Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Kipróbálás után úgy döntöttem, hogy Mali trekking bicikilimen szeretném a sima egyenes kormanyt országúti kormányra átépíteni/építtetni. Mivel ebben nincs tapasztalatom mert nem volt még országúti biciklim, ezért a kormány, kormány bandázs, fékváltókar típusok is ismeretlenek számomra. Érdeklődnék, hogy aki otthon van ebben a témában annak mik a kedvenc márkái, típusai kinek mi jott be a legjobban használat során. Valamint aki csinált már hasonló átalakítást, annak érdekelne a véleménye, hogy mennyire éri meg egy ilyet megcsinálni. Mennyit ront vagy javít a teljesítményen ha esetleg történt változás? Vagy esetleg csak kényelemben érzékelhető az átalakítás?
Ami az alkatrészekről elsősorban érdekelne.
Kormány: -A 380mm, 400mm, 420mm hosszúságokat kenyelemre vegyek ami nekem jó vagy ennél tobb különbség is van koztuk? -A karbonszálas véleményem szerint utcai használat során teljesen felesleges. Ezt jól gondolom vagy tényleg megéri az árát? -Jelenleg egy MTS-C297-5 allítható stucnit hasznalok. Kell fixet venni vagy jó ezzel is egy országúti kormány?
Kormány bandázs: -Ez tényleg olyan jelentős mint amit egyesek mondanak, vagy van benne egy kis túlzás? -Ha nincs a kormányon az nagyon nagy hátrány? -Megéri egy drágábbat venni vagy nemkell a márkát figyelni?
Fékváltókar: -A biciklimen shimano váltó van jelenleg. 3x8 as váltókar kéne de ilyet nem találok, vagy ha igen akkor csak nagyon drágán. Van e esetleg aki tud ilyet normális osszegért vagy valami alternatívát rá?
Ha akármilyen infót kihagytam ami fontos lenne akkor nyugottan jelezd!
Köszönöm mégegyszer ha elolvastad és akármilyen tapasztalatoddal segítesz.