Üdv Mindenkinek !
Ugyan nem közös tekerésre de közös szerelésre is lehetne összehozni csapatokat :D ! pl én tök analfabéta vagyok szerelésben de szeretnék megtanulni . Jelenlegi bringám egy csepel xyzy :D Budapest
Na ki mit szól ?!
Üdv Mindenkinek !
Ugyan nem közös tekerésre de közös szerelésre is lehetne összehozni csapatokat :D ! pl én tök analfabéta vagyok szerelésben de szeretnék megtanulni . Jelenlegi bringám egy csepel xyzy :D Budapest
Na ki mit szól ?!
@ kovacstibor79 :
Úgy tudom (nem biztos hogy jól) metróra 20" ig lehet felszállni ha ki van véve az első kerék .
@tenkjuh: egyébként én sem értettem a srácot a videóban, mert ha jól vettem ki akkor egy helyi buszra szállt fel, de ha már bringával van akkor miért nem tekeri...
csak kíváncsiságból kérdem, metróra miért nem vihetnéd fel?
@ Pakesz75 ez nagy beszólás , jót mosolyOgtam rajta nem hallotam mégXD ! És jobban átgondolva valóban fölösleges mert pl metrora ha jol sejtem összezárt állapotban sem vihetném, buszra meg soxor jomagam sem férek fel :-) ! Na meg ahogy a mondas tartja ha már megvettem tekerjem !!
http://www.tisztajovo.hu/oko-drive/2012/02/03/osszecsukhato-bicikli-akar-hazilag
Jó pofa , kérdés mennyibe kerülne itthon egy ilyen átalakítás ?
@Kenny: köszi , időközben kapott egy konuszos fixi agyat hátra és egy mtb hajtóművet középre :-).
Most elértem az elejéhez :-) ! A Olyan perverz ötletem támadt hogy bele tudnék e rakni egy egyenes trekking villát, és ha igen akkor adodik a további kérdés hogy v fék mehetne e fel ?! Orszaguti kerék van elöl. Szerintetek milyen lehetőségek adottak ?! Vagy felejtsem el ?
@tenkjuh: Átmenetileg megoldható ez a téma amit leírtál. Váltóval megnézed melyik az a fokozat amilyet szeretnél és megjegyzed, hogy a sorban az melyik fogaskerék/racsni (nem tudom milyen szakszavakkal dobálóznak az oútisok). Leszeded a váltókat és a láncot szétbontod és akkorára összerakod, hogy jó legyen.
A legegyszerűbb egy hátsóagy csere, rengeteget találhatsz webshopokban, vagy akár a helyi boltban is kaphatsz egysebis/SS hátsóagyat.
Ezen felül léteznek átalakító kitek,mint pl ez: http://ebike.hu/termekek/kerek/agy-alkatresz/single-speed-adapter/13676+a2z+adone+speed/
De nem mozgok ilyen körökben, esetleg a montisok/SS-esek többet tudnának mondani ebben a témában.
Segítséget/ útbaigazítást kérnék mint teljesen tudatlan . Szeretném a bicajomat egysebességesé tenni . Ha valaki megtenné hogy néhány mondatban összefoglalja a lépéseket / kb költségekkel .Szeretném low budgetből kihozni . A bicaj egy Csepel Apolló . Ahogy olvasgattam a témában nem annyiból áll hogy leveszem a hátsó váltót , láncot rövidebbre veszem vagy teszek fel egy bmx egysebességes láncot . Szóval elfogadnék pár hasznos tanácsot vagy linket .
ÜDv
Na örülök hogy tetszik ! Én most próbálok beilleszkedni a kerékpáros illemtanba és kultúrába . Tudom hogy létezik tanfolyam is pl küllőkéznél :D ott adott a műhely szerszámok stb...
@tenkjuh: Ötletnek nem rossz. Szakmai tanácsokat, tapasztalatokat megosztani egymással, megnézni mások megoldásait egy-egy problémára, stb stb... Simsonos találkozón ez bevált szokás, mindenki tanul és jól érzi magát. Én benne lennék egy ilyenbe!