Kormánycsapágy zsírzás után kotyog

1-5 (5 hozzászólás)

Elküldve: 2013.07.31. 11:16 CashGetLow 

• CashGetLow avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Kerékpárom kormánycsapágyát 2,5 év után gondoltam ideje lenni zsírozni. Sikeresen szét is szedtem, a villa volt egyedül beragadva, ezt egy gumikalapáccsal sikerült kimozdítanom a helyéről viszonylag kis erőfeszítéssel. Utána az egészet brigéciollal teljesen tisztára mostam. Összerakásnál a csészékbe beleraktam a csapágykosarakat, melyekhez töménytelen zsírt nyomtam, majd ahogy kell a villát visszaraktam hézagolókkal stucnival együtt stb. Ami furcsa volt, hogy a villára ami rámegy központosító(? - nem tudom mi a pontos neve, ilyen gyűrű amiből egy kis darab hiányzik és felfele keskenyedik) nagyon könnyen a villára csúszik, viszont mikor levettem eléggé szorult. Mióta össze lett rakva sajnos sokszor koppanást hallok a kormánycsapágy felől. Próbáltam utána húzni a dolgoknak, utána egy ideig jobb volt, de ismét csak előjött a hiba. Mi lehet a gond, mit ronthattam el?

Elküldve: 2013.09.24. 15:47 perelli 

• perelli avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Elkezdett recsegő hangokat adni a félintegrált kormánycsapágyam, FSA. Két szerelőnél voltam. Ránézésre az egyik azt mondta, cseréljem, a másik azt, hogy érdemes szétszedni és belenézni, de nincs ideje. Ilyet még nem csináltam. Tudna valaki segíteni Pécsett megmutatni hogy kell szétkapni?

Elküldve: 2013.08.07. 18:31 CashGetLow 

• CashGetLow avatar

Köszi a segítséget! Újra összeraktam az egészet figyelve az említett dolgokra és meg is szűnt a kotyogás! :)

Elküldve: 2013.07.31. 20:33 mirage 

• mirage avatar
  • virsli gumis/oútis

vagy ami meg lehet...

eggyik kezdo hiba:...a csapagyak jol vannak berakva??? veletlenul nem lett valameik forditva??? ( alul a kosarban a golyok felfele, felul lefele allnak)

2: porvedok rendesen a helyukon??...valahol nem csipted be???

Elküldve: 2013.07.31. 12:20 ArtWolf 

• ArtWolf avatar
  • Csapassuk a Pilisben csapat
  • Csapassuk a Pilisben csapat

Amit te központosítónak neveztél, azon fut a csapágy. Namármost, azt vissza kell ütni a villára. Lehetőleg fa közdarabbal, h ne sérüljön semmiféleképpen. Valószínűleg, ahogy a súlyod nyomja vissza a helyére, úgy kotyogósodik kifele, viszont nem szimmetrikusan nyomja, tehát valószínűleg ferdén is áll mostanra, ami nem tesz jót a csapinak, szóval amint lehet szedd szét, és rakd össze rendesen!

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!