés... ismerős. Járok teljesítmény túrázni és gyakran találkozom ilyesmikkel. A kutya viszont zavar ha támad... nem szeretem. Néha elég vicces dolgok tudnak történni. Volt már olyan is ,hogy túrán eltévedtünk, és egy laktanyáról kijött az őr, és valami szaladt előtte felénk. Egy nagy rottweiler volt az. Elfutni nem jó ötlet gondoltam, úgyis eltévedtünk, ha idejön az őr megkérdezem merre kellene menni. A "katona" normális és segítőkész volt, bár a kutyával nem tudott mit kezdeni, a térképen ugrált és ugatott mint valami veszett állat. Kutyának a területére, vagyis magánterületekre pedig nyilvánvalóan nem mászók be stb. de ha az utcán elkezd kergetni akkor eléggé fel tudnak idegesíteni.

Egyébként valakinek van ötlete kutyariasztóra? Nem feltétlen spré-re gondolok. Létezik valami kevésbé radikális megoldás? (ami működik is)

Elküldve: 2013.09.05. 15:33 sipi88 

 • sipi88 avatar
 • sima XC-s
 • Heves megyei XC, outi bringások csapat
 • Heves megyei XC, outi bringások csapat
 • hozzászólások: 352

Régen gázsprayt hordtam amikor még kicsi és félős voltam. Fölösleges tőluk félni, nem bántanak, csak ha a területükön vagy, de akkor már mind1:D A lényeg az hogy nem kell velük foglalkozni, találkoztam már nagyon sok kutyával, nagyokkal is mint pl. komondor, kangal, és még mindig élek:D A lovaktól jobban félek, van a falunkban egy jó nagy csődör, azok igazán veszélyesek. Kétszer volt konfliktusom azzal a csődörrel. Egyszer az egyik haverommal ott ugrajtgattunk a lovaktól 10 méterre, akkor csak jött felénk megállt majd leszegezte a fejét és kapart. Akkor szép lassan elhúztunk onnan. A második eset télen volt. Kimentünk haverral télen sötétben az erdőbe, én vittem a kutyámat, meg a kutyám haverja is becsatlakozott. Mentünk az erdőbe, és az út ami mindig is szabadon járható volt egy paraszt önkényesen lekerítette és bevitte az állatait. Teljesen sötét volt, de mivel hó borított mindent elég sokat lehetett látni. Viszem a kutyámat, haverom mellettem van, a másik kutya aki csatlakozott az legelől, majd haverom megszólal hogy mik azok ott. Felnéztem és mellettem pár méterre ott volt vagy 10 tehén. Na mondom ennyi volt szia világ:D Szép lassan visszafordultunk közben meg haveromat nyugtatni kellett mert bepánikolt, majd kapcsoltunk hogy van nagyobb baj is: az a nagy csődör is elég lelkesen jön felénk. A kerítés (villanypásztor) legalább 200 méterre volt tőlünk, a ló meg alig 20 méterre. Szerencsénk volt hogy jött velünk a kutyám "haverja" is, mert az ugatta a lovat és támadta is (volt vér a pucájában:D) Haverom már futásnak eredt úgy kellett utána nyúlni. A lényeg hogy ha ő elfut akkor a ló is jön utánunk, szóval vagy egyedül, vagy olyanokkal menj az erdőbe akik nem ijednek meg a saját árnyékuktól:D A természetet az állatok uralják ezt tiszteletben kell tartani, és főleg nyugodtnak kell maradni, különben sem sűrűn hallani olyanról hogy valakit megölt egy vaddisznó vagy egy kóborkutya ;)

Elküldve: 2013.09.05. 15:07 Neuler 

 • Neuler avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 42

Sziasztok!

