Sziasztok!Kerékpár vásárlás előtt állok, melyiket ajánljátok: Kross Hexagon F3 vagy Merida Juliet 15 V 2012. 158 cm és 55 kiló vagyok Aszfalton és "enyhe" dombokon használnám, no és persze földúton. Előre is köszi
Sziasztok!Kerékpár vásárlás előtt állok, melyiket ajánljátok: Kross Hexagon F3 vagy Merida Juliet 15 V 2012. 158 cm és 55 kiló vagyok Aszfalton és "enyhe" dombokon használnám, no és persze földúton. Előre is köszi
@krizsok: Hát igen,ez húzós kérdés,ahogy a kolléga lentebb megfogalmazta,mivel én a KROSS-márka mellett állok-sajnos most ellent mondok én is a Meridát ajánlom én is,mivel vannak gyenge kerékpárjai a KROSS-nak is,de te döntesz!
Mindkét bringa megfelel arra a célra, amire szánod. A Hexagon gyenge pontjai: menetes hátsó agy, műanyag pedál. Valószínűleg a nyereg sem az a fajta, amin fél napig vidáman ücsörög az ember. A Juliet, mint az árából is látszik, erősebb felszereltségű: valamivel jobb váltók, 3 x 8 sebességfokozat, kazettás hátsó agy, acél pedál. A nyereg itt is kérdés. Mindkét gép ár/érték aránya a felszereltségnek megfelelő.
Szívem szerint azt mondanám, válaszd azt, amelyik jobban tetszik. Ha nem veszed túlságosan igénybe a gépet - hölgyek esetében többnyire ez a helyzet -, az olcsóbb is kiszolgálhat. Költened mindkettőre kell, a Hexagonra azonban előreláthatóan többet kell majd áldozni.
A menetes hátsó agy általában rövidebb életű, mint a kazettás. A műanyag pedál hamar megadja magát (a fogazott keretű acél pedig szépen megvonalazza a lábszárad, ha nem vigyázol). A gyári kormánymarkolatok és nyergek ritkán kényelmesek.