Most találtam meg ezt a fórum témát és sajnos van mit írnom ide. Pécelen élek és itt is a határban akadnak problémák (főleg), remélem péceliek is olvassák.. :) Kezdem is... Egy szép délután a a jó időnek örülve elindultunk kerékpározni egyet. Minden jól is ment egészen amíg a település határába nem értünk, sokan oda viszik a kutyájukat sétálni ami nem is lenne gond. Megláttunk egy családot amint épp a sétálgattak ,kisgyerek kutya, minden.. nos gondoltuk mivel a kutya gazdástul van épp ott szépen lelassítva óvatosan eltekerünk mellettük. nos a kutya kiszúrt minket messziről és elkezdett felénk rohanni (valami bulldog szerű, kis/közepes termetű állat volt). Megfordulni nem volt idő így mentünk tovább, gondolván a gazda majd szól neki ,hogy nem ellenség, de nem!!! Nem is érdekelte még akkor sem amikor már a lábfejemről lógott mert beleharapott. A szerencsém az volt ,hogy elég vastag deszkás cipő volt rajtam. A kerékpáros társam papucsban volt... nagy mázlija ,hogy én mentem elöl. Szólok embertársaimnak ,hogy a vadállatot lehet vissza kéne hívni ,de még ezt sem akarták elsőre meghallani, még majdnem nekik állt feljebb ,hogy miért kerékpározunk...

Másik eset ami gyakran megesik: aki kutyát tart figyeljen arra ,hogy ha a kerítése hibás akkor javítsa ki, főleg ha a kutya a telken belül szabadon van... Már nincs kedvem elmenni itt kerékpározni egyedül mert amikor megpróbáltam majdnem indig kirohant valahonnan egy aljas véreb és utánam eredt...

Egyelőre ennyi... volt még pár eset de talán ezek a legfrissebbek. Vigyázni kell mert nagyon sok a felelőtlen kutyatulajdonos.

Elküldve: 2011.11.06. 00:31 Supernova1982 

 • Supernova1982 avatar
 • sima XC-s
 • KROSS kerékpárosok klubja csapat
 • KROSS kerékpárosok klubja csapat
 • hozzászólások: 600

@puskasp: Szerintem is az emberi hülyeség netovábbja ami itt zajlik,az egész bolygót veszélybe sodorjuk,kb:100év és kipusztulunk!-csak így tovább!

Elküldve: 2011.04.08. 10:16 Rober-to 

Elküldve: 2011.04.08. 10:00 Csaba0099 

 • Csaba0099 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • BÉKÉS MEGYEI KERÉKPÁROSOK CLUBJA csapat
 • BÉKÉS MEGYEI KERÉKPÁROSOK CLUBJA csapat
 • hozzászólások: 49

:) ez egy nagyon jó téma!

Minden estre, védekezni kell, ki hogyan: kés gáz spray stb. Inkább a kutya bénuljon le, mint valakinek a beleit marcangolják ki. :) Anno ott volt a fokos. Tökéletes fegyver! Csak bajos vinni magunkkal. A postásoknak van valami riasztójuk, nem tudom mi az. Állítólag olyan hangot bocsát ki, amelyet a kutyák nem tudnak elviselni.

Elküldve: 2011.04.08. 07:13 Rober-to 

 • Rober-to avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 464

@bighead: Én kedvelem a kutyákat de még sem mindet. Alapból a korcsokat utálom, nem veszem kutyaszámba. Ezek mindig ugatnak degeneráltak stb.

A kis macskakutyákat szintén nem tartom csak lábtörlőnek. Aki ilyen kicsi állatot akar, akkor ilyen szar helyett vegyen macskát.

Elküldve: 2011.04.07. 23:14 bighead 

 • bighead avatar
 • sima XC-s
 • Akik körbe tekerték a Balatont csapat
 • Akik körbe tekerték a Balatont csapat
 • hozzászólások: 43

Az én kutyám szilveszterkor szökött el egy zárt helységből, egy bedeszkázott ablakon keresztül szökött ki, mert annyira megriadt, hogy nem nyugodott míg ki nem feszegette a deszkákat... Hónapokig kerestük, kb 10 téves bejelentés érkezett, többször indultam el azzal a reménnyel, hogy "na most hazahozom"... Sajnos eredménytelenül :( Csak remélni tudom, hogy valaki befogadta, és nem lőtték ki, vagy nem esett baja :( Volt már olyan, hogy megkergetett egy-két kutya, de eddig gyorsabb voltam náluk. Aki megpróbál felkészülni ilyesmire, annak mindenképp olyan megoldást javaslok, ami nem okoz maradandó károsodást a kutyának. Gondoljatok bele, akár a saját kutyátok is lehetne... Persze vannak akik nem kedvelik a kutyákat :/

Elküldve: 2011.04.07. 23:14 puskasp 

 • puskasp avatar
 • sima XC-s
 • Pilisi Mountain Bike és Szimpatizánsok csapat
 • Pilisi Mountain Bike és Szimpatizánsok csapat
 • hozzászólások: 27

Igen, igazad van a te szemszögedből, te biztosan vigyázol is a kedvencedre. A vadász helyében mit tettél volna? Hagytad volna, hogy megráncigáljanak a kutyusok? Nem valószínű, hogy túlélte volna! Én örülök neki, hogy nem mi futottunk velük össze, pedig sokat tekerünk arra!

Elküldve: 2011.04.07. 23:05 kulcsár dániel 

 • kulcsár dániel avatar
 • sima XC-s
 • Heves megyei XC, outi bringások csapat
 • Heves megyei XC, outi bringások csapat
 • hozzászólások: 21

Hát ezzel a kutyagyilkolgatással nem értek egyet.Nem a kutya tehet arról hogy elvadult,hanem az a felelőtlen fasz aki megvadítja, elzavarja, kínozza,autóból kidobja stb.A kutya ösztönlény! Csak túlél.És túl fogja élni az embert!Egyébként nekem is van kutyám és biztos hogy szétbasznám a fejét annak a vadásznak aki lelőné!Amúgy is beszari, gyáva embereknek tartom őket.Több százezres távcsövesekkel messziről kilőni egy védtelen vadat az aztán rohadt férfias dolog.Persze értem én hogy mióta szétkúrtuk a természetet és vele együtt a természetes szelekciót, azóta szükség van ilyen "mesterséges" beavatkozásokra. De én azt mondom hogy aki kibaszott nagy macho akar lenni az menjen Afrikába oroszlánra vadászni egy bottal/dárdával.

Elküldve: 2011.04.07. 22:57 puskasp 

 • puskasp avatar
 • sima XC-s
 • Pilisi Mountain Bike és Szimpatizánsok csapat
 • Pilisi Mountain Bike és Szimpatizánsok csapat
 • hozzászólások: 27

Nekem van kutyariasztó paprikaspray-m, valamit csak ér, ha baj van! Bár a lentiekben leírt esetben nem sokat :(

A vadász meglátott két kóbor kutyát, gondolta közelebb megy és helybenhagyja őket. Igen ám, de egyszer csak körbefogta még hat kutya, így már nyolcan voltak! Mivel vadászról beszélünk puska is volt nála, öt tölténnyel. Elkezdte aprítani a dögöket, hármat helybenmarasztalt, egyet elrontott és egyet megsebzett, szerencse, hogy a maradék 4 kutya elinalt a csetepaté láttán. Itt nagy baj lehetett volna, ha nem egy fegyverrel rendelkező ember lett volna ott, belegondolni is rossz. Ilyenkor ugyan ki a felelős? Ja, és nem ám kicsi szar kutyák voltak, szinte mind nagytestű, Rottweiler meg Németjuhász féle is volt köztük. Állítólag mióta engedélyezett szilveszterkor a petárdázás, azóta ez a helyzet minden évben! A szerencsétlen háziebek mikor elkezdi a sok marha robbantgatni a szarjaikat elindulnak és szaladnak a világ végéig. Utána összeverődnek falkába, elvadulnak és innen kezdődnek a bajok. Újabb bizonyíték, hogy az emberi hülyeségnek olyan közvetett környezeti hatásaik vannak amire álmában sem gondolt volna egyik jogalkotó sem. Majd ez miatt is meg kell még halni egy pár embernek, hogy újra tilos legyen ez a baromság!

Elküldve: 2011.04.07. 22:54 puskasp 

 • puskasp avatar
 • sima XC-s
 • Pilisi Mountain Bike és Szimpatizánsok csapat
 • Pilisi Mountain Bike és Szimpatizánsok csapat
 • hozzászólások: 27
 
Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
 • lista első elem
 • lista második elem
 • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
 1. számozott lista első elem
 2. számozott lista második elem
 3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